Aktuální zprávy

Paráda! Loni bronz, letos zlato – dokument Kraj vyhrál svou kategorii Ledové klapky

Napsal 21.06.2022 Klub
C h o m u t o v - Pátým ročníkem pokračovala anketa Ledová klapka, v níž soutěží videa klubů napříč soutěžemi i republikou ve třech kategoriích. Piráti své snímky přihlásily pokaždé, loni dokonce získali bronz u odborné poroty. Tentokrát byl ve hře dokument Kraj, jehož zkrácená verze u odborníků vyhrála kategorii reportážních videí.

Více než dvacetiminutový snímek mapuje sezónu, v níž Piráti hráli krajskou ligu, kterou tentokrát nezastavila pandemie onemocnění COVID-19 a ve které vybojovali postup do druhé ligy s porážkou až v posledním střetnutí, jež už nemohlo na posunu zpět do celostátních ligových soutěží nic změnit.

Do Ledové klapky připravil autor Ladislav Bittner z The Emotions Videography kratší, zhruba osmiminutovou, verzi, jež u odborné poroty zvítězila v konkurenci dvou snímků pražské Sparty a videí z dílny Vítkovic s Kladnem. Až za Krajem skončilo video mapující kariéru Jaromíra Jágra u příležitosti jeho padesátin či Aftermovie sparťanské sezóny 2021/2022.

„Oceňuji všechna videa, kde si kromě hudby a střihu dali práci se scénářem a kamerou. V tomto směru je pro mě TOP záležitosti Promo video k projektu Sparta vzdává hold. Z pohledu trpělivé práce s týmem pak chomutovský snímek Kraj,“ říká vedoucí hokejového oddělení BPA sport marketing a jeden z porotců Petr Nitsche.

Stejně jako před rokem si snímek vysloužil v hlasování fanoušků téměř čtyři hvězdičky z pěti. Loni kliklo na nástupní předzápasové video 348 fanoušků a průměr se zastavil na 3,99, aktuálně hodnotilo dokument Kraj 198 lidí a průměr se vyšplhal na 3,93.

„Děkuji vedení klubu a hlavně klukům v kabině za důvěru, kterou mi dali v průběhu sezóny, kdy jsem na dokumentu pracoval. I díky nim je výsledek tak unikátní. Z vítězství v prestižní soutěži mám velkou radost,“ těší Ladislava Bittnera. „V posledních letech ji totiž vyhrávaly především velké extraligové kluby a letos porota udělila první místo dokumentu s nulovým rozpočtem týmu z nejnižší soutěže. Je to pro mě důkaz, že zapálení pro věc a fanouškovské srdce mohou být někdy silnější než obrovské rozpočty na marketing,“ vysvětluje autor snímku, který hovoří o tom, že vítězství přichází ve správný čas.

„Mám totiž v plánu vytvořit o Pirátech celovečerní film, který se ale již zadarmo dělat nedá. Probíhají tak různá jednání, kdy se snažím na film sehnat peníze a vítězství v Ledové klapce může být jedním z důležitých argumentů pro získání finančních prostředků, které by mohly pomoci vytvořit další unikátní dílo, jež by posunulo vnímání klubu v celé naší republice pozitivním směrem,“ naznačuje Ladislav Bittner závěrem.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov