Aktuální zprávy

Startuje druhá hokejová liga. Na co se můžete v západní skupině těšit?

Napsal 15.09.2022 Zuzana Skácelová
C h o m u t o v – Již příští středu se rozduní mantinely na osmi druholigových zimních stadionech skupiny Západ. Piráti vstoupí do soutěže domácím duelem s týmem Klatov. Na co se v nadcházející sezóně těšit? O co by byla určitě škoda přijít?

Derby s Ústeckým Slovanem
Kdo si pamatuje památná derby se zástupci krajského města, moc dobře ví, že tyhle zápasy budou magnetem minimálně pro oba fanouškovské tábory. Elektrizující atmosféra se jistě z hlediště přenese také na ledovou plochu a o vypjaté situace tak určitě nebude nouze. Ústecký Slovan se bude i letos spoléhat na Jaroslava Roubíka, jenž se vrací k hokeji po dvou letech. Dále na Jana Rudovského, který do města pod Střekovem zamířil od prostějovských Jestřábů. Svatyni bude chránit velezkušený Lukáš Cikánek. Všichni tři navíc v minulosti oblékali chomutovský dres. Piráti a Slovan se v druhé lize utkají 29. 10. 2022 a 17. 12. 2022.

„Finalista“ loňského ročníku
Vzhledem k tomu, že systém soutěže se změnil, těžko se hledají obhájci pozic, když se hrála tři souběžná play-off a následně ještě skupina o postup do baráže. Pokud by zůstalo rozdělení na tři skupiny, Piráti by s největší pravděpodobností působili v té severní. V té se do finále probojovali Dvůr Králové, který se do blížícího se ročníku nepřihlásil, a Letci z Letňan. Zajímavostí pro chomutovského fanouška je skutečnost, že manažerem pražského týmu je bývalý hráč Pirátů Tomáš Divíšek. Ten by v dlouhodobějším horizontu rád dotáhl Letce o stupínek výše. Díky těmto skutečnostem se dají očekávat vyrovnané souboje a Letci Letňany se tak řadí do role jednoho z favoritů soutěže.

Letce přivítají Piráti na svém ledě 8. 10. 2022, do hlavního města se chomutovští vydají 26. 11. 2022.

Lví smečka z podhradí Hněvína
Nepříjemným soupeřem pro Chomutov bude jistě tým Mosteckých Lvů, kterým se podařilo udržet základní kostru týmu pohromadě. Hlavní oporou bude i nadále brankář Lukáš Hosnedl. V přípravě se do střelecké pohody dostává Milan Böhm. Zajímavou skutečností je angažování trenérské dvojice Vladimír Kýhos a Petr Rosol. Není to tak dlouho, co proti sobě tito dva trenéři stáli jako soupeři. Vladimír Kýhos vedl chomutovský tým a Petr Rosol ústecký. Ačkoli v přípravných duelech to tak nevypadalo, není radno mostecký tým podceňovat a dá se považovat za černého koně soutěže.

První vzájemné střetnutí je na programu 9. 11. 2022 v ROCKNET Aréně. Most hostí Piráty 11. 1. 2023.

Táborští největším favoritem celé soutěže?
Klub od břehu Jordánu se netají ambicemi na postup do Chance ligy, čemuž odpovídá nejen rozpočet, ale i nabitá soupiska. Věkový průměr týmu činí 28 let, což poukazuje, že je poskládán nejen ze zkušených borců, ale i mladých dravých hráčů. Za zmínku jistě stojí Chomutovským dobře známý Lukáš Endál nebo brankáři David Gába a Tadeáš Dvořák, který šest sezón působil u Pirátů. Lodivodem je zkušený Radek Bělohlav, který je s dosavadní přípravou týmu maximálně spokojený. Zápasy s Táborem tak slibují hezkou hokejovou podívanou.

Chomutov bude odolávat nájezdu táborských 26. 10. 2022. Naopak domácího prostředí bude chtít jihočeský tým využít 14. 12. 2022.

Letos se tak západní skupina druhé ligy rozrostla na šestnáct účastníků, kteří se vzájemně střetnou dvoukolově v rámci základní části. Po jejím skončení budou následovat nástavba a play-off. Složení skupiny a chomutovský kádr slibují zajímavou podívanou, vypjaté souboje a možná i mnoho gólů.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov