Reportáže

KLH Chomutov vybojoval ve Vrchlabí těsné vítězství 3:2 a odváží si tři body

Napsal 14.11.2009 Pavel Kadeřábek
C h o m u t o v - Vstup do utkání se lépe povedl hostům, které už ve 2. minutě poslal do vedení Petr Jíra. Pak nedokázali využít celkem 3 přesilovky a to bylo vše z prvního dějství vše. Nástup do 2. třetiny vyšel naopak lépe domácím, za které po 26. vteřinách vyrovnal Tvrdek a ve 36. minutě šli domácí dokonce do vedení po střele Urbana. Hosté ale stačili Stanislavem Mikšovicem vyrovnat minutu před koncem 2. třetiny. Ve 3.třetině šli hosté dnes podruhé do vedení ve 48. minutě po přesné trefě Zdeňka Skořepy a jak se později ukázalo, byla to branka vítězná.
20.kolo so 14.11.2009
VCH
2:3(0:1, 2:1, 0:1)
CHM
Vrchlabí
Ševčík (Biegl) - Matějíček, Pícal, Chmelíř, Chaloupka, Bendík, Hrach, Čížek - Tvrdek, Filip, Klimt, Gengel, Čaloun, Látal, Konečný, Hanzal, Rusnák, Andres, Urban, Mikšovský, Zima
Chomutov
Hanuljak (Kaššák) - Pulpán, Bombic, Trefný, Malinský, Grof, Všetečka, Révay - Procházka, Kraft, Duda, Hašek, Skořepa, Jíra, Eiselt, Mikšovic, Fiala, Tauš, Domin, Míka

Shrnutí

Utkání začalo pro Vrchlabské tradičně inkasovanou brankou. Tentokrát se jejich soupeř trefil již po 96 vteřinách. Trefný vyslal přesnou přihrávku na volného Petra Jíru a ten z mezikruží prostřelil Biegla. Skóre mohli hosté navýšit hned o několik minut později při přesilové hře, ale Skořepa při svých příležitostech zaváhal. Stejně si hráči Chomutova počínali i v další početní výhodě, i když byli blízko dvoubrankovému vedení. Jenže Hašek z bezprostřední blízkosti před domácím gólmanem neuspěl.

Ve druhé desetiminutovce o sobě dali vědět i Vrchlabští, ale pokus Čalouna moc nadějí na úspěch neměl. Do konce třetiny už zaujalo pouze vyloučení dvou hráčů, po jednom na každé straně, ale ani to ke změně skóre nevedlo. Do kabin tak odcházeli s jednobrankovým vedením v zádech hosté.

Druhá třetina začala zcela opačně než ta předešlá. Uběhlo pouhých 26 vteřin a bylo vyrovnáno. Svým důrazem se o to postarala dvojice Filip a Kamil Tvrdek, když druhý jmenovaný stačil v pádu dostat kotouč za brankovou čáru. Vstřelená branka vlila novou energii do žil domácích hráčů, kteří se čím dál častěji dostávali do blízkosti Hanuljakovi branky. Aktivita Vrchlabí vedla také k častějšímu vylučování na straně jejich soupeře. Ovšem přesilové hry se prozatím ani jednomu z týmů moc nedařily. Právě v oslabení se mohli Chomutovští dostat opět do vedení, ale proti Dudovi zasáhl skvěle Biegl.

V pokračujících minutách toho obě mužstva na ledě moc nepředvedla. Až přišla na řadu 36. minuta, ve které padla třetí branka zápasu. K velké radosti domácích fanoušků to bylo do branky Chomutova. Šťastným střelcem byl po závaru před hostující brankou Tomáš Urban. Radost však příznivcům Vrchlabí dlouho nezůstala. Na začátku 39. minuty bylo totiž vyrovnáno. Hosté se dostali do protiútoku, na jehož konci byl Stanislav Mikšovic, který dostal puk do vrchlabské branky. Stav 2:2 již vydržel do konce třetiny.

Třetí dějství začaly oba týmy aktivně, ale do vážnějších střeleckých příležitostí se nedostávaly. Jako první to změnil Látal, který po kombinaci s Gengelem trefil tyč chomutovské svatyně. Na druhé straně zkoušel vyjetím zpoza branky překvapit Biegla Domin, ale také se neprosadil. O pár okamžiků později však byli Dominovi spoluhráči úspěšnější. Ve 48. minutě si sjel Zdeněk Skořepa před branku, kde počkal na přihrávku a poté přesně zakončil.

Skóre mohli hosté navýšit v přesilové hře, ale ani tentokrát se jim to nepodařilo. Stejně si vedli v početní výhodě o chvíli později i domácí. Když už se začali Vrchlabští nadechovat k závěrečnému náporu, tak jejich snahu přerušilo další oslabení, což prakticky znamenalo konec nadějí na bodový zisk. Půl minuty před koncem mohl utkání definitivně rozhodnout Duda, ale sám proti Bieglovi neuspěl. To však už nic nezměnilo na tom, že tři body za výhru 3:2 putují na sever Čech.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov