Reportáže

Olomouc na Chomutov opět nevyzrála

Napsal 10.12.2005 David Matula
Duel třetího Chomutova se čtvrtou Olomoucí byl dnes k vidění na ČEZ stadiónu. Utkání začalo bitvou o střední pásmo s minimem šancí. Jako první se ve třinácté minutě prosadil domácí štírek Milan Kostourek. Hosté však bleskově zareagovali a vzápětí vyrovnal Jiří Hradecký. Chomutov se opět dokázal prosadit v přesilovkách a vyhrát nakonec 3:1. Nejprve se ve 24. minutě trefil podruhé Milan Kostourek a ve třetí třetině pečetil domácí vítězství brankou v přesilové hře 5 na 3 Rade Šíp.
30. so 10.12.2005
CHM
3:1(1:1, 1:0, 1:0)
OLO
Chomutov
Horčička - Martínek, Poživil, Nosek, Trefný, Szakal, Černý, Jakub Šulc - Jánský, Šíp, Polodna - Pražák, Kostourek, Charousek - Jíra, Koláček, Chyba -Jan Šulc, Mikšovic, Malát
Olomouc
Žigardy - Kříž, Šafařík, Bartoň, Varakas, Faltýnek, Vlček - Protivný, Paška, Slaniák - Ministr, Smejkal, Hebar - Karný, Hradecký, Bouz - Žajgla, Kreuzman, Frieb

Shrnutí

Úvod zápasu byl velmi opatrný. První velkou šanci si vypracovali hosté v páté minutě, ale Hebar z mezikruží minul branku. Chomutov se dlouho nemohl dostat do tempa. Žigardyho prvně vážněji ohrozili až v desáté minutě, paradoxně při vlastním oslabení. Na jediného obránce ujeli Polodna s Koláčkem, ale druhý jmenovaný trefil pouze levý beton olomuockého brankáře. Dvě minuty na to se už skromný počet diváků radoval z gólu. Ránu Jakuba Šulce úspěšně dorážel Milan Kostourek – 1:0. Jenže neuběhla ani minuta a Jiří Hradecký potrestal nedůraz soupeřových obránců – 1:1.

V 16.minutě zakončoval Kruezman parádní souhru v přesilové hře a Horčička měl plné ruce i nohy práce, aby udržel kotouč před brankovou čárou. Na druhé straně si tlak v útočném pásmu vynutila druhá chomutovská řada, ale také bez gólového efektu. První část tak skončila nerozhodně 1:1.


Na začátku druhé části hry měli domácí další výhodu přesilové hry, kterou se jim podařilo proměnit v druhou trefu. Charousek našel před bránou volného Milana Kostourka, který poslal puk do sítě – 2:1. Hosté měli několik možností vyrovnat, ztroskotali však na pozorném Horčičkovi.

Chomutovští si mohli zajistit dvoubrankové vedení po střele Jana Šulce, kterou Žigardy schoval v rukavici. Domácí celkově přidali, hráli o něco lépe než v předešlé třetině, k optimálnímu výkonu jim ale stále něco chybělo. Do přestávky už se tak výsledek nezměnil.


Třetí dvacetiminutovku zahájili početní výhodou pro změnu Hanáci, avšak ani v ní se střelecky neprosadili. Žigardy zase vytáhl svůj pravý beton proti ráně Szakala. Ve 47.minutě dorážel svoji vlastní střelu Polodna, ale ani poté se skóre neměnilo.

Na konci 50.minuty hráli Severočeši dvojnásobnou přesilovku. Z výhody časomíra ukrojila sedm sekund, když Polodna vybojoval pro Jánského, který předložil Radku Šípovi, jenž dokonal dílo zkázy – 3:1. Hned v zápětí si hru 5 na 4 vyzkoušeli znovu hosté, ale opět bezúspěšně.

V 55.minutě vyzval Kostourek ke skórování Pražáka, ale gólově se neurodilo. A protože „nezapršelo” z rychlého švihu Mikšovice, souhry Pražák-Charousek, ani přesilovky 5 na 3 hostí v závěrečné půlminutě, skončilo utkání stejným výsledkem jako naposledy.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (asistent KLH Chomutov): „V první třetině jsme hostům zbytečně nechávali prostor, nebyli jsme dostatečně agresivní a chyběl nám pohyb. Od druhého dějství jsme se zlepšili a ve třetí části hry jsme dominovali, takže si myslím, že jsme zvítězili zaslouženě. Po herní stránce to sice nebyl ideální zápas, ale důležité je, že jsme získali tři body.

Aleš Tomášek (trenér HC Olomouc): „Myslím, že jsem tu odehráli vyrovnané utkání, o jehož osudu rozhodli naše chyby. Soupeř je potrestal a to nás stálo body. Šancí jsme měli dost a dokonce jsme mohli jít do vedení, ale bohužel jsme je neproměnili. Oslabení nás stála spoustu sil, které pak chyběly v cestě za případným zvratem.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov