Reportáže

Chomutov v okleštěné sestavě zdolal po samostatných nájezdech Vrchlabí

Napsal 29.11.2008 Jakub Gabriel, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Chomutovští hokejisté se v osmadvacátém kole představili na ledě třetího celku v tabulce, týmu HC Vrchlabí. První branky se dočkali domácí, když se ve 28. minutě prosadil Patrik Beck. Chomutov se však nevzdal a ve 35. minutě dokázal vyrovnat Branislav Fábry. Ve třetí třetině ani v prodloužení se žádní z fanoušků branky nedočkali, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých exceloval bezchybný Petr Míka, který dal dvě penalty ze dvou a rozhodl tak o bonusovém bodu pro Chomutov. Nutno podotknout, že nebýt výborného výkonu brankářů na obou stranách, padlo by o několik branek více.
28.kolo so 29.11.2008
VCH
1:2sn(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)
CHM
Vrchlabí
Štůrala - Matějíček, Bendík, Chatrnúch, Chaloupka, Galvas, Vála "C", Jaroměřský - Horčička "A", Pajič, Beck"A" - Fiedler, Krupka, Rusnák - Konečný, Kříž, Látal - Gengel, Gajovský, Andres
Chomutov
Lundell - Všetečka, Višňák, Nikolov, Bombic, Trefný, Revay, Chmelíř - Gombár, Míka, Jíra - Hašek, Mikšovič, Jeslínek - Malát, Tauš, Fábry - Mužík

Shrnutí

Vrchlabští hokejisté v úvodu utkání dostali hosty pod tlak, hráli totiž přesilovku, ve které měl největší šanci Krupka, který těsně minul levou tyč Lundellovi branky. Na druhé straně byl nebezpečný Malát, jenž trefil boční síť branky domácích. Po chvíli tvrdě pálil za modrou Míka, ovšem domácí obránci lehli do střely, kterou už potom Štůrala pokryl. Další příležitost měl Hašek, který dostal přihrávku mezi kruhy od Jeslínka. Štůrala puk na poslední chvíli vytěsnil svým rychlým betonem. V další šanci se ocitl Míka a následně Všetečka, jehož dorážku však Štůrala ukryl do lapačky.

V 11. minutě nedovoleně srazil Tauš domácího Bendíka u mantinelu a dostal 2 minuty plus osobní desetiminutový trest. Další šanci měl na hokejce Gajovský, jenž tvrdě pálil z prostoru mezikruží, Lundell byl však připravený. O minutu později přihrál Fiedler volnému Krupkovi, ovšem ten opět minul levou tyč, stejně jako ve druhé minutě. V 17. minutě mohl otevřít skóre Jíra. Po nepřesné rozehrávce domácích se k němu odrazil kotouč a on jel úplně sám na Štůralu, na kterého si však nepřišel. Stav tedy zůstal po první třetině bezgólový.

Na začátku druhé dvacetiminutovky to zkoušel od modré Chatrnůch a potom i Beck, ale Lundell byl pozorný. Potom se snažil překvapil hostujícího brankáře Kříž, střela z úhlu si však cestu do branky nenašla. Chomutovský Mikšovic poté pálil z mezikruží, také marně. Ve 28. minutě tvrdě napřáhl Gengel, ale Lundell jeho ránu také zkrotil.

V čase 27:10 už však přišla první pranka. Rok Pajič poslal střílenou nahrávku před branku, kde stál Patrik Becka tečoval puk mezi betony přesouvajícího se Lundella - 1:0. Další šanci měl Pajič, který střílel z mezikruží, Lundell vyrazil před sebe a dorážet se ještě pokoušel Beck, ovšem neúspěšně. I v další šanci se ukázal aktivní Pajič, tentokrát dostal přihrávku na modrou a jel sám na Lundella, klička do bekhendu mu však nevyšla.

V 35. minutě ovšem přišlo chomutovské vyrovnání. Zdeněk Tauš střílel z bezprostřední blízkosti, Štůrala vyrazil, ale na dorážku Bronislava Fábryho už byl krátký – 1:1. Ve 38. minutě Látal nadvakrát z blízkosti ohrozil branku Chomutova, v ní ale stál bezchybný Lundell, který opět skvěle podržel své mužstvo. Z druhé třetiny to bylo vše.

Třetí třetina začala menším tlakem Chomutova, z čehož nakonec nic nebylo. Dvě minuty na to dostali Chomutovští obrovskou příležitost strhnout vedení na svou stranu. Hráli totiž minutu a šestapadesát sekund přesilovku 5 na 3. Hosté ji ale patřičně nevyužili a nebýt nebezpečné střely Bombice, tak by si nevytvořili žádnou větší šanci. Ve 44. minutě zahrozila Chatrnúchova střílená přihrávka od modré čáry, která našla Gajovského, jenž puk jen tak lehce tečoval. Už se zdálo, že se domácí mohli radovat, ale Lundell na poslední chvíli vykopl svůj beton.

Patrik Beck mohl skórovat v 51. minutě., zastavil ho opět skvěle chytající Lundell. Potom dostal Jeslínek přihrávku na modrou a pádil na Štůralu, ale byl stíhaný domácím obráncem a pod tlakem špatně zakončil, přesněji nastřelil klečícího Štůralu. To mohlo pro domácí znamenat ztrátu všech bodů. Před koncem třetí třetiny se přibližně deset minut nehrálo, jelikož diváci vhodili na led dva odpadkové koše na úkor sporného rozhodnutí hlavního rozhodčího, když vyloučil domácího hráče. Hosté tedy hráli přesilovku, v níž se do velké šance dostal Míka, který z kruhu tvrdě vypálil, Štůrala na poslední chvíli zasáhl lapačkou.

Když se o vítězi nerozhodlo v základní hrací době, přišlo na řadu pětiminutové prodloužení. Žádný z týmů se nehrnul příliš do útoku a spíše se čekalo na samostatné nájezdy, které opravd přišly. V nájezdech byl dvakrát úspěšný Petr Míka a tudíž rozhodl o bonusovém bodu pro Chomutov - 1:2.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov