Reportáže

KLH Chomutov ukončil sérii proher a porazil SK Horáckou Slavii Třebíč 5:1

Napsal 14.12.2009 Miroslav Kučera, Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - V první třetině branka nepadla, i když blíž k jejímu vstřelení byly hosté, kteří si hlavně ve 4. minutové přesilovce vytvořili několik dobrých příležitostí. Za domácí trefil v 6. minutě Jeslínek tyč. Ve druhé třetině nejprve zmrazil domácí stadion ve 25.minutě Petr Zahradník, který poslal hosty do vedení. Obrat se povedl domácím během 19. vteřin, když nejprve vyrovnal Stanislav Mikšovic ve 34. minutě a ve 35. minutě poslal domácí do vedení Petr Domin. Ve třetí třetině zvýšil v přesilovce v 50. minutě Jaroslav Hašek a o minutu později to bylo již 4:1, po trefě Michala Jeslínka. Populárního bůra vstřelil v 54. minutě Zdeněk Skořepa a uzavřel tak skóre dnešního utkání.
30.kolo po 14.12.2009
CHM
5:1(0:0, 2:1, 3:0)
TRE
Chomutov
Hanuljak (Kaššák) - Mazanec, Bombic - Malínský, Grof - Všetečka, Révay - Posmyk - Skořepa, Kraft, Duda - Hašek, Mikšovic, Jíra - Eiselt, Domin, Jeslínek - Milotínský, Kůs, Míka
Třebíč
Lev (od 54. Míča) - Sedláček, Koktan, Bulička, Kaláb, Kania, Sláma, Ostrčil, Gula - Dolníček, Kratzer, Rod, Burián, Kundela, Stejskal, Nahodil, Kadela, Čech, Zahradník, Přibyl, Fila

Shrnutí

Úvodní třetina zápasu základní části patřila hostům z Třebíče. Dobře napadli, bruslili a bránili střední pásmo. Důkazem toho byla tutovka Roda, kterému Hanuljak sebral skoro jasný gól. Hned vzápětí se ale předvedl domácí Jelínek, který ale nastřelil jen tyč hostující branky. Tempa hry se ale ujali opět hosté. V další stoprocentní šanci se ocitl Zahradník, ale opět Hanuljaka nepřekonal. Utkání se hrálo v mírném tempu, a tak ani vyloučených nebylo moc. Hosté měli dokonce čtyřminutovou přesilovou hru za faul Mazance, ale nedokázali ji využít, a tak byl stav po první třetině 0:0.

Druhou třetinu začali lépe domácí, ale paradoxně to byli hosté z Třebíče, kdo se ujal vedení. Petr Zahradník se ocitl na brankovišti sám před Hanuljakem a na několikrát ho dokázal překonat - 0:1. Domácí inkasovaná branka ovšem nepoložila, ba naopak. Hned vzápětí měli obrovské šance Eiselt, Duda, Kraft nebo Jíra. Zřejmě největší šanci měl Petr Domin, který ujel hostující obraně, udělal kličku povyjetému brankáři, ale prázdnou bránu o pár centimetrů netrefil. Následná šance však již skončila gólem. Při signalizovaném trestu napřáhl od modré čáry František Bombic a jeho střelu umístil naprosto přesně k tyči Stanislav Mikšovic - 1:1. Domácí hned po buly opět vlétli na Třebíčské a Petr Domin si spravil chuť, když objel branku a střelou mezi lapačku Lva a tyč vsítil druhou branku - 2:1. Do konce druhé třetiny se již nic vážného nestalo, a tak byl stav 2:1.

Poslední třetinu začali v lepší náladě domácí. Ti měli spoustu šancí, ale většina končila buď mimo hostující svatyni, nebo na výstroji Lva. V polovině třetiny měli Chomutovští převahu jednoho hráče v poli, kterou dokázal po vynikající kombinaci v útočném pásmu využít Jaroslav Hašek, který po vyšachování obrany a Lva zasunul kotouč takřka do prázdné brány - 3:1. A domácí opět přidali další rychlý gól. Michal Jeslínek se napřáhl na mezikruží a přízemní střelou počtvrté překonal Lva - 4:1. O tři minuty později prolomili domácí „magickou! Hranici pěti gólů, když nikým nehlídaný Zdeněk Skořepa přesně zakončil - 5:1. Pět inkasovaných gólů bylo již moc na Brankáře Lva, kterého v brance vystřídal Míča. Jedinou větší šanci Třebíčských ve třetí třetině měl Ostrčil, který však orazítkoval jen tyč brány Hanuljaka. Do konce utkání se ale na stavu již nezměnilo, a tak Chomutov prolomil sérii pěti prohraných zápasů a vyhrál nad Třebíčí 5:1.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni hostující Petr Zahradník a domácí Petr Domin.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Chomutov): V dnešním utkání nás trápila velká marodka, takže jsme museli udělat nějaké změny. Onemocněl Ondra Fiala a Karel Kubát, takže jsme udělali nějaké redukce. Jsem rád, že se nám utkání nakonec povedlo. Ve druhé třetině jsme mohli dát daleko více branek a rozhodnout tak utkání dříve. Jsem ale rád, že se mužstvo neuspokojilo jednobrankovým vedením a i ve třetí třetině zabralo a dokázalo zápas rozhodnout.

Jaromír Šindel (Třebíč): Výsledek dnes hovoří za vše. Ze začátku jsme hráli dobře, ale po vedoucí brance jsme si mysleli, že to bude stejné jako poslední zápasy, že nám to tam bude padat. To se nestalo a Chomutov dokázal utkání otočit na svou stranu.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov