Reportáže

KLH Chomutov nedal Havířovským Pantherům šanci a rozstřílel je 7:0

Napsal 16.12.2009 Miroslav Kučera, Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Vstup do utkání vyšel domácím skvěle a hned po 25. vteřinách je poslal do vedení Rastislav Dej. Pak domácí nevyužili přesilovku 5 na 3, ale ve 12.minutě zvyšoval v klasické přesilovce Jaroslav Hašek. V 16. minutě zvýšil Václav Eiselt a v 18. minutě druhým přesilovkovým gólem uzavřel skóre 1. třetiny David Všetečka. Ve druhé třetině branka nepadla hlavně proto, že domácí museli přečkat čtyři oslabení a svou jedinou přesilovku také nedokázali využít. Ve třetí třetině pokračovali domácí ve skvělém výkonu a přidali ještě tři branky o které se postaral ve 44. a v 50. minutě Petr Domin a v 54. minutě upravil na konečných 7:0 Jakub Hofmeister, pro kterého to byla první branka v prvním utkání za mužstvo dospělých.
31.kolo st 16.12.2009
CHM
7:0(4:0, 0:0, 3:0)
HAV
Chomutov
Mensator (od 54.Kaššák) - Bombic, Mazanec - Malinský, Grof - Všetečka, Révay - Posmyk - Skořepa, Dej, Duda - Hašek, Mikšovic, Kůs - Eiselt, Domin, Jeslínek - Hofmeister
Havířov
Čech (od 54.Gleich) - Šafařík, Klimeš, Tesařík, Krisl, Štefanka, Zientek, Rusnák, Šedivý, Peštulka, Szabo, Fořt, Roman, Piecha, Klimša, Červenka, Říčka, Seman, Haas

Shrnutí

Hned úvod utkání napověděl, kdo bude v zápase hlavním tvůrcem hry. Po 25 vteřinách hry vstřelil svoji první branku za Chomutov Rastislav Dej z Karlových Varů a Chomutov rázem vedl - 1:0. Domácí nepolevili a vynutili si na hostech z Havířova dokonce dvě přesilové hry 5 proti 3, ale ani jednu nedokázali využít. Až při hře 5 proti 4, kdy Chomutovští vyšachovali hostující obranu, se kotouč několikrát odrazil a skončil na holi Jaroslava Haška, který neměl těžkou úlohu a zavěsil - 2:0. Vzápětí si mohl branku připsat na druhé straně Šedivý, ale Mensator mu to nedovolil. To na druhé straně Václav Eiselt nezaváhal. Objel s kotoučem hostující branku, vystřelil bekhendem a Čech jen zjistil, že má kotouč v brance - 3:0. Pro domácí poté nastala nepříjemná chvíle. Zdeněk Skořepa zůstal ležet na ledě a poté odkulhal s bolestivou grimasou do kabiny. Chomutovská smršť však ještě neskončila. Dvě minuty před koncem první třetiny se u modré čáry napřáhnul David Všetečka a jeho střela skončila až v brance. První třetina tak skončila za stavu 4:0 pro domácí.

Druhá třetina začala v poklidnějším tempu. Žádný z týmů nechtěl inkasovat, a tak pohledných akcí bylo velmi málo. Hostům ke zkorigování stavu zápasu nepomohly ani tři přesilové hry. Za zmínku stojí snad jen akce Revaye s Eiseltem, kdy prvně jmenovaný střílel od modré čáry a Václav Eiselt usměrnil kotouč jen nad hostující branku. V závěru druhé třetiny se na okamžik usadili ve svém útočném pásmu hosté z Havířova, ale na Mensatora si nepřišli. Druhá třetina tedy skončila tak, jak začala, za stavu 4:0.

Poslední třetina patřila opět domácím. Hned na začátku hrál Chomutov přesilovou hru, kterou dokázal využít. Michal Jeslínek nahodil vysokou střelou kotouč na bránu a Petr Domin šikovnou tečí usměrnil kotouč za Čechova záda - 5:0. Brankostroj Chomutova však pořád nekončil. Ve vlastním oslabení ujel opět Petr Domin a leč tísněný obráncem, dokázal kotouč protlačit pod Čechem do brány - 6:0. O pár chvil později se stav měnil posedmé. Opět v přesilové hře dostal perfektně načasovanou přihrávku před takřka prázdnou bránu junior Jakub Hofmeister a vstřelil tak svojí první branku za Chomutov. To bylo na hostujícího gólmana příliš a nechal se vystřídat Gleichem. Zároveň odjel na střídačku i prochladlý Lukáš Mensator, který přenechal své místo Janu Kaššákovi. Závěr utkání se nesl v bojovném tempu a přibylo pár vyloučených na obou stranách. Skóre se však již neměnilo, a tak Chomutov porazil Pantery z Havířova vysoko 7:0.

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni Radek Duda a Ondřej Šedivý.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Chomutov): Myslím, že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Po prvních brankách jsme to utkání měli pevně v moci. Trápí nás velká marodka, dnes hráli ve třech útocích dva junioři, ale paradoxně se mužstvo asi semklo a dokázalo jasně vyhrát.

Pavel Hinner (Havířov): Takovéto utkání se těžko hodnotí. Přijeli jsme do Chomutova s cílem hrát ze zajištěné obrany, hrát defenzivní hokej, ale po první třetině bylo utkání rozhodnuté. V týmu máme prekérní situaci a mužstvo možná nebylo dostatečně motivováno. Výsledek jednoznačně odpovídá průběhu zápasu.