Ohlasy po utkání

„Začátek druhé třetiny nebyl ideální, ale cíl jsme splnili,“ konstatoval Petr Freiberg

Napsal 09.04.2022 Tadeáš Kožený
M ě l n í k / C h o m u t o v - Petr Freiberg byl důležitou postavou pirátského týmu v nakonec postupovém duelu kvalifikace o druhou ligu v Mělníku. Střelec dvou chomutovských gólů promluvil těsně po zápase o těžké první třetině i o tom, jak se Piráti těší na vyšší soutěž.

Piráti byli hned od začátku aktivnějším týmem a po zásluze po první třetině vedli 2:0. Na začátku druhé periody ale po snížení na 2:1 lehce vypadli z tempa a klid na hokejky jim dal až třetí gól, který vstřelil Petr Freiberg. „Po první třetině jsme si v kabině řekli, že hrajeme dobře a i když Mělník měl nějaké šance, tak nás Hany v bráně podržel,“ ohlížel se vysoký forvard. 

„Chtěli jsme po přestávce ve výkonu pokračovat, ale hned v prvním střídání Mělník vstřelil šťastný gól a na pár minut nám docela zatápěli. Naštěstí jsme si pomohli gólem v přesilovce na 3:1 a pak už jsme měli zápas pod kontrolou,“ konstatoval dvougólový střelec po skončení střetnutí, které rozhodlo o postupu Pirátů do druhé ligy.

Urostlý chomutovský útočník měl i další šance na vstřelení třetího gólu, což se mu nepodařilo, ale rozhodně kvůli tomu nesmutněl.  „Jsem rád za jakýkoli gól, ale je mi jedno, jestli je to jeden nebo tři. Pro nás byla důležitá výhra, která rozhodla o splnění cíle, kterým byl postup do druhé ligy,“ pronesl Petr Freiberg během bujarých oslav postupu.

Celá sezóna byla náročná, hlavně kvůli skloubení tréninků a civilního zaměstnání. „Připraveni na sezónu jsme byli dobře, úroveň tréninků byla jako v první lize. Občas jsme se scházeli v patnácti, ale všechno jsme zvládli a teď si můžeme užít oslavy postupu,“ zhodnotil celou sezónu hráč s číslem 32 na dresu.

Piráty čeká ještě poslední domácí zápas, kde si užijí oslavy postupu do vyšší ligy. „Na druhou ligu se těší celý Chomutov, takže doufám, že se bude v klubu pokračovat v nastaveném trendu, a že se do pár let do Chomutova opět vrátí první liga,“ uzavřel dvougólový střelec.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov