Reportáže

Chomutov přejel nevýraznou Třebíč

Napsal 07.11.2007 David Matula
C h o m u t o v - V rámci devatenáctého kola zavítala na chomutovský ČEZ stadión Horácká Slávia Třebíč. Bílomodří na svého dnešního soka vlétli a po první třetině zápas rozhodli. Již po pětadvaceti vteřinách překonal Luňáka Révay. Poté se prosadil pěknou střelou pod víko Mikšovic a ve dvanácté minutě zvyšoval již na 3:0 Charousek. Jeho precizně provedený forhendový blafák vyhnal Luňáka na střídačku a do branky putoval Nedvídek. Toho dokázal po krásné akci Kostourka překonat Jíra. Ve druhé třetině pokračovala exhibice domácích, ti však své šance k navýšení svého náskoku proměnit nedokázali. Ve třetí třetině již jen domácí navyšovali skóre a díky vítězství 8:1si navlíkli již osmý korálek v řadě.
19.kolo st 7.11.2007
CHM
8:1(4:0, 0:0, 4:1)
TRE
Chomutov
Horčička (59. Podolka) - Březina, Ťupa, Bombic, Trefný, Kolda, Révay, Chatrnúch, Malinský - Charousek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Heinisch - Jeslínek, Mikšovic, Hašek - Tauš, Freiberg, Havlůj
Třebíč
Luňák (12. Nedvídek) - Hrbáček, Sláma L., Sláma B., Bulička, Kolafa, Pálka, Kaláb - Čech, Dolníček, Nahodil - Matušík, Zahradník, Kubica - Přibyl, Oliverius, Látal - Burián V., Bula, Burián J.

Shrnutí

Do dnešního utkání vstoupili lépe domácí, kteří od začátku působili jistějším dojmem a hned z první akce v první minutě potvrdili roli favorita, kdy Josef Révay překonal od modré čáry třebíčského gólmana Luňáka - 1:0. Hra se přesunula i před Horčičku, který ale bez problémů odolával náporu hostí. V čase 7:52 se radovali opět Chomutovští, když za záda Luňáka dostal puk Stanislav Mikšovic přesnou střelou pod horní tyč - 2:0. Kvůli špatné rozehrávce hostí se z dalšího gólu mohl radovat Heinisch, který vystihl přihrávku Látala, ale Luňákovu branku přestřelil. V čase 11:39 se po přesné přihrávce Haška prosadil Jiří Charousek, který precizním forhendovým blafákem překonal ležícího Luňáka - 3:0. Po třetí obdržené brance trenér hostí vystřídal v brance Luňáka za Michala Nedvídka. Ve čtrnácté minutě si šel sednout na trestnou lavici hostující Lukáš Sláma, necelou minutu poté i chomutovský Jaroslav Hašek. Ve hře 4 na 4 se prosazuje opět domácí celek. V čase 15:26 po přesné přihrávce Kostourka trefil odkrytou bránu Petr Jíra a zvýšil tak na 4:0. V devatenácté minutě se dostali ke slovu hosté, kdy Horčičkovu branku ohrozili Kolafa s Hrbáčkem, ale chomutovskou jedničku překonat nedokázali.

Chomutovští nezačali druhou třetinu s takový nasazením jako tu předchozí. Horčička musel vyrážet puk z hole Zahradníka betonem. Další střelou z mezikruží zkoušel pozornost domácího gólmana Nakládal, Horčička chytá. Na druhé straně domácí Mikšovic uklízí kotouč pouze do připravené lapačky Nedvídka. Minutu poté nedokázal překonat třebíčského gólmana ani Charousek. Další střelecké pokusy na obou stranách nevedli ke vstřelení gólu. Domácí Jíra podražen Bořkem Slámou a jde si sednout na dvě minuty. V přesilovce 5 na 4 se dvěmi střelami předvedl Révay ale trefil pouze břevno a poté uklidil Nedvídek kotouč do lapačky. Ve 36. minutě ujíždí třebíčské obraně Kostourek, gólman hostí ale kryje. Minutu na to v úniku další chomutovský hráč, nyní Mikšovic, který ovšem branku přestřelil. Velký tlak domácího celku ke konci třetiny ke gólu nevedl a druhá třetina tak zůstala bez branek.

Na úvodu závěrečné třetiny si za katr sedl opět Lukáš Sláma za držení. Dvě minuty na to Charousek vyhrává vhazování a kotouč putuje přímo na Martina Ťupu, který střelou z první překonal Nedvídka - 5:0. Do další slibné akce se dostali domácí přihrávkou Mikšovice, která našla volného Heinische, ale jeho blafák třebíčský gólman vykryl. Na trestnou lavici si šel sednout domácí Březina a hosté si tak zahráli přesilovku 5 na 4, kterou ovšem nedokázali nijak zužitkovat. Zhruba půl minuty po návratu Březiny z trestné lavice se z vstřelené branky radovali opět domácí. Gól po přihrávce Ladislava Koldy vstřeluje mezi chrániče Stanislav Mikšovic - 6:0. Krátce po sobě byli vyloučeni třebíčský Kolafa, chomutovský Révay a hostující Zahradník. Chomutov má tak výhodu 4 na 3 ve trvání 1:33 minuty. V pořadí již sedmou branku dokázali Chomutovští vstřelit a využít tak výhody přesilové hry, kdy po přihrávce Mikšovice pálil Ladislav Kolda - 7:0. V 56. minutě utkání se do úniku dostal hostující Zahradník, ale byl faulován a sudí nařídil trestné střílení. Toho se ujmul sám Petr Zahradník a přesnou střelou pod vyrážečku překonal Horčičku - 7:1. Ke konci třetiny v brance Chomutova vystřídal gólmanskou jedničku Michal Podolka. Minutu před koncem zvyšuje na konečných 8:1 Milan Kostourek, který šikovně tečoval střelu Bombice.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (Chomutov): „Podařilo se nám navázat na kvalitní výkon z Havířova. Jsme rádi, že po první třetině, kdy jsme vedli 4:0, tak jsme hráli pořád dál stejný hokej. Navíc jsme hráli dobře do obrany, což nám v posledních utkáních chybělo. Z toho důvodu nás mrzí inkasovaná branka, kdy hosté po naší chybě a faulu proměnili trestné střílení. V závěru utkání a za takovéhoto stavu bychom měli více myslet na čisté konto.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov