Preview k zápasu

Po týdnu budou soupeřem Pirátů opět MOSTEČTÍ LVI, tentokrát se ale potkají na chomutovském ledě

Napsal 17.01.2023 Michal Novotný
První domácí zápas nadstavbové části obstará regionální derby s nedalekým Mostem. Utkání se v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ odehraje přesně týden od posledního vzájemného měření sil, ve kterém Piráti venku Lvy přetlačili. Bitva druhého s osmým týmem tabulky odstartuje ve středu 18. ledna v 17:30.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI

O vítězství Pirátů v Příbrami rozhodla efektivita v přesilovkách

Skóre zápasu se přelévalo jako na houpačce. Oba týmy si ho braly zpět, dokud neřekl dost chomutovský kapitán Viktor Hübl, který v pětapadesáté minutě srovnal stav a v prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro hosty. Piráti nevstřelili ani jednu branku ve standardním počtu hráčů na ledě. Třikrát se radovali z využité početní převahy a jeden gól dokonce vstřelili při vlastním oslabení.

HC BANÍK PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV 3:4p (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Kafka (Saňa, Havlín), 39. Pinkas (Káník, Zdeněk), 49. Zedek (Bečvář, Furch) – 8. Matai (Lukeš), 47. Veselý (Váchal), 55. Hübl (Havel, Lukeš), 62. Hübl (Lukeš).
Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 31:28.

Sestava Pirátů: Běhula – Filip, Váchal, Petrásek, F. Hynek, Matai, Seemann, Havel – Chlouba, Kostourek, Vostiňák, Mežnar, Lukeš, Hübl, Zajíček, Veselý, Mála, Chrpa.

Mostečtí zahájili nadstavbu překvapivou výhrou nad Letci z Letňan

Lvi pokračují v zajímavých výkonech z poslední doby a v minulém zápase vybojovali dva body za vítězství s lídrem tabulky po samostatných nájezdech. Účet utkání v první třetině otevřel domácí Pavel Smolka, jenž také dvěma brankami, a tím i dosaženým hattrickem, vyrovnal ve třetí třetině skóre a poslal zápas do prodloužení. V něm branka nepadla a tak se mostečtí fanoušci ještě mohli bavit celkem devíti sériemi samostatných nájezdů. Dva ze svých třech pokusů nakonec proměnil Jaroslav Šimeček a Mostu tak připadl bonusový bod za vítězství..

MOSTEČTÍ LVI – HC LETCI LETŇANY 5:4 sn (1:0, 0:2, 3:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Smolka (Procházka, Písařík), 42. Šimeček (Urbánek, Havlůj), 50. Smolka (Písařík, Havlůj), 57. Smolka (Steinocher, Charousek), rozh. náj. Šimeček – 26. Kropáček (Chalupa), 38. Řepík (Havelka, Kučera), 42. Hozák (Dobrov, Kučera), 43. Uhlík (Hozák, Kellerstein), rozh. náj. Šimeček.
Vyloučení: 9:6. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0.

Sestava Mostu: Hosnedl – Urbánek, Havlůj, Steinocher, Charousek, Šoustek, Hofmann – Smolka, Písařík, Procházka – Šimeček, Řehoř, Mical – Drašar, Böhm, Nedrda – Stříbrný.

Porovnání týmových i individuálních statistik obou soupeřů

ChomutovMost
2. místo (69 bodů)pozice8. místo (46 bodů)
166:94skóre119:131
21-2-2-6bilance13-3-1-14
Viktor Hübl 53 (19+34)nejproduktivnější hráčPavel Písařík 43 (26+17)
Jakub Chrpa 28 gólůnejlepší střelecPavel Písařík 26 gólů

V obou vzájemných duelech základní části zvítězil Chomutov

Zatímco v patnáctém kole si Mostečtí přijeli k Pirátům pro nášup 2:9, v rámci třicátého kola na domácím ledě přidali plyn a byli chomutovskému týmu více než rovnocenným soupeřem. Svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka nakonec uhájili těsnou výhru 2:1. Branky hostí vstřelili Jakub Chrpa a Roman Chlouba.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Smolka (Procházka, Písařík) – 5. Chrpa (Svoboda, Hübl), 37. Chlouba (Kostourek, Havel).
Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Střely na branku: 29:31.

Sestava Mostu: Hosnedl – Urbánek, Havlůj, Steinocher, Havlík, Šoustek, Kroupa, Hofmann – Smolka, Písařík, Procházka – Šimeček, Řehoř, Mical – Nedrda, Böhm, Drašar.

Sestava Pirátů: Běhula – Matai, Němec, Havel, Petrásek, Váchal, Seeman – Lukeš, Hübl, Chrpa – Kostourek, Svoboda, Chlouba – Zajíček, Veselý, Mála – Ekrt.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Na čele brankářských statistik v pirátském dresu ještě zůstává Adam Horák, který disponuje průměrem inkasovaných branek 2,81 na zápas, ale na záda mu již dýchá Richard Běhula. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Jakub Matai se sedmadvaceti kanadskými body za jedenáct branek a šestnáct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si drží kapitán Viktor Hübl, který doposud nasbíral třiapadesát bodů za devatenáct gólů a čtyřiatřicet přesných přihrávek. Nejlepším střelcem celé soutěže je Jakub Chrpa s osmadvaceti zásahy.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
363 odch. minut27 (11+16)53 (19+34)
2,81 gólu/zápas16 tr. minut38 tr. minut

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov