Preview k zápasu

Ve šlágru devatenáctého kola druhé ligy přivítají Piráti v tabulce druhou Příbram

Napsal 22.11.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Ve středu dojde na souboj doma neporaženého Chomutova s Příbramí, která je naopak stoprocentní na stadionech soupeřů. Zároveň v tomto zápase Krušnohorci narazí na aktuálně nejlepší obranu v lize. Přijďte Pirátům pomoct svými hlasivkami přímo do hlediště ROCKNET ARÉNY 23. listopadu od 17:30.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM

Sérii tří po sobě jdoucích domácích zápasů začali Piráti vítězně

Chomutov poprvé doma ztratil bod, přesto se nakonec radoval z výhry v prodloužení a jako jediný ve druhé lize zůstává na svém ledě neporažen. Zápas rozhodně nezačal podle představ svěřenců Kamila Koláčka s Petrem Martínkem, protože po první třetině se Děčín ujal vedení 2:0. Postupně ale Chomutovští přetavili svou střeleckou převahu nejprve ve vyrovnání a posléze i ve vítěznou branku v prodloužení. Kaňkou na utkání bylo nešťastné zranění Richarda Běhuly v devatenácté minutě.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC DĚČÍN 3:2pp (0:2, 1:0, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Chrpa (Lukeš, Hübl), 51. Matai (Kostourek, Koláček), 63. Chrpa (Matai, Němec) – 17. Trávníček (L. Nezbeda, Černohorský), 19. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda).
Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Střely na branku: 40:19.

Sestava Pirátů: Běhula (19. Tuček) – Matai, Seemann, Havel, Němec, M. Žižka, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Mála, Kostourek, Koláček, Zajíček.

Příbramští dál bodují, naposledy to odnesl Jablonec

Domácí byli z pozice druhého týmu tabulky skupiny Západ favorité, nicméně Jablonečtí jim nenechali nic zadarmo a dokonce po první třetině vedli 1:0. Baník ale dvěma brankami Tadeáše Pinkase postupně vývoj zápasu obrátil ve svůj prospěch a zvítězil těsně 2:1.

HC BANÍK PŘÍBRAM – HC VLCI JABLONEC NAD NISOU 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Pinkas (Patzelt), 56. Pinkas (Procházka, Furch) – 4. Kapička (Dušek, Jursa).
Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0.

Sestava Příbrami: Šorf – Saňa, R. Jelínek, Zdeněk, Zedek, Havlín, Patzelt – Káník, Kraus, Procházka, Šinágl, Furch, Pinkas, Dragoun, Gengel, Kafka, Eret, Hasman.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Příbram
4. místo (39 bodů)pozice2. místo (48 bodů)
101:55skóre94:39
12-1-1-4bilance16-0-0-2

Příbramští v pátém kole připravili Pirátům první porážku v sezóně

Na ledě Baníku šli sice chomutovští hokejisté dvakrát do vedení, nicméně domácím vyšla na výbornou poslední třetina a nakonec slavili poměrně jasné vítězství 6:3. Dvěma brankami a asistencí se o něj zasloužil Petr Kafka.

HC BANÍK PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 17. Havlín (Hasman, Josefus), 32. Kafka (Saňa, Josefus), 42. Eret (Zdeněk, Josefus), 48. Hasman (Josefus, Saňa), 52. Kafka (Hasman), 53. Urban (Gengel, Kafka) – 8. F. Hynek (Koláček, Mežnar), 23. Chlouba, 47. Chrpa (Lukeš).
Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 37:27.

Sestava Příbrami: Jiroušek – Saňa, Jelínek, Zedek, Havlín, Zdeněk – Josefus, Kafka, Urban, Eret, Pinkas, Procházka, Hasman, Gengel, Brzák, Dragoun.

Sestava Pirátů: Běhula – Havel, F. Hynek, Seemann, Váchal, M. Žižka, Pavlát – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Matai – Kostourek, Koláček, Mežnar.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Mezi chomutovskými tyčemi stále kraluje statistikám Miroslav Hanuljak, s průměrem 2,48 inkasovaných branek na zápas. Aktuálně nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai se šestnácti kanadskými body za osm branek a stejný počet asistencí. Na pozici nejproduktivnějšího útočníka se momentálně nachází Viktor Hübl, který už nastřádal třicet bodů za deset gólů a dvacet přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Viktor Hübl
411 odch. minut16 (8+8)30 (10+20)
2,48gólu/zápas4tr. minuty 20 tr. minut

TOP foto převzato z FB HC Příbram

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov