Reportáže

KLH Chomutov v prvním zápase roku 2010 vyhrál v Jihlavě nad Duklou 4:3

Napsal 02.01.2010 Pavel Zeman, Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Vstup do utkání vyšel hráčům KLH skvěle, jelikož už ve 3. minutě je poslal do vedení Jaroslav Kůs. Hosté pak nevyužili přesilovku 4 na 3 a když ani domácí nedokázali využít své dvě početní výhody, šlo se do šaten za těsného stavu 0:1. Druhá třetina byla bohatá na branky. Nejprve vyrovnal ve 22. minutě Jan Stránský, hosty ale poslal v téže minutě opět do vedení Michal Jeslínek. Zvrat přinesla 32. minuta, nejprve vyrovnal domácí Ladislav Rytnauer a za 28. vteřin poslal domácí do vedení dorážkou Daniel Hodek. Po této brance vystřídal v brance hostí Miroslava Hanuljaka Tomáš Závorka. Ve 36. minutě byl v nájezdu na Řehoře faulován Radek Duda a sám pak s přehledem proměnil nařízené trestné střílení a vyrovnal na 3:3. Ve třetí třetině využili hosté přesilovou hru v 51. minutě když po přihrávce Dudy a Krafta vstřelil vítěznou branku Jakub Trefný, který si najel od modré čáry. Jihlavským k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power-play a tak si hosté odvážejí z Vysočiny všechny body.
36.kolo so 2.1.2010
JIH
3:4(0:1, 3:2, 0:1)
CHM
Jihlava
Řehoř (Benda) - Ficenc, Dobrovolný, Chvátal, Staněk, Takáč, Kašpar, Posmyk O. - Hodek, Krupka M., Čachotský - Stránský, Mareš, Haluza - Rytnauer, Bezděk, Man - Krupka L., Dušátko, Suk - Hrbatý.
Chomutov
Hanuljak (od 32.Závorka) - Trefný, Bombic, Hájek, Posmyk M., Malinský, Grof, Mazanec, Všetečka - Duda, Kraft, Hruška - Hašek, Mikšovic, Jíra - Eiselt, Kůs, Jeslínek - Polanský, Milotínský, Hofmeister

Shrnutí

Vyrovnané, napínavé, poutavé. Souboje Jihlavy s Chomutovem se musí líbit.

Domácí začali obrovským náporem. Papírového favorita uzamkli před Hanuljakem. Jenže z první vážnější akce skórovali hosté. Rychlý protiútok zakončil po přihrávce Eiselta Jaroslav Kůs - 0:1. Jihlavské hokejisty to ale nepoložilo. Mužem první třetiny byl však jednoznačně Miroslav Hanuljak.

Co se nepovedlo v třetině první, napravili domácí v té druhé. Hned po 75 vteřinách rozjásal ochozy Jan Stránský. Rychlonožka v červenožlutých barvách vytěžil důležitý gól na 1:1.

Ještě než fanoušci spustili tradiční „Dukla jedem, dáme ještě jeden“, ozýval se stadionem pokřik „Vyrovnat“. Michal Jeslínek nasadil ďábelsky rychlé tempo, uprchl jihlavské obraně a tahákem pod víko dostal hosty znovu do vedení - 1:2.

Zajímavé situace přinesla 32. minuta. Nejprve dostal puk do sítě záhadným způsobem Rytnauer a obrat dokonal ve stejné minutě Hodek, který jednou rukou protlačil kotouč pod ležícím Hanuljakem - 3:2.

Ve 36. minutě zastavil Chvátal chomutovského Radka Dudu jen za cenu faulu a sudí Ondřej zkřížil ruce nad hlavou. K trestnému střílení se postavil sám faulovaný a za ohlušujícího pískotu s přehledem proměnil - 3:3.

Do třetí třetiny nastoupily oba celky opatrně. Kvalita hostů byla patrná. Zejména elitní formace ve složení Duda-Kraft-Hruška udivovala perfektním pokrytím puku a stabilitou, podobné tomu, na co byli jihlavští příznivci zvyklí u Oldřicha Bakuse.

Pět zápasů v řadě vstřelil Chomutov na Horáckém zimním stadionu během 60 minut přesně 4 branky. A v této tradici Rulíkovi chlapci pokračovali i v sobotním zápase. Na konečných 4:3 z pohledu hostů upravil v přesilové hře Trefný.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (asistent trenéra Chomutova): „Viděli jsme hodně kvalitní utkání. Jihlava hlavně v první třetině byla hodně nebezpečná. I když ve druhé třetině to byla taková ta branková houpačka, tak jsme kontrolovali hru a byli jsme lepší. Měli jsme více ze hry. Jsem rád, že jsme ten zápas dotáhli do vítězného konce, protože Jihlava dnes hrála velmi dobře.“
Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Jak řekl kolega, to utkání bylo kvalitní. Vyjma těch deseti minut ve druhé třetině, kdy nás Chomutov přehrával, to bylo celkem vyrovnané utkání. Nám se podařilo po dlouhé době dát víc branek než jednu. Prohráli jsme po individuálních chybách. Bojovali jsme až do konce, ale u soupeře je znát jiná kvalita. Hlavně v útoku.“