Reportáže

Chomutov po dobrém výkonu porazil na svém ledě Most vysoko 6:2

Napsal 10.01.2009 David Matula
C h o m u t o v - V rámci čtyřicátého kola zamířil do Chomutova celek Mostu. Chomutovští nastoupili do utkání aktivně a před němým publikem šli jako první do vedení, když se dorážkou prosadil Skořepa. Stejný hráč se trefil i o chvíli později a do kabin šli bílomodří s dvoubrankovým vedením. Ve druhé třetině opět začali domácí aktivně a několik šancí pochytal Sáblík a Mikšovic trefil tyč. V době největšího tlaku domácích se na brankovišti prosadil Vrtek a snížil. V přesilové hře však chvíli na to vrátil domácím dvoubrankové vedení dorážející Trefný. V závěrečném dějství potom přidali další branky domácích Jíra, Mikšovic a Bombic.
40.kolo so 10.1.2009
CHM
6:2(2:0, 1:1, 3:1)
MST
Chomutov
Lundell (Cikánek) - Ťupa, Grof, Pulpán, Nikolov, Bombic, Trefný, Všetečka - Hašek, Skořepa, Jeslínek - Hlinka, Mikšovic, Jíra - Eiselt, Domin, Míka - Malát, Fábry, Tauš
Baník Most
Sáblík (Melichar) - Charousek, Hlubuček, Poživil, Gýna, Lomička, Černý - Bednařík, Budínský, Zíma - Havlůj, Nedrda, Urban - Vrtek, Jakub Bauer, Jan Bauer - Šinkovič, Salač, Mach

Shrnutí

Úvod utkání ovládli domácí, kteří si svou aktivní hrou vynutili již v druhé minutě první početní výhodu. Zužitkovat ji nedokázali, ale o dvě minuty později se přeci jen mohli bílomodří radovat. Jaroslav Hašek poslal kotouč směr Sáblík a s pohotovu dorážkou přispěchal Zdeněk Skořepa - 1:0. Chomutovští i nadále bušili do svého soka a po několika náznacích šance udeřili podruhé. V signalizované výhodě našel nezištnou přihrávkou Jakub Grof mezi kruhy osamoceného Zdeňka Skořepu, který střelou z první překonal Sáblíka podruhé. Dvě vstřelené branky vlily domácím novou krev do žil a o další dvě minuty mohl třetí branku přidat Eiselt, který se probil před Sáblíka, ale jak s jeho střelou, tak s pohotovou dorážkou si hostující brankář poradil. Teprve ve čtrnácté minutě si poprvé v zápase trochu více osáhl kotouč Lundell, s pokusem Havlůje však mnoho práce neměl. V sedmnácté minutě byl opět faulován aktivní Skořepa, ale domácí ani další početní výhodu nezužitkovali. V závěrečné minutě se připomněli i mostečtí, ale včasné zákroky domácí obrany největší šance zhatily.

Na začátku druhé části dohrávali hosté početní výhodu, ale Lundella příliš neohrozili a naopak hned po skončení trestu nabil Eiselt Dominovi, jehož pokus Sáblík vyrazil před Míku, který se k dorážce nedostal i přes zřejmě nedovolený zákrok soupeře. Pokračovalo se však dál. O chvilku později pláchli domácím dva mostečtí na osamoceného Ťupu, ten to však udělal výborně a navíc si vynutil další faul soupeře. V přesilové hře měl třetí branku na hokejce Všetečka, který dostal namazáno před prázdnou branku na hranici brankoviště, ale trestuhodně minul. Následně ujel Haškovi Jan Bauer a domácí útočník si pomohl faulem, po kterém se pískalo trestné střílení. K němu se postavil sám postižený, ale jeho kličku mu překazil Lundell svou širokou holí. V polovině utkání hráli domácí další přesilovku, ale Mikšovicův pokus zastavila tyč. Po skončení trestu ujížděl sám na Sáblíka Eiselt, ale bekhendový blafák úspěch neslavil. O další minutku později našel v ideální pozici Skořepa Nikolova, jeho rychlá stahovačka a rychlé zasunutí kotouče brankou neskončilo. V době největší tlaku však hosté snížili. V nenápadné akci napálil kotouč na branku Poživil a ten se od zadního mantinelu odrazil zpět před branku, kde byl Vladislav Vrtek důraznější než Grof - 2:1. Domácí si však o chvilku později vynutili další faul soupeře a tentokrát již svou výhodu využili. Hlinka nabil Mikšovicovi, jeho ránu vytěsnil Sáblík jen k Jakubovi Trefnému, který kotouč pohotově vrátil do branky - 3:1.

Další dohrávaná přesilovka v úvodu poslední třetiny hry změnu skóre nepřinesla. V pětačtyřicáté minutě však již svítilo červené světlo za zády Sáblíka počtvrté. Miroslav Hlinka poslal do sóla Petra Jíru, který bekhendovým blafákem překonal Sáblíka - 4:1. O dvě minuty později využili domácí další početní výhodu. Pulpán poslal kotouč Stanislavovi Mikšovicovi, který jej u levé tyče usměrnil přesně mezi betony hostujícího brankáře - 5:1. Poté si zahráli přesilovou hru i hosté, ale nesehráli ji dobře a naopak sami inkasovali. Jaroslav Hašek zavezl kotouč do útočného pásma a žabičkou jej poslal na Františka Bombice, kterému střela nesedla, ale přeci skončila v hostující brance - 6:1. Domácí zbytek oslabení přečkali, ale záhy inkasovali. Vlastimil Salač chytře naznačil střelu nechal povyjet Lundella a následně si popojel do strany a střelou do poloodkryté branky snížil - 6:2. O minutku později mohl přidat další branku domácích Míka, ale Eiseltovu přihrávku usměrnil jak mimo dosah Sáblíka, tak i branky. Závěr utkání se spíš jen dohrával, avšak osm vteřin před koncem jej okořenila bitka mezi domácím Jakubem Trefným a hostujícím Šinkovičem. Domácí řízný obránce nadělil svému sokovi několik přesných úderů a následně mu přetáhl i dres přes hlavu.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Chomutov): Podle mého jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů. Ve druhé třetině jsme měli osm šancí, na to, abychom dali gól a bohužel ta třetina skončila za stavu 1:1, když jsme inkasovali první branku, tak se mohlo dít leccos. Ta atmosféra se mohla přenést do mužstva a mohli jsme ten zápas prohrát. Proto si vážím hráčů za to, co předvedli ve třetí třetině, že na nic nečekali a okamžitě dali dva góly a ten zápas jsme dovedli tam, kam jsme chtěli.

Vladimír Petrovka (asistent trenéra Mostu): V prvních 40 minutách jsme byli Chomutovu rovnocenným soupeřem. Bohužel jsme doplatili na to, že jsme nedokázali ani ty nejvyloženější šance proměnit. Samozřejmě když dal Chomutov ve třetí třetině gól na 4:1, tak se ta naše hra sesypala a utkání bylo rozhodnuto.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov