Reportáže

Chomutov veze z medvědího brlohu dva body po vítězství v prodloužení

Napsal 20.01.2010 Václav Mohelník, David Matula
C h o m u t o v - Hokejisté Chomutova zajížděli k dalšímu prvoligovému utkání do nedalekého Berouna a v úvodu utkání měli více ze hry domácí. Jako první však udeřili Severočeši, když je poslal do vedení přesnou střelou navrátilec do sestavy Milan Procházka, který překonal Lukáše Cikánek, hájícího chomutovské barvy v loňské sezoně. Stav 0:1 pro bílomodré zůstal i po dvaceti minutách hry. Ve druhé třetině Medvědi srovnali krok, když Cháberu překonal osamocený Kopecký. Ve třetí třetině sledovalo 650 diváků vyrovnanou partii a oboustranné čekání na chybu soupeře. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby mohl rozhodnout domácí útočník Pavel, ale Chábera jeho únik zneškodnil. Jelikož vítěz duelu nebyl po šedesáti minutách hry znám, následovalo pětiminutové prodloužení, ve kterém o bonusovém bodu pro chomutovské barvy rozhodl přesnou střelou Radek Duda.
41.kolo st 20.1.2010
BER
1:2p(0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
CHM
Beroun
Cikánek (Štelmach) - Nedvěd, Procházka, Růžička, Vojta, Vošmik, Malý, Tůma, Kopecký, Vlček, Rudovský, Krätzer, Pavel, Fiedler, Karpov, Besser, Luňák, Tvrzník
Chomutov
Chábera (Hanuljak) - Trefný, Bombic, Hájek, Mazanec, Malínský, Grof, Všetečka, Pulpán, Hruška, Kraft, Duda, Jíra, Mikšovic, Hašek, Kůs, Eiselt, Jeslínek, Polanský, Dej, Procházka

Shrnutí

První větší šanci v zápase měl domácí Luňák, který dorážel odražený puk. Jan Chábera byl ovšem bezchybný a šanci zlikvidoval. Následovala dlouhá doba, kdy ani jeden z týmů si nevytvořil pořádnou šanci. Ve dvanácté minutě opět zahrozili domácí, Růžička vystřelil, střela se dostala do chumlu hráčů, a tam ji bezchybně hostující brankář zlikvidoval. Chomutov zahrozil v minutě šestnácté, když Milan Kraft nikým neatakován pozdržel puk. Nahrál Bombicovi, ale ten bránu trestuhodně netrefil. Ovšem to neplatilo již v osmnácté minutě. Jakub Grof dostal přihrávku, následně přenechal puk Milanovi Procházkovi, a ten si již poradil střelou pod tyčku Cikánkovi brány. První třetina skončila 0:1 pro hostující Chomutov.

Jak začala první třetina, tak začala i ta druhá. První větší šance si vytvořil domácí Kopecký, ale ani jednu nevyužil. Hosté mohli zvýšit skóre o pár chvil později, kdy uprchl domácí obraně Radek Duda. Domácí Brankář byl připraven a jistě zakročil v protisměrné kličce Radky Dudy. Domácí zareagovali okamžitě a vytvořili si přečíslení dva na jednoho. Jan Chábera secvaknul betony a nepustil domácí k vyrovnání. V polovině druhé třetiny spálil obrovskou šanci domácí Rudovský, ten si položil hostujícího brankáře, ale puk již nedokázal procpal mezi tři tyče. Z následné dohrávky totožné situace Beroun branky docílil, ale až po odpískání rozhodčího. To již neplatilo o dvě minuty později, kdy v čase 33:38 stejný hráč nahrál Milanu Kopeckému, a ten obloučkem překonal chomutovskou jistotu. Milan Kraft se pokusil vrátit vedení na hostující stranu, ale po neškodné střele puk ukryl domácí Lukáš Cikánek. Druhá třetina skončila 1:0 pro domácí, a celkové skóre zápasu bylo nerozhodně 1:1.

Chomutov do poslední části vtrhl a i s přispěním přesilové hry si vytvořil tlak, který korunoval střelou David Hájek, Petr Jíra a dorážkou Jaroslav Hašek. Ani jedna střela se však neujala a stav byl stále nerozhodný. V páté minutě mohl jit do vedení naopak Beroun, který opět využil hostující obrany a vydal se do přečíslení dva na jednoho. Ani jeden z dvojice Tůma – Besser úspěšný nebyl. Další nebezpečná situace nastala po střele Nedvěda, ale hostující brankář byl rychlejší a puk bleskově zalehl. Poslední šance ve třetí třetině se zrodila dvě minuty před koncem. Domácí Michal Pavel ujel domácí obraně, ale vystřelil jen do betonů Jana Chábery. Z následné dorážky již nic nehrozilo, jelikož hostující obrana byla již na místě, kde být měla. Třetí třetina skončila nerozhodně. Přišlo na řadu prodloužení, kde platí pravidlo „nemyslíš, zaplatíš“.

V prodloužení se vytvořili dvě šance. Jedna na každé straně. Domácí Jan Rudovský si vzal puk a pokusil se přejít až k hostující bráně, kde ho zastavili chomutovští obránci. Druhou a rozhodující šanci, měl na své holi Chomutov. Radek Duda si počkal před bránou, kde dostal pěknou přihrávku od Milana Krafta. Radek Duda, jako výborný střelec si poradil a mezi betony Lukáše Cikánka rozhodl, že bonusový bod si odvážejí hosté do Chomutova.

Chomutov nakonec porazil berounské Medvědy 2:1, po prodloužení. Další zápas sehrají Severočeši v sobotu, kdy pod vrcholky Krušných hor zavítá Chrudim.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov