Reportáže

Chomutov i podruhé v Boleslavi neuspěl, série ale ještě nekončí

Napsal 26.03.2008 David Matula
C h o m u t o v - Po nešťastné porážce v prvním finálovém utkání, bylo dnes ve Zlatopramen aréně odehráno finále s číslem dvě. Obdobně jako v prvním měření sil měli v úvodní dvacetiminutovce navrch chomutovští, ale Šindeláře překonat nedokázali, a když domácí v závěru nevyužili několik početních výhod, skončila první třetina bez branek. V úvodu druhé části dostali Středočeši možnost hrát přesilovou hru a Josef Lukáč střelou od modré překonal Horčičku, jenž měl jeho pokus zakrytý hradbou těl. Poté spálili dobré příležitosti na srovnání skóre Polanský a Boušek, naopak domácí kontrovali příležitostí Rumpela. Zřejmě zlomový moment druhého finále přišel šest vteřin před druhou sirénou. Za brankou se uvolnil Eiselt a rychlým výpadem překonal Horčičku. Po dvou třetinách tedy 2:0. Krušnohorci se od úvodu závěrečného dějství snažili s výsledkem něco udělat, ale naráželi na dobře organizovanou obranu soupeře. V 52. minutě byl důrazný na brankovišti Rumpel a zápas rozhodl – 3:0. O jedinou branku Chomutova se postaral o chvíli později Charousek a připsal si tak první střelecký úspěch v letošním play off. Konečnou podobu výsledku dal tři minuty před koncem opět v početní výhodě Eiselt. Mladá Boleslav tedy vede ve finále 2:0 a další dvě utkání se hrají v sobotu a v neděli v Chomutově.
F2 st 26.3.2008
MBL
4:1(0:0, 2:0, 2:1)
CHM
Ml.Boleslav
Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, D. Mazanec, Mocek, Schnabel - Nouza, Král, Gombár - Fiedler, Boháč, Šebesta - Mikulík, Šindel, Eiselt - Rumpel, Sýkora, Handlovský
Chomutov
Horčička - M. Mazanec, Ťupa, Bombic, Trefný, Kolda, Černý, Chatrnúch, Všetečka - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Heinisch, Mikšovic - Jeslínek, Tauš, Hašek - Polanský, Charousek, Havlůj

Shrnutí

Úvodní dvacetiminutovka by se dala rozdělit na dvě části. V první desetiminutovce měli více ze hry Chomutovští, Charouskovo nebezpečné nahození do Šindelářova brankoviště však nikdo netečoval a Mikšovice, který se v sedmé minutě chystal k zakončení do poloprázdné brány, včas zablokoval Handlovský. Ve druhé části první třetiny pak zařídili více vzruchu domácí, jenže nadějné střely Nouzy, Mocka a Schnabela se do Horčičkovy brány nevešly.

Na první gól si tedy diváci museli počkat do druhé třetiny, konkrétně do 23. minuty. Na Lukáčovu střelu od modré při přesilovce Horčička nedosáhl i kvůli špatnému výhledu. Svěřence Petra Kaňkovského vedení povzbudilo a oproti včerejšku, kdy se po vstřelené brance příliš uspokojili, dál ohrožovali Horčičkovu svatyni.

V polovině zápasu mohl zvýšit Král, ale přesnou přihrávku Mazance nevyužil, když sám před bránou Chomutova vystřelil nepřesně. O šest minut později střílel nebezpečně Mocek. Když už to vypadalo, že domácí budou ve třetí třetině hájit hubené vedení 1:0, zaúřadoval Eiselt. Zkušený útočník Boleslavi v závěrečných deseti vteřinách prostřední části hry při signalizované výhodě objel hostující bránu a puk propasíroval do brány mezi tyči a betonem Horčičky.

Vývoj zápasu mohl hodně zdramatizovat čtyři minuty po druhé pauze Trefný, po jehož střele musel na poslední chvíli zasahovat Šindelář. Gólman Bruslařského klubu vytěsnil padající puk, který směřoval do brány, na břevno. Z brejku mohl zahrozit Nouza, ale svou nepřesnou přihrávkou na lépe postaveného Gombára šanci zmařil.

Pojistku v podobě třetího gólu tak přidali Mladoboleslavští až v 52. minutě. Tlak na Horčičkovu bránu odstartoval svým nahozením Drábek, po následném Sýkorově pokusu se červené světlo ještě nerozsvítilo, zato po dorážce Rumpela z bezprostřední blízkosti už nebylo co řešit.

Ani za stavu 0:3 z pohledu Chomutova však svěřenci Martina Pešouta nesložili zbraně. Charousek střelou švihem v 57. minutě namířil puk přesně do pravého horního růžku Šindelářovy brány. Naději na téměř nemožný zvrat však vzal Severočechům za další minutu Eiselt, jenž vrátil domácím třígólové vedení a zároveň uzavřel skóre druhého finálového duelu.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov