Aktuální zprávy

Petr Freiberg opouští pozici vedoucího A-týmu, přebírá ji Miroslav Hanuljak

10.05.2023 Tisková zpráva
Když v rozhovoru krátce po posledním utkání sezóny potvrdil, že aktivní kariéru opravdu ukončil, zmínil Miroslav Hanuljak, že by u hokeje rád nějakým způsobem dál zůstal. A to se také poměrně brzy stává skutečností. Pracovní povinnosti spojené s povýšením bohužel neumožňují Petru Freibergovi, aby nadále vykonával funkci vedoucího mužstva. Tu po něm přebírá právě parťák z postupového ročníku 2021/2022.

Petr Freiberg v létě 2020 po pěti sezónách bez hokeje na oficiální úrovni znovu nazul brusle, aby Pirátům pomohl z krajské ligy na celorepublikovou ligovou úroveň. První pokus hned po dvou duelech stopla pandemie koronaviru, o ročník později už byl součástí postupového týmu.

Po přesunu o patro výš však kariéru definitivně uzavřel, ale se spoluhráči zůstal jako vedoucí mužstva. Nyní mu pracovní povinnosti vystavily stopku pro hokej úplně. „Petr dlouho dopředu avizoval, že po sezóně skončí. Nicméně máme od něj příslib, že v případě opravdu velké nouze nám vypomůže,“ líčí manažer A-týmu Jiří Sochor. „Chtěl bych mu touhle cestou poděkovat za všechno, co pro klub v jednom z nejtěžších období udělal na ledě i mimo něj,“ doplňuje místopředseda klubu.

Pro vedení tak nebylo překvapením, že musí hledat nového vedoucího. Pár týdnů po skončení sezóny je jasno, neboť v klubu pokračuje Miroslav Hanuljak. „Se sportovní manažerem Martinem Pešoutem jsme hledali někoho, kdo by v kabině nebyl úplně novým článkem a zároveň má prostor pomáhat Danielu Šabakovi na každodenní bázi,“ popisuje Jiří Sochor.

„Miroslava Hanuljaka jsme oslovili jako prvního. Práce ve firmě mu umožňuje být u týmu, takže po krátké poradě s rodinou souhlasil,“ přibližuje závěrem s tím, že novodobý rekordman v počtu startů mezi gólmany bude zároveň trenérem brankářů A-týmu, juniorů a dorostu.