Aktuální zprávy

Do přípravy se zapojí obránci Dominik Kučera s Lukášem Sýkorou a útočník Alexandr Remeš

22.05.2023 Tisková zpráva
Hned od konce předešlé sezóny sportovní úsek klubu avizoval, že bude chtít do nadcházejícího ročníku druhé ligy vstoupit se širším kádrem. Nyní dochází k faktickému naplnění těchto slov, neboť v přípravě trenéři Pešout s Martínkem uvidí v akci obránce Dominika Kučeru a Lukáše Sýkoru, kteří budou bojovat o místo v sestavě. Z Českých Budějovic bude k dispozici rovněž mladý útočník Alexandr Remeš.

„Jedná se o mladé hráče, které chceme vidět v tréninku i zápasech a podle nich se rozhodneme, zda v kádru zůstanou. Chceme mít širší kádr než v minulé sezóně, navíc kluci můžou být třeba i lepší než někdo stávající se smlouvou, tak by pak hráli oni,“ popisuje sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout s tím, že Dominik Kučera s Lukášem Sýkorou budou bojovat o smlouvu, kterou už má podepsanou Alexandr Remeš, jehož působení v Chomutově může být v případě neodpovídajících výkonů v přípravě ukončeno stejně jako u Davida Putze.

Nejstarším z nové trojice je jednadvacetiletý Dominik Kučera, který začínal s hokejem v hlavním městě, odkud z dorostů Slavie odešel v létě 2017 na tři roky do zámoří. Při návratu do České republiky zamířil do juniorů Českých Budějovic, odkud si odskočil na jeden zápas do Chance ligy, v níž odehrál v ročníku 2020/2021 jedno utkání za Kolín. Poslední dvě sezóny pak hrál pravidelně druhou ligu za Letňany a následně Děčín, takže ve třetí nejvyšší soutěži má na kontě 89 startů a 20 bodů (2+18).

O rok mladší zadák Lukáš Sýkora pochází z Nymburku, avšak v celostátních mládežnických soutěžích nastupoval za kladenské Rytíře, v jejichž dresu odehrál i poslední ročník ligy juniorů s bilancí téměř bodu na zápas, neboť ve 34 střetnutích čtrnáctkrát skóroval a přidal sedmnáct asistencí. Poslední dvě sezóny pak okusil seniorský hokej v barvách kolínského B-týmu, který hraje krajskou ligu ve středních Čechách.

Mezi dospělými zatím nenaskočil v oficiálním utkání dvacetiletý karlovarský rodák Alexandr Remeš, jenž má však jako jediný ze zmíněné trojice reprezentační zkušenosti, jelikož prošel s výjimkou týmu do 18 let všemi zbývajícími národními celky, ovšem na mistrovství světa se neprobojoval. V létě 2021 opustil lázeňské město a odešel do Českých Budějovic, kde po sestupu do ligy juniorů pomohl s postupem zpět do extraligy i přes Piráty poté, co část nedávno skončené sezóny strávil v juniorském týmu Plzně.