Memoriál Ondřeje Buchtely

Memoriál Ondřeje Buchtely napíše druhé pokračování, zúčastní se tři nové týmy

Napsal 18.03.2023 Klub
Druhý dubnový víkend bude ROCKNET ARÉNA znovu patřit osmi týmům osmáků, neboť v sobotu 8. a v neděli 9. dubna se uskuteční druhý ročník Memoriálu Ondřeje Buchtely, jehož první díl se podle ohlasů ze všech koutů republiky povedl. „Laťku jsme nastavili vysoko, budeme ji chtít určitě udržet, takže plánujeme vše jako před rokem,“ hlásí hlavní organizátor Jaroslav Procházka.

To znamená streamy, které tentokrát budou z obou ledových ploch, vyhlašování hráčů jednotlivých utkání a vše, co zažili účastníci během prvního ročníku. Pod vrcholky Krušných hor dorazí pět stejných mužstev jako před rokem včetně obhájců z Liberce. Nováčky budou Rytíři Kladno, Mountfield HK a Vítkovice.

„Kladno se ozvalo samo krátce po prvním ročníku s tím, že se chce hned přihlásit,“ popisuje místopředseda klubu. „Zároveň jsme zachovali účast týmů, kterými Ondra prošel, a chceme, aby to tak bylo i do budoucna,“ připojuje na adresu Liberce, Litoměřic a Ústí nad Labem.

Také letos byla ve hře účast zahraničního týmu, ovšem i tentokrát bude turnaj ryze tuzemskou záležitostí. „Došli jsme k tomu, že kvalitní zahraniční týmy začneme zvát, až se turnaj ještě trochu víc zavede a získá si jméno,“ přibližuje Jaroslav Procházka.

Stejně jako před rokem na turnaj dorazí také rodiče někdejšího obránce mládežnických reprezentací a chomutovského áčka. „Věřím, že stejně jako před rokem Ondrovu památku uctíme, jak se sluší a patří i díky podpoře Rady města, která schválila dotaci přímo pro pořádání memoriálu,“ uzavírá člen pirátského vedení s tím, že v nejbližší době bude známo složení skupin a celý program zápasů. Sledujte proto klubový web i facebookovou stránku Memoriálu Ondřeje Buchtely.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov