Reportáže

Chomutov porazil Most. Brankou v prodloužení rozhodl Mikšovic

Napsal 12.11.2008 Jakub Mezlík, David Matula
C h o m u t o v - Hokejisté Chomutova se po dvou zápasech na Moravě opět představili na svém ledě, aby v rámci dvaadvacátého kola přivítali sousední Most. Bílomodří začali aktivně a odměnou jim byla branka Tauše, který sám tváří tvář Sáblíkovi nezaváhal. Hosté ovšem bleskově odpověděli a hned po buly se prosadil Nekvinda. Poté převzali otěže zápasu do svých rukou opět domácí, ale naráželi jen na výborného Sáblíka. Totéž platilo i v druhé části hry, kdy na karlovarského brankáře nevyzráli ve velkých šancích ani Tauš či Jíra. Neprosadil se ani Domin, po jehož pokusu zůstal kotouč ležet těsně u brankové čáry, kde jej ovšem opět lapil hostující brankář. Ve třetí třetině domácí pokračovali v obléhání hostující branky, ale hosty z Mostu podržel Sáblík a zajistil tak hostům bod. V prodloužení poté rozhodl o zisku druhého bodu pro chomutovské Stanislav Mikšovic.
22.kolo st 12.11.2008
CHM
2:1p(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
MST
Chomutov
Lundell (Cikánek) - Nikolov, Toivonen, Trefný, Všetečka, Višňák, Bombic, Chmelíř, Mazanec - Gombár, Skořepa, Míka - Mikšovic, Domin, Jíra - Tauš, Hašek, Jeslínek - Malát, Mužík, Fábry.
Baník Most
Sáblík (Melichar) - Martínek, Stříteský, Charousek, Hlubuček, Černý, Gróf, Nosek, Lomička -Bauer Jan, Machulda, Mach - Šinkovič, Budínský, Bauer Jakub - Nekvinda, Vrtek, Salač - Havlůj, Nedrda, Urban

Shrnutí

Už po minutě a čtrnácti sekundách se do velké šance dostal domácí Všetečka, ale při rozhodující kličce mu utekl puk a Sáblíka v mostecké brance ani neohrozil. Chvíli na to dostali domácí výhodu přesilové hry a jejich tlak pokračoval, ale vedoucího gólu se dočkali až při hře pět na pět.

Na začátku 6. minuty našel Mikšovic přesným pasem před brankou volného Zdeňka Tauše, a ten z voleje vymetl růžek Sáblíkovy branky - 1:0. Za dvaačtyřicet sekund ovšem přišla blesková odpověď. Po Vrtkově vyhraném buly se kotouč dostal k Janu Nekvindovi, který nekompromisně propálil Lundella - 1:1

Domácí mohli rychle strhnout vedení opět na svoji stranu, ale v následné přesilovce svoje šance neproměnili Tauš ani Toivonen. Ve 13. minutě se před Sáblíkem zjevil Trefný, ale ani on nedokázal přesně zakončit. Mostečtí se dostávali do šancí pouze sporadicky, Lundell byl téměř bez práce.

Chomutov versus Sáblík. Souboj pokračoval i ve druhé třetině, ale vyzníval naprosto jednostranně. Ve 23. minutě mosteckého gólmana neprostřelil Nikolov, o pět minut později zachránila hosty tyč. Ve 33. minutě neuspěl zblízka Skořepa, další sérii vynikajících zákroků předvedl Sáblík o minutu později, kdy postupně vychytal dorážky Mikšovice, Jíry a Tauše. Ve 36. minutě neuspěl pro změnu Domin.

A nejinak tomu bylo ve třetí dvacetiminutovce, už během úvodních dvou minut měl dvě obrovské šance Jíra. Jeho první pokus Sáblík vyrazil, druhý skončil na tyči. Když postupně promarnili své šance Toivonen, Fábry, Mikšovic i Nikolov, dostali se na chvíli ke slovu také hosté. Ve 49. minutě však Salač zblízka proti Lundellovi neuspěl a o minutu později trefil Vrtek tyč.

Chomutovští neuspěli ani při závěrečném tlaku, a tak se utkání dohrávalo v prodloužení. Po minutě a jednačtyřiceti sekundách se domácí dočkali vytouženého vítězství. Do útočného pásma si najel Stanislav Mikšovic a střelou pod vyrážečku překonal Sáblíka, který byl bezpochyby mužem utkání. Chomutov vyhrál 2:1 po prodloužení a je stále čtvrtý, Most je osmý.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Chomutov): Utkání bylo hodně těžké hlavně psychicky. Máme šest zraněných hráčů, museli jsme lepit sestavu a už to vypadalo, že do druhé třetiny nenaskočí Petr Domin. Dnes nemůžu hráčům nic vytknout, protože jestliže jsme měli 55 střel a soupeř 19, tak to je prostě otázka toho, že soupeřův gólman Sáblík podal fantastický výkon: Samozřejmě měl i trochu štestí, ale to k hokeji patří a jenom škoda toho, že nám tam ten gól nespadl o minutu a půl dříve.

Jan Neliba (Most): Odehráli jsme těžký zápas. Samozřejmě Chomutov byl v převaze a možná měl více šancí. V koncovce oba týmy nebyly moc úspěšné. Nakonec mají domácí asi zaslouženě dva body, my jeden a jsme spokojení.