Preview k zápasu

Trojboj venkovních zápasů zahájí Piráti na horkém ledě v Táboře!

Napsal 20.01.2023 Michal Novotný
Chomutovští hokejisté budou chtít prodloužit aktuálně sedmizápasovou vítěznou sérii a v městě nad řekou Lužnicí odčinit měsíc starou porážku v prodloužení z pětadvacátého kola. Úvodní buly bude na zimním stadionu v Táboře vhozeno v sobotu 21. ledna v 18:00. Dorazte buď přímo na jih Čech, nebo sledujte online stream, který bude tradičně připraven.

PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV

Piráti porazili Most brankou v každé třetině

Po celý zápas měli svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka herní i střeleckou převahu, a když už se Mostečtí dostali do vážnější šance, zlikvidoval ji bezchybný Adam Horák. Po dvou brankách Romana Chlouby a jedné Jakuba Zajíčka se domácí radovali z výhry 3:0.

PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Chlouba (Kostourek), 21. Chlouba (Matai), 43. Zajíček (M. Žižka, Váchal).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. Střely na branku: 32:19.

Sestava Pirátů: Horák – Matai, Váchal, Seemann, Havel, M. Žižka, Němec, Petrásek – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Chlouba, Mežnar – Zajíček, Veselý, Mála – Starý, T. Svoboda, J. Ekrt.

Táborští po povedené první třetině přetlačili Letce

Kohouti se v pohledném utkání dvěma brankami v polovině první třetiny ujali vedení. V té druhé vstřelily oba celky po jednom gólu a do poslední části tak Táborští drželi dvoubrankový náskok. Ten se domácím podařilo zmenšit po tlaku až v předposlední minutě hry a to bylo ze strany střelců z Letňan pro tentokrát vše. Hosté si tak připsali důležité tři body do tabulky nadstavbové skupiny A.

HC LETCI LETŇANY – HC TÁBOR 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Kastner (Uhlík, Kolářík), 59. Hrala (Lytvynov, Kropáček) – 10. Matušík, 12. Plášil (Matušík, Endál), 35. Šulek (Seidl, Matušík).
Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2.

Sestava Tábora: Gába – Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kohout – Seidl, Matušík, Šulek – Endál, Milfait, Severa – Duchan, Zíb, Vlček – Bahenský, Kohút, Duda.

Porovnání týmových i individuálních statistik obou soupeřů

TáborChomutov
4. místo (69 bodů)pozice2. místo (72 bodů)
169:82skóre169:94
20-4-1-7bilance22-2-2-6
Jakub Matušík 57 (13+44)nejproduktivnější hráčViktor Hübl 53 (19+34)
Filip Vlček 20 gólůnejlepší střelecJakub Chrpa 28 gólů

V základní části bral ve vzájemných soubojích výhru vždy domácí tým

Zatímco v jedenáctém kole zvítězili v ROCKNET ARÉNĚ za tři body Piráti, na jihu Čech v prodloužení zvítězili domácí kohouti. Chomutovští sice v zápase dvakrát vedli, ale hráči Tábora dokázali vždy srovnat stav. Ve třetí třetině naopak vstřelil vyrovnávací branku celek z Podkrušnohoří a zápas dospěl do prodloužení, ve kterém vystřelil domácím bonusový bod Tomáš Hajič.

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3p (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Milfait (Severa, Suchánek), 20. Bárta (Vlček), 38. Endál (Milfait, Severa), 63. Hajič (Dančišin, Suchánek) – 4. Vrhel (Zajíček, Veselý), 17. Koblížek (Vrhel), 51. Chrpa (Hübl).
Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. Střely na branku: 27:30.

Sestava Tábora: Gába - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž - Seidl, Matušík, Šulek, Severa, Milfait, Endál, Hajič, Vlček, Dančišin, Bárta, Zíb, Zayml, Chocholoušek, Duda.

Sestava Pirátů: Horák - Matai, Seemann, F. Hynek, Sýkora, Žižka, Němec - Hübl, Lukeš, Kostourek, Mežnar, Vrhel, Koblížek, Zajíček, Veselý, Mála, Chrpa.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Na čele brankářských statistik v pirátském dresu si upevnil místo Adam Horák, který po vychytaném čistém kontu s Mostem disponuje průměrem inkasovaných branek 2,41 na zápas a procentuální úspěšnost zákroků vytáhl již přes 90%. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Jakub Matai se osmadvaceti kanadskými body za jedenáct branek a sedmnáct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si drží kapitán Viktor Hübl, který doposud nasbíral třiapadesát bodů za devatenáct gólů a čtyřiatřicet přesných přihrávek. Nejlepším střelcem celé soutěže je Jakub Chrpa s osmadvaceti zásahy.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
423 odch. minut28 (11+17)53 (19+34)
2,41 gólu/zápas16 tr. minut38 tr. minut

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov