Preview k zápasu

Druhá liga pokračuje dalším kolem, Piráti vyráží do Krkonoš změřit síly s Vrchlabím

Napsal 23.09.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Piráti odehrají svůj první venkovní zápas v rámci druhé ligy na ledě Vrchlabí, které ještě v loňské sezóně skončilo na jedenáctém místě tabulky Chance ligy. Naváží Chomutovští na domácí výkon proti Klatovům a připíší si další body do tabulky? Přijeďte se přesvědčit buď přímo do Vrchlabí, kde bude v sobotu 24. září v 18:00 vhozeno úvodní buly, nebo sledujte stream.
ZPOPLATNĚNÝ STREAM ZE ZÁPASU HC STADION VRCHLABÍ - PIRÁTI CHOMUTOV

V úvodním kole doma Piráti zdolali hokejisty z Klatov

V ROCKNET ARÉNĚ se před nejvyšší návštěvou kola začalo zhurta a již ve druhé minutě zápasu se měnilo skóre ve prospěch domácího celku. Hosté sice v krátké době srovnali , nicméně i díky třem využitým přesilovým hrám si dokráčeli svěřenci Kamila Koláčka k prvním třem bodům za vítězství 6:2. Po dvou brankách vstřelili Jakub Chrpa i posila z Českých Budějovic a syn hlavního kouče Josef Koláček.

PIRÁTI CHOMUTOV – SHC KLATOVY 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Chlouba (Havel, Koláček), 16. Chrpa (Lukeš, Hübl), 27. Koláček (Kostourek, Príhoda), 43. Lukeš (Charousek, Seemann), 45. Koláček (Kostourek, Seemann), 56. Chrpa (Charousek, Lukeš) – 4. Ženíšek (Malát), 28. D. Roubal (J. Roubal, Matoušek).
Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Střely na branku: 43:23.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Seemann, Havel, Váchal, Pavlát, Žižka – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Kůs, Mála – Kostourek, Koláček, Zajíček – Černý, Koblížek, Príhoda.

Hokejisté Vrchlabí se po dvouletém působení v Chance lize vrátili zpět do druhé ligy porážkou v Letňanech

Vedení krkonošského klubu se nedohodlo na další spolupráci s Dynamem Pardubice a tak byl Stadion nucen opustit druhou nejvyšší soutěž, kde v loňském ročníku zapsal jedenácté místo po základní části. Ve svém úvodním vystoupení letošní sezóny Vrchlabští nestačili na posledního finalistu skupiny Sever, Letce z Letňan. Od první třetiny tahali za kratší konec a ve finále si domů odvezli porážku 2:6.

HC LETCI LETŇANY – HC STADION VRCHLABÍ 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Arnošt, 17. Uhlík (Arnošt, Havelka), 20. Arnošt (Wojnar), 43. Kellerstein (Uhlík), 49. Řepík (Kastner), 60. Hozák (Labuzík, Kellerstein) – 14. D. Chalupa (Moník, Chrtek), 21. Moník (Urban, Chalupa).
Vyloučení: 10:12. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0

Sestava Vrchlabí: Vacek – Vácha, Perička - Duran, Bendík - Kynčl, Voňka - Fiala, Kerekanič - Moník, Urban, Poppel - Hlaváč, Chrtek, Bláha - Šlaicher, Duchan, Jirků - Krsek, Tatar, Chalupa. Trenér: Tomáš Jirků.

Zajímavost z tábora Vrchlabí: Nejproduktivnějším hráčem týmu v loňské sezóně byl zkušený Patrik Urban se šestatřiceti kanadskými body. Kapitán tým neopustil ani při sesunu o patro níž a dál ho bude táhnout i druholigovou soutěží. Oproti tomu na brankářském postu aktuální soupiska Stadionu nabízí dva mladíky, kteří v loňské sezóně za A-tým do soutěžního zápasu nenastoupili. Zkušenější z dvojice je přeci jen Denis Vacek, který poslední dvě sezóny strávil v Nové Pace.

Poslední vzájemné zápasy tehdejší KLH odehrál s Vrchlabím v prvoligové sezóně 2010/2011

V ročníku na sebe narazili jen dvakrát a pokaždé se radoval z vítězství 3:2 domácí tým. V prvním kole to byli Chomutovští a v šestnáctém pak po samostatných nájezdech hokejisté Vrchlabí. Za zmínku jistě stojí i fakt, že ve vůbec posledním vzájemném zápase vstřelil branku Jaroslav Kůs, který je i v současnosti stálicí chomutovské sestavy. Na straně soupeře stejný zápas pamatuje z aktuální soupisky Tomáš Bláha.

KLH CHOMUTOV – HC STADION VRCHLABÍ 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Procházka (Jíra, Pulpán), 36. Davídek (Freiberg), 43. Duda (Benda, Havíř) – 20. Filip (Chaloupka, Tvrdek), 39. Tvrdek (Pácal, Rusnák).
Vyloučení: 8:7. Využití: 2:1.

HC STADION VRCHLABÍ – KLH CHOMUTOV 3:2 po sam. náj. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Kubeš (Bendík, Bláha), 58. Poživil (Beck), 66.Bezouška – 21. Kůs (Selingr, Benda), 48. Jíra (Pulpán, Bombic).
Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2.