Reportáže

Chomutov vyhrál severočeské derby 6:3 a udržel první místo v tabulce

Napsal 17.10.2009 Lucie Štěrbová
C h o m u t o v - V rámci 11. kola zavítal na chomutovský led rival z Ústí nad Labem. V souboji neporažených týmů o vedoucí pozici v prvoligové tabulce byli úspěšnější domácí hráči. První třetinu vyhráli po brankách Milana Krafta a Martina Trochty 2:0. Ve druhé dvacetiminutovce ještě další 4 přesné trefy přidali. A i přesto, že Lvi z Ústí poslední třetinu vyhráli v poměru 2:0,vítězství zůstalo na domácím ledě.
11.kolo so 17.10.2009
CHM
6:3(2:0, 4:1, 0:2)
UNL
Chomutov
Hanuljak (Štěrba) - Pulpán, Bombic, Trefný, Pavlas, Malínský, Grof, Všetečka, Revay - Procházka, Kraft, Duda, Míka, Skořepa, Fiala, Eiselt, Jeslínek, Jíra, Hašek, Trochta, Domin
Ústí n.L.
Orct (od 33. Fiala) - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Vobořil, Gýna - Sklenička, Kloz, Kříž, Heřman, Mrázek, Alinč, Pazourek, Vrtek, Janků, Šaffer, Pšurný M., Mikulík, Pšurný R.

Shrnutí

Utkání o lídra první ligy začalo svižně a už ve druhé minutě seděl na trestné lavici Radek Duda a Lvi měli k dispozici úvodní početní výhodu. Ovšem Hanuljak příliš práce neměl, za to po skončení trestu dostal nádhernou přihrávku přes celé kluziště Adam Šaffer a už pelášil sám na domácí jedničku. Miroslav Hanuljak předvedl parádní zákrok v leže vyrážečkou. V polovině první třetiny dostali početní výhodu i domácí a již za devět sekund lovil Orct kotouč ze své branky. Hned po buly se kotouč dostal na modrou čáru, kde tvrdě pálil Procházka a Orct stačil kotouč vyrazit pouze k Milanovi Kraftovi, který jej zasunul těsně za brankovou čáru - 1:0. Od této chvíle převzali otěže utkání do svých rukou chomutovští a Orct hasil další pokusy Révaye či Skořepy. Podruhé svítilo červené světlo za ústeckou brankou v patnácté minutě, to když nahození Trefného od modré vykopl Orct jen k Martinovi Trochtovy a ten jej poslal přesně pod horní tyčku - 2:0. Následoval další hostující trest a obstřelování ústecké branky a Zdeňkovi Orctovi dvakrát přálo štěstí, to když na kotouč neviděl, ale ten jej trefil a skóre se neměnilo.

Druhá třetina začala početní výhodou pro chomutovské hokejisty a v její druhé minutě ujel hostující obraně Zdeněk Skořepa, ale jeho první pokus mezi betony Orct vystihl a následně mu pomohla tyč při jeho dorážce. O půl minutku později inkasoval dvě minuty domácí Jíra a Lvi trestali. Milan Mikulík našel z rohu kluziště přesně mezi kruhy postaveného Romana Pšurného, který neomylně trefil mezeru mezi betony Hanuljaka - 2:1. V pětadvacáté minutě mohlo být srovnáno, ale Alinč z prostoru brankoviště nechal vyniknout Hanuljaka, který se stačil včas přemístit a kotouč vytěsnit pouze k své levé tyči. Následovala hra ve čtyřech na obou stranách a dva chomutovské údery. Nejprve dorazil nahozený kotouč za bezmocného Orcta Martin Trochta - 3:1 a ani o minutu později si najel mezi kruhy na přihrávku Skořepy Ondřej Malinský a vyhnal všechny pavouky z levého horního rohu - 4:1. Domácí byli při chuti a v polovině utkání objel Petr Domin hostující branku a už už zasouval kotouč do prázdné branky, trefil však pouze brusle jednoho z bránících hráčů, od kterých se puk odrazil do tyče. O tři minuty později však chomutovský stadion vybuchl nadšením popáté. Michal Jeslínek vymyslel ideální přihrávku na Ondřeje Fialu a ten se do prázdné branky nemýlil -5:1. Domácí Fiala touto brankou přivolal do hostující branky svého jmenovce. Ten se měl hned co ohánět a při bombě Grofa mu pomohla tyč. Před ochodem do kabin ale přeci jen i ústecký náhradník inkasoval. Martin Trochta uvolnil Petra Jíru a ten bekhendovým blafákem navýšil domácí náskok - 6:1.

Do třetí třetiny vstoupil Slovan odhodlán alespoň zkorigovat hrozivé skóre a už v páté minutě třetí části se prosadil druhý z bratrské dvojice Pšurných. Opět to byl Milan Mikulík, který přesně asistoval a Michal Pšurný našel mezerku v postoji Hanuljaka - 6:2. Uběhly další dvě minuty a skóre se opět měnilo, to když několikanásobně tečovaný kotouč skončil až za Hanuljakem. Šťastným střelcem byl Pavel Janků - 6:3. Hanuljak byl v ohni střel a Lvi si příliš hlavu nelámali s tím odkud přesně poslat kotouč na domácí branku. Své štěstí zkoušeli ze všech pozic, ale skóre se již neměnilo ani na druhé straně, kde všechny pokusy pochytal spolehlivě Radek Fiala.

Nejlepší hráči utkání :

Martin Trochta – Michal Pšurný

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Chomutov): „Můžu hodnotit víceméně jen první dvě třetiny, protože v poslední třetině už bylo těžké se za stavu 6:1 plně koncentrovat. V prvních dvou třetinách jsme měli výborné nasazení a celkově nám vyšly. V té poslední soupeř snížil, ale poté jsme opět zabrali a vítězství si pohlídali. Přišlo dnes dost diváků, což nás těší a věřím, že jsme jim první dvě třetiny udělali radost.“

Petr Rosol (Ústí): „Utkání se mi nehodnotí dobře. Začali jsme až příliš pasivně a nechali soupeře jít do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině jsme se chtěli dostat zpátky do zápasu. Po vstřelení kontaktní branky jsme si mysleli, že Chomutov převálcujeme, ale udělali jsme několik hrubých chyb ve středním pásmu, kdy nás soupeř přečíslil a své brejky precizně proměnil. Nastřílel čtyři branky a bylo po zápase. Rozhodně se nechci vymlouvat na marodku, jelikož hráči co tu dnes byli, to musejí odehrát taky.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov