Reportáže

Chomutov nedovedl k vítězství dobře rozehraný zápas a prohrává 0:3

Napsal 29.03.2008 David Matula
C h o m u t o v - Třetím utkáním dnes na chomutovském ČEZ stadiónu pokračovalo prvoligové finále. Chomutovští odhodláni srovnat nepříznivý stav série na svého soka vlétli a výsledkem byly dvě úvodní branky, o které se postarali Milan Kostourek a Jaroslav Hašek. Středočeši ovšem záhy snížili, to když využil zaváhání domácí defenzívy Nouza. I ve zbytku první dvacetiminutovky byli bílomodří lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli první třetinu 2:1. Na začátku druhé třetiny dohrávali domácí zkrácenou přesilovou hru a v ní se prosadil Jakub Trefný a vrátil bílomodrým barvám dvoubrankové vedení. Ve 24. minutě mohl navýšit domácí náskok ve vlastním oslabení Polanský, který sám tváří tvář rozhejbal Cháberu, ale ten stačil v poslední chvíli ještě zasáhnout svým levým chráničem. Poté se dostal kotouč na druhou stranu a tam jej Král předložil Nouzovi a ten svým druhým gólem opět snížil. Stav 3:2 vydržel pouhé dvě minuty. Martin Ťupa skvělým pasem našel před brankou osamoceného Haška a ten také svou druhou trefou v zápase zvýšil na 4:2. Stav 4:2 vydržel až do druhé sirény. Třetí třetina přinesla čtyři branky. K radosti domácích zvýšil na 5:2 Martin Heinisch, který přesnou střelou do horního rohu nedal Cháberovi šanci. Už už to vypadalo, že je o výsledku rozhodnuto, ale hosté nesložili zbraně. Ve dvojnásobné početní výhodě prostřelil Kolafa Horčičku a snížil na 5:3. Tři minuty před koncem přidal kontaktní branku Šebesta a o závěrečné drama nebyla nouze. Domácí si hned po inkasované brance vyžádali oddechový čas, ale ten vyrovnání neodvrátil. Tomáš Nouza byl trestuhodnou dobu sám před Horčičkou a střelou do víka mu nedal šanci. Po šedesáti minutách hry, tak byl stav nerozhodný 5:5. Desetiminutové prodloužení branku nepřineslo, a tak museli stejně jako v prvním finále rozhodnout samostatné nájezdy. O vítězství Mladé Boleslavi rozhodl Král.
F3 so 29.3.2008
CHM
5:6sn(2:1, 2:1, 1:3 - 0:0)
MBL
Chomutov
Horčička (Podolka) - Trefný, Révay, Všetečka, Chatrnúch, Ťupa, Bombic, Kloz, Kolda - Polanský, Kostourek, Jíra - Mikšovic, Šíp, Boušek - Hašek, Charousek, Jeslínek - Havlůj, Heinisch, Tauš
Ml.Boleslav
Chábera (Růžička) - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, Mazanec, Mocek, Schnabel - Nouza, Král, Gombár - Fiedler, Boháč, Šebesta - Mikulík, Šindel, Eiselt - Rumpel, Sýkora, Handlovský

Shrnutí

Do dnešního utkání připravili oba celky nějakou změnu v sestavě. Do řad domácích se vrátil Josef Révay a naopak chyběl zraněný Petr Domin. Do boleslavské brány se postavil českobudějovický gólman Jan Chábera.

První třetinu začali lépe domácí, kteří prověřili Cháberu několika nahozeními. Hosté se do obranného pásma domácích také propracovali, ale nijak neohrozili Horčičkovu branku. V 5. minutě se k puku dostal Milan Kostourek, objel branku a puk zapasoval za Cháberovo záda – Chomutov se ujal vedení 1:0.

První vyloučení přišlo na straně hostujícího týmu, kdy byl za hákování vyloučen Handlovský. Domácí se v přesilovce dokázali prosadit díky Jeslínkově přihrávce, která doputovala Jaroslavu Haškovi a ten již puk doklepl do prázdné branky – 2:0.

Na další branku jsme nemuseli dlouho čekat. Na druhé straně se prosadil hostující Tomáš Nouza, který překvapil brankáře Horčičku zpoza branky a podařilo se mu puk umístit za jeho záda - 2:1. V první části hry už žádná branka nepadla. Byl vidět vyrovnaný, ovšem velmi opatrný hokej na obou stranách.

Do druhé třetiny vstoupili lépe opět domácí, kteří se již 56 sekund po úvodním buly radovali ze vstřelené branky. Gól padl z velice nepřehledné situace před Cháberou, kdy se u branky odráží kotouč za jeho záda. Branka byla připsána rodákovi z Chožova Jakubovi Trefnému - 3:2.

Dvě a půl minuty poté se do úniku dostal Tomáš Polanský, ale Chábera vytáhl vynikající zákrok, kterým zneškodnil nájezd Polanského. Potvrdilo se pravidlo nedáš-dostaneš a na druhé straně prostřelil mezi betony Horčičku opět Tomáš Nouza a snížil tak na 3:2.

Domácí se ovšem nenechali zaskočit a červené světlo se rozsvítilo opět za Cháberou. Ve 26. minutě se po pohledné kombinaci prosadil Jaroslav Hašek, který sklepl puk od Ťupy pod horní víko hostujícího gólmana – 4:2. Ve druhé třetině už další branka nepadla a tak mohli být domácí s dvoubrankovým náskokem před závěrečnou třetinou klidní.

Z kraje třetí třetiny se do šance dostal hostující Sýkora, ale Horčičku nepřekonal. Ke slovu se opět dostali domácí. Ve 45. minutě překonává Cháberu Martin Heinisch přesnou střelou do levého horního rohu branky – 5:2.

Zdálo se, že si Chomutovští již náskok uhlídají, ale po nešťastném vyhození kotouče mimo hrací plochu v 53. minutě se hosté v přesilovce 5 na 3 dokázali prosadit. Od modré čáry pálil Tomáš Kolafa, snížil stav utkání na rozdíl dvou branek – 5:3. Necelé tři minuty poté hosté opět snížili brankou Pavla Šebesty na rozdíl pouhého gólu. Začalo závěrečné drama. O vyrovnání se postaral do třetice Tomáš Nouza, který zůstal sám před Horčičkou a bez problémů ho střelou pod horní tyč překonal.

V prodloužení mohli rozhodnout oba celky, ale branka nepadla. Nejprve se v 62. minutě nepodařilo Nouzovi do čtvrtice překonat Horčičku. Poté v 64. minutě obrovská šance domácích, kdy přejel puk před brankoviště Chábery, ale ani jeden z chomutovských hokejistů ho netrefil a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Po třetici nájezdů byl stav 1:1, z domácích překonal uspěl Polanský, na druhé straně Mikulík. V další sérii jel opět Polanský, kterému se podruhé nepodařilo gólmana hostí překonat. Za hosty jel kapitán Richard Král, který proměnil.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Ml. Boleslav): "Dokázali jsme, že můžeme vyhrát i venku. Zápas se pro nás nevyvíjel ideálně, nehráli jsme dobře. Dělali jsme takové chybičky, které dovolili soupeři hrát to, co chtěl. Nevím čím to bylo - jestli nemohli nebo bránili vedení - ale domácí udělali v závěru tu chybu, že nás pustili do hry a my jsme jim to oplatili. To ovlivnilo celý výsledek a nakonec jsme vyhráli na nájezdy."

Martin Pešout (Chomutov): "Pod tím tlakem, že se hosté dostali na koně a pokračovala jejich přesilová hra, tak jsme udělali dvě hrubé chyby a soupeři se podařilo vyrovnat. Rozhodlo, že jsme udělali dvě triviální chyby a začali se bát o výsledek. Soupeř má excelentní exekutory a proto jsme penalty už podruhé prohráli. Nemáme právo se na to zítra vykašlat a budeme bojovat až do konce.."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov