Reportáže

Severočeši oloupili Boleslav o dva body

Napsal 19.09.2007 Jaroslav Poštolka
C h o m u t o v - Během týdne zajížděli Severočeši už potřetí na kluziště soupeřů, tentokrát se střetli s mužstvem BK Mladá Boleslav na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou. Téměř polovinu utkání diváci branku neviděli, ale v následné pětiminutovce padli tři góly, z toho dva do sítě domácích. Mladoboleslavští na začátku třetí třetiny srovnali, avšak o šest minut později Milan Kostourek poslal modrobílé zpět do vedení. Boleslav stihla v posledních pěti minutách třetí třetiny potřetí vyrovnat a utkání tím dospělo do prodloužení. V poslední minutě prodloužení rozhodl střelou od modré čáry při přesilovce střelec posledních dní Josef Révay a zajistil dva body pro severočeský klub.
4.kolo st 19.9.2007
MBL
3:4p(0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
CHM
Ml.Boleslav
Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Kolafa, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer - Rumpel, Sýkora, Eiselt - Handlovský, Ivan, Jaroš - Nouza, Mertl, Gombár - Gajovský, Rod, Vlk
Chomutov
Horčička - Révay, Ťupa, Bombic, Trefný, Kolda, Černý, Chatrnúch, Malinský - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Jeslínek, Stehlík, Hašek - Tauš, Heinisch, Havlůj

Shrnutí

První třetina zápasu přinesla nemastný neslaný hokej, ve kterém bylo zajímavých momentů k vidění jako šafránu. Chomutov měl sice o něco více ze hry, ale domácím se díky aktivnímu napadání dařilo rozbíjet kombinační snahu hostů, a tak se hra odehrávala povětšinou mimo dostřel obou brankářů. Větší závar před některou z branek nepřinesla ani jedna z několika přesilových her, které mužstva měly k dispozici.

Po první přestávce přišli z kabin hladovější po gólu domácí a na jejich hře to bylo znát. Dostali chomutovské hokejisty pod tlak a Horčičku v chomutovské brance postupně ohrožovali Eiselt, Ivan a Gajovský. Boleslavský tlak vrcholil v přesilové hře po vyloučení Martina Ťupy. Domácí sice krásně kombinovali, ale málo se tlačili ke střelbě a nedokázali svých někdy až krkolomných kombinací využít. Jak se to má dělat ukázal boleslavským útočníkům Martin Ťupa. Ihned po návratu z trestné lavice dostal od spoluhráčů nádhernou nahrávku do jízdy a nikým neatakován bekhendem překonal Šindeláře – 0:1.

Vzápětí po inkasované brance mohl vyrovat Eiselt, ale jeho gól nebyl pro postavení hráče v brankovišti uznán. Boleslav se ale své první regulérní branky v zápase dočkala o necelé tři minuty později. Tomáš Mertl ve 33. minutě střelou mezi Horčičkovy betony vyrovnal na 1:1.

Za další dvě minuty se opět měnilo skóre. Zčistajasna se před Šindelářem objevil Ladislav Boušek a opakovanou střelou strhnul vedení na stranu Chomutova - 1:2. Domácím se ale i podruhé podařilo vyrovnat. Svým gólem se o to postaral Jiří Gombár, který využil důrazu Mertla s Nouzou před Horčičkou a zavěsil přesně k tyči - 2:2.

Ve 49. minutě šli hosté potřetí v zápase do vedení. Z dorážky na hranici brankoviště se prosadil Milan Kostourek - 2:3. Boleslav byla v těchto fázích lepším mužstvem, Chomutov ji ale vyučoval z efektivity. Přesto se domácím podařilo vyrovnat. V 55. minutě plácl do volného puku na brankovišti Tomáš Mertl a připsal si svou druhou branku v utkání - 3:3.

Boleslavští se po vyrovnávacím gólu snažili strhnout vítězství na svou stranu a byli ve velkém tlaku. V poslední minutě však mohl rozhodnout Chomutov, ale Boleslav zachránil skvělý Šindelář. Poté měli dvě obrovské šance domácí, ale ze závaru před brankou se jim puk za Horčičkova záda protlačit nepodařilo. Zápas tak dospěl do čtvrtého dějství.

V prodloužení byli aktivnější domácí a vykoledovali si přesilovou hru, když byl za hrubost vyloučen hostující Kostourek. Před přesilovkou si boleslavský trenér Jan Votruba vzal ve snaze rozhodnout zápas oddechový čas. Boleslavským hokejistům se ale branku v přesilovce vstřelit nepodařilo a početní výhodu dostali hosté. Ti si počínali o poznání zkušeněji a v 65. minutě jim bonusový bod vystřelil ranou od modré Josef Révay - 3:4.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (BK Mladá Boleslav): Získali jsme sice jeden bod, ale bereme to jako ztrátu, mohli jsme získat dva nebo tři body. V první třetině jsme málo stříleli, to byla základní chyba. Ve druhé třetině už se to zlepšilo, kluci se více odhodlávali ke střelbě. V klíčové přesilové hře v prodloužení jsme měli problém se zakončením. Je strašně těžké po šedesáti minutách zápasu zklidnit se na nějakou hladinu klidu, aby si hráči mohli dobře nahrát, překvapit soupeře a rozhodnout v pravý moment.

Vladimír Kýhos (KLH Chomutov): Mladá Boleslav byla zatím náš nejtěžší soupeř. Ale měli jsme tady dneska vyhrát, protože jsme v první třetině byli jasně lepší, měli jsme minimálně tři vyložené šance. Po první třetině jsmě měli vést. Po předvedeném výkonu si myslím, že jsme tu ztratili bod.