Reportáže

Michal Podolka položil základ ke třem bodům

Napsal 11.01.2006 Libor Kult
C h o m u t o v - Zápas 38.kola první ligy mezi Chomutovem a Horáckou Slavií se vyznačoval urputným bojem o každý centimetr ledu. Ještě než vše vypuklo, odešli skalní fanoušci ze svých míst, na nichž zanechali jen transparenty, jimiž dávali najevo svou nespokojenost s posledním domácím duelem. Severočeši si přesné trefy rozložili rovnoměrně do všech hracích období, což jim přineslo první tříbodové vítězství v roce 2006. Postupně skórovali Martin Malát, Petr Polodna a gólový účet zápasu podtrhl Roman Pražák. Druhou vychytanou nulu v sezóně mohl slavit Michal Podolka.
38. st 11.1.2006
CHM
3:0(1:0, 1:0, 1:0)
TRE
Chomutov
Podolka - Martínek, Kasík, Szakal, Nosek, Révay, Jakub Šulc - Jánský, Šíp, Polodna - Pražák, Koláček, Jan Šulc - Jíra, Mikšovic, Malát - Charousek, Kostourek
Třebíč
Šindelář - Rehák, Lukáč, Šefčík, Ščerban, Lučka, Bulička, Sláma - Fryauf, Oliva, Květoň - Laš, Dolníček, Korotvička - Čech, Zahradník, Látal - Ludvík, Tatarčík, Přibyl

Shrnutí

Bitva čtvrtého s předposledním příliš hokejové krásy nenabídla. V brance domácích dostal od začátku důvěru Michal Podolka, který ji splatil vychytaným čistým kontem.


Začátek utkání přinesl nepříjemný moment pro Milana Kostourka, který jen stěží popadal dech po vražení na hrazení. Na střídačku mu musel pomoci spoluhráč Petr Martínek. Během pětiminutové přesilové hry byl nejblíže střeleckému úspěchu Josef Révay, jehož projektil zastavilo břevno.

Domácím se podařilo skórovat až minutu po skončení přesilové hry. Časomíra odkrojila jedinou vteřinu z deváté minuty, když Martin Malát zaúřadoval na hranici brankoviště a nadvakrát přetlačil Šindeláře v hostující svatyni – 1:0.

V dalším průběhu první třetiny byla hra poněkud rozháraná. I vinou častých vyloučení hrála obě mužstva často v nekompletním složení. Na počátku 13.minuty se znovu rozezněla branková konstrukce za Šindelářovými zády. Agilní Malát trefil tyč.

Poté nastaly chvíle hostujícího týmu. Nejprve se z ledu těžce sbíral Martin Lučka, ale pokračoval dál ve střetnutí. Třetinu uzavřela rána Bedřicha Ščerbana, kterou defenziva Severočechů srazila do ochranné sítě.


Vstup do vyloučeními rozkouskovaného prostředního dějství se lépe povedl domácímu celku. Jenže ani jeden z borců v bílomodrém neměl řádně seřízená mířidla podobně jako Marek Laš na druhé straně.

Dvířka na obou lavicích hanby se netrhla, ale ani jednomu týmu se nedařilo dohrát početní výhodu celou a vždy o ni faulem přišel. Jako první si přesilovku od 25.minuty vyzkoušeli Třebíčští. Nejvíce starostí domácí obraně nadělal odražený pokus Ščerbana, jenž se zamotal Podolkovi mezi nohama.

Na konci 31.minuty ve hře 4 na 4 zachytil Petr Martínek nepřesnou rozehrávku jednoho z hostujících beků, předložil kotouč Petru Polodnovi a ten bez problémů usměrnil kousek černého pryže na místo určení – 2:0.

Šanci na snížení dostali hráči z Vysočiny od 35.minuty, kdy měli 90 vteřin výhodu dvou mužů v poli. Podolka si v závěru dvojnásobné přesilovky poradil s Lašovým pokusem a o dvě minuty později vystihl i úmysl Jiřího Olivy, jenž na něj najížděl nikým neatakován. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí.


Do závěrečného dějství vstoupili aktivněji borci Horácké Slavie. Olivovu střelu zastavil beton Podolkovy výstroje a pokus Lukáše Květoně k brance ani nedolétl. Krátce po něm stál v dobré pozici Malát, ale netrefil puk.

I nadále pokračoval hokej, který oku diváka příliš nelahodil. Domácím se přesilová hra od poloviny 46.minuty nevyvedla a stejně tak si počínali i hosté v polovině třetiny, kdy hráli čtyři minuty proti oslabeným domácím. Tečovaná rána Buličky ani pokus Látala neměly naději na úspěch.

Když hosté pohrdli možností na snížení, zaúřadovali domácí. Roman Pražák překonal v 56.minutě Šindeláře zpoza branky – 3:0. To bylo již na podpory navrátivších se příznivců. Ve zbylém čase už útočníci gólmany vážněji neohrozili, a tak se domácí mohli radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (Třebíč): „Náš dnešní výkon nebyl optimální. Neměli jsme dost nasazení ani odhodlání, abychom domácí, kteří mají určité problémy, zatlačili a dostali pod tlak. Prakticky jsme se k ničemu vážnějšímu nedostali. Samozřejmě bez branek se nějaké body dělají hodně těžko."

Vladimír Petrovka (Chomutov):"Začali jsme hodně nervózně, ten výsledek z Prostějova hráčům moc nepřidal. Následně se hra zlepšovala a myslím si, že až na některé momenty ve druhé třetině jsme hráče Třebíče do ničeho nepustili. Kluci dneska odvedli dobrou práci."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov