Aktuální zprávy

Soupeři v přípravě: Chance liga, německá DEL2 i východní skupina druhé ligy

Napsal 18.05.2023 Klub
Herní model nadcházejícího ročníku druhé ligy je stále zahalen mlhou neznáma, ovšem o průběhu letní přípravy už mají Piráti jasno. Série letních zápasů odstartuje opět začátkem srpna a družinu trenérů Martina Pešouta s Petrem Martínkem čeká osm klání se zajímavými soupeři včetně jednoho od našich západních sousedů.

Bližší pohled na složení protivníků odhalí pozornému fanouškovi, že ubylo druholigových soupeřů z Ústeckého kraje a naopak přibyli celky ze Chance ligy. „Chtěli jsme pestrou přípravu s více soupeři, které během sezóny nepotkáme,“ vysvětluje Martin Pešout. „Chtěli jsme poznat i sílu jednoho z týmů východní skupiny,“ připojuje hlavní trenér a sportovní manažer v jedné osobě.

Konečný počet osmi střetnutí ještě nemusí být konečný, v jednání je ještě jeden duel s vyslancem našich západních sousedů. „Řešíme ještě možnost sehrát jeden zápas s dalším účastníkem DEL2 od českých hranic, ale zatím je předčasné říkat, jestli se dohodneme nebo ne. Případně ještě jeden zápas doplníme,“ přibližuje nový šéf chomutovské střídačky.

Od léta 2020, kdy se po pádu do krajské ligy začala psát nová éra chomutovského hokeje, startoval A-tým přípravu vždy venku, což bude platit i tentokrát. Jen soupeř bude zatím asi nejtěžší, jelikož jím po Mělníku, Rakovníku a Děčínu bude v úterý 8. srpna od 18 hodin sokolovský Baník ze Chance ligy. Stejný sok by měl o měsíc později ve čtvrtek 7. září od 17 hodin a 30 minut obstarat v ROCKNET ARÉNĚ generálku na vstup do základní části druhé ligy.

Domácí premiérou staronového kouče Martina Pešouta bude v přípravě derby s Mosteckými Lvy, které se uskuteční ve čtvrtek 10. srpna od 17 hodin a 30 minut. O pět dní později, ve čtvrtek 15. srpna, dorazí pod vrcholky Krušných hor Tábor, s nímž Piráti absolvují odvetu na jihu Čech v úterý 5. září.

Mezi zmíněná klání se vklíní další tři zajímavé bitvy. Tou první bude ve čtvrtek 24. srpna od 17 hodin a 30 minut konfrontace s německým Selbem, který hraje druhou nejvyšší soutěž a jehož dres obléká už více než sezónu Lukáš Vantuch. V aktuálním přestupním okně se do týmu vrátil osmatřicetiletý majitel olympijského stříbra z roku 2018 Frank Hördler, ale odešel chomutovský odchovanec Jan Hammerbauer.

V závěru druhého prázdninového měsíce odcestují Chomutovští na Moravu, kde se ve středu 30. srpna představí na ledě Vyškova a o den později nastoupí v hájemství posledního vítěze základní části Chance ligy z Třebíče. Od zmíněného léta 2020 drží Piráti v přípravě domácí neporazitelnost, neboť před vlastními fanoušky zdolali všech osm rivalů, kteří do ROCKNET ARÉNY dorazili.

Postupně odjely s porážkou Cheb, Řisuty, Děčín, Chemnitz, znovu Cheb, Ústí nad Labem, Erfurt z malé haly, opět Děčín a Most. Poslední domácí porážka v přípravě se tak datuje na 15. srpna 2019 s Novosibirskem, od té doby zapsali Piráti devět výher.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov