6. Třída - článek

Šesťáci děkují kvalitním turnajům. „Chybí nadstavba,“ upozorňuje David Sedláček

Napsala 10.05.2023 Kateřina Kundertová
Šesťáci strávili celou sezónu 2022/2023 v jediné skupině a museli se obejít bez nadstavby, avšak díky kvalitně obsazeným turnajům mimo soutěž měli šanci udělat pokrok v řadě dovednostech. Ročník ve skrze pozitivně hodnotí hlavní trenér David Sedláček, pro něhož to byla alespoň nyní poslední sezóna.

Mladší žáci odehráli celý ročník v jedné devítičlenné skupině, ve které se utkali čtyřikrát každý s každým. Z jednatřiceti duelů odešli s bilancí šestnácti výher, pěti remíz a deseti porážek, za což si vysloužili sedmatřicet bodů a nakonec čtvrtou příčku.

„Myslím, že v lize pro šesťáky chybí nadstavba. Bylo by dobré po části sezóny rozdělit družstva na horní a spodní půlku tabulky, udělat nové skupiny třeba s družstvy ze sousedních krajů, takže by pak všechny týmy hrály vyrovnanější zápasy,“ míní hlavní trenér David Sedláček, jehož mužstvo absolvovalo řadu dobře obsazených turnajů.

Chomutovští mladíci na přelomu kalendářního roku okusili na ledě brněnské Techniky mezinárodní konkurenci a po skončení mistrovského ročníku se i s vlastním fanklubem zúčastnili turnaje Malá Republika.

„Sezóna byla dobrá, protože jsme sehráli dost kvalitních zápasů, které se nám podařilo domluvit mimo oficiální soutěž,“ pokračuje. Díky tomu se mladíci mohli posouvat ve všech dovednostech od bruslení, přes střelbu a vedení kotouče až po nastavení mysli. „Každý se posunul v něčem jiném, je to individuální.“

Ofenzivu v oficiální soutěži řídil s pětašedesáti kanadskými body Tobiáš Dvořák, jenž nastřílel více než čtyřicet gólů stejně jako Štěpán Kalaš. Nejlepším nahrávačem se stal Aleš Vrhel. V brankovišti se pravidelně střídali Petr Vokatý a Karel Miler.

„Konkurenci jsme v týmu měli, ale někdy mi chybělo, aby kluci po sobě více šli a chtěli urvat výhru na svou stranu, více se o ni rvali,“ připouští David Sedláček, jenž speciálně chválí obránce Petra Šimka, „za přístup a chování, je to šikovný a pracovitý kluk, který nic nevypustí.“