Reportáže

Napříč republikou pro ostudných šest gólů

Napsal 17.12.2005 Libor Gavlas, Martin Bocian
C h o m u t o v - Utkání mezi Havířovem a Chomutovem bylo bezesporu šlágrem 33. kola první hokejové ligy. Dlouhá cesta v nepříznivém počasí zřejmě Severočechy unavila, nedokázali zachytit rychlý nástup domácího týmu a v 10. minutě prohrávali 2:0. I ve druhé části měli Panteři převahu a když přidali další dvě branky, nebylo o jejich vítězství pochyb. Do poslední dvacetiminutovky nastoupil do chomutovské svatyně místo Luboše Horčičky Michal Podolka, který tak po téměř dvouměsíční pauze naskočil do mistrovského zápasu. Do závěrečné sirény inkasoval dvakrát a Chomutov si z druhého konce republiky přiváží pořádnou nadílku.
33. so 17.12.2005
HAV
6:0(2:0, 2:0, 2:0)
CHM
Havířov
Novotný - Balčík, Burián, Galvas, Petlák, Prokop, Vrtík - Brynecký, Hruška, Hulva, Lipina, Mikšan, Rozum, Sedlák, Seman, Sikora, Zdeněk, Zdráhal, Žůrek.
Chomutov
Horčička (41. Podolka) - Černý, Nosek, Poživil, Szakal, Trefný, Jakub Šulc - Charousek, Chyba, Jánský, Jíra, Koláček, Kostourek, Malát, Mikšovic, Polanský, Polodna, Šíp, Jan Šulc.

Shrnutí

Utkání třetího týmu tabulky s druhým slibovalo dramatickou podívanou, ale opak byl pravdou. Panteři chtěli svému soupeři oplatit vysokou porážku z jejich kluziště a to se jim povedlo. Od začátku si nátlakovou hrou získali velkou převahu, kterou dokázali zúročit i brankami.

Domácí poprvé udeřili již ve třetí minutě v přesilovce. Na začátku gólové akce byl Galvas, který prudce vypálil do hostujícího obránce, odražený puk poslal Zdráhalovi, který našel ideálně Semana těsně před Horčičkou - 1:0. V 7. minutě byl vyloučen Zdráhal, naši hráči ale soupeři téměř nic nedovolili. Přesně v polovině třetiny předvedl jednu ze svých chytrých akcí Zdráhal a zadovkou od mantinelu našel Žůrka, který ale branku netrefil. V 10. minutě našel Lipina nádherně před brankou Sedláka a ten, ač tísněn, zamířil přesně k levé tyči - 2:0.

Hosté chtěli na začátku druhé třetiny snížit, ale proti pokusům Černého i Kostourka zakročil spolehlivý Novotný. Pak začali znovu úřadovat domácí. Nejprve přečkali oslabení po faulu Mikšana, aby o chvíli později trefil Petlák zblízka jen tyč. Stejný hráč pak v podobné příležitosti neuspěl ani podruhé, tentokrát minul odkrytou branku Chomutova. Ve 29. minutě dostali domácí další výhodu přesilové hry, ale na jejím začátku udělali chybu a do velké příležitosti se dostal Šíp, ale Novotného nepřekonal. Na druhé straně dostal přesnou přihrávku Hulva a tvrdou ranou do pravého horního růžku zvýšil na 3:0. To ovšem nebylo ve druhé třetině vše. Další přesilovku tentokrát čtyřminutovou za vysokou hůl Polodny využil vteřinu před jejím skončením Hruška, který uklidil do sítě Galvasovu přihrávku.

Na poslední třetinu postavili hostující trenéři do branky Podolku, ale havířovskou střelnici tím nezastavili. V přesilovce promáchl na modré čáře Galvas a Šíp díky tomu ujížděl sám na Novotného, ale ten vynikajícím zákrokem zachránil. Svými zákroky přiváděl domácí gólman chomutovské útočníky téměř k šílenství. Jako další na řadě byl Koláček, který asi ještě teď nechápe, jak mu Novotný zmařil jeho vyloženou šanci. Kalich hořkosti vypil až do dna Kostourek, který neuspěl znovu ani v samostatném nájezdu. A tak trestali opět Panteři. V přesilovce se prosadil opět Hruška, který vrátil nekompromisně do sítě tvrdou střelu Vrtíka. V 57. byl přísně vyloučen Rozum, ale Havířov dokázal vstřelit branku i v oslabení. Po tvrdé střele Noska se dostal ke kotouči Hruška, který projel celým kluzištěm a své sólo zakončil excelentně provedeným bekhendovým blafákem – 6:0. Domácí tým si už pak jen vychutnával zasloužené ovace domácích diváků.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (trenér Havířova): „My jsme hráli už celkem slušně v Jihlavě, ale bohužel jsme se nebyli schopni prosadit střelecky. Dneska jsme hráli výborně po celém hřišti, obránci perfektně bránili na modré, útočníci se za ně vraceli, téměř celý zápas jsme soupeře přehrávali a zaslouženě jej porazili.“

Vladimír Kýhos (trenér Chomutova): „Dneska to byl asi náš nejhorší výkon v sezóně. Sice nám chyběli někteří naši zkušení obránci, ale Havířov byl dneska po všech stránkách lepší. My jsme měli nějaké šance v přesilovkách, ale nedali jsme gól, zatímco Havířov dokázal své šance využívat a zaslouženě vyhrál.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov