Aktuální zprávy

Chcete mít doma dres DFK Komotau? Zapojte se do aukce! Dražit můžete už nyní

Napsal 16.09.2022 Klub
C h o m u t o v - Přípravné období je minulostí. Piráti v něm nastupovali ve speciálních dresech, které připomněly úplné začátky hokeje ve městě ještě pod hlavičkou německého DFK Komotau. Svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem v nich byli úspěšní a vy speciální trikoty můžete získat, neboť zápasové originály jdou do aukce, jež poběží až do 6. října do 18:00.
VSTUP DO AUKCE DRESŮ DFK KOMOTAU Z PŘÍPRAVY

Stejně jako před rokem i letos připravil klub unikátní dresy pro přípravné duely. Současnost v podobě jmen fanoušků, kteří přispěli na účet Patriot, vystřídala minulost v podání předválečného hokeje v Chomutově. Ten reprezentoval tým, k jehož zrození pomohla dvojčata ze šlechtického rodu Hohenlohe-Langenburg.

Jak vysvětlil člen marketingového týmu Pirátů a režisér multimediální kostky Roman Jüngling, nejedná se o přesné repliky. Chomutovské áčko vyjelo do přípravných střetnutí v dresech, které jsou kombinací hokejových a fotbalových ze zmíněné doby.

Hokejová sekce DFK Komotau vznikla v únoru 1931. Přesné datum založení zdobí také trikoty, které jsou nyní k mání v dražbě. Ty jsou výjimečné i tím, že na zádech nemají jmenovky hráčů, ale zdobí je pouze nápis Komotau. Pozornému fanouškovi samozřejmě jistě neuniklo, že drtivá většina členů aktuálního chomutovského kádru oblékala v období před startem druhé ligy jeden a ten samý dres.

Tentokrát však unikátnost spočívá právě i v tom, že důležitější než samotná jména hráčů je připomínka počátků hokeje v Chomutově. Hodnotu suvenýru zvyšuje i fakt, že se jedná o jediné dresy, které byly vyrobeny. Nebylo možné si jejich fanouškovskou variantu zakoupit ve fanshopu ani si je objednat přes e-shop.

Chcete-li mít doma jedinečný dres, stačí se zaregistrovat na webu www.sportovniaukce.cz a přihodit na některý z nich. Aukce končí ve čtvrtek 6. října v již zmíněných 18:00, ovšem může se uzavřít také o hodně později. Jestliže někdo přihodí v 17:55:01, prodlouží uzávěrku daného dresu o jednu vteřinu na 18:00:01. Každý další příhoz na stejný dres pak prodlouží uzávěrku znovu o pět minut. Pravost zápasových originálů jako vždy potvrdí klub certifikátem.