Aktuální zprávy

Aukce postupových dresů skončila, i podruhé po krajské lize vynesla téměř sedmdesát tisíc

Napsal 03.06.2022 Klub
C h o m u t o v - První červnový čtvrtek se uzavřela dražba bílých dresů ze sezóny 2021/2022, v níž mohli fanoušci získat suvenýr, který jim bude připomínat téměř stoprocentní cestu krajskou ligou. Aukce trikotů, v nichž Piráti odehráli i postupový duel v Mělníku, vynesla podobně jako po nejkratší sezóně v historii klubu před rokem téměř sedmdesát tisíc korun. Noví majitelé se mohou těšit na unikátní suvenýr.

K mání bylo celkem 31 dresů, stejně jako před rokem 24 z nich poputuje k úspěšným dražitelům. Tentokrát za celkovou částku 66 888 korun, což je o necelé dva tisíce méně než před rokem. Sedmička se jmény Tomáše Adámka, Davida Černého, Martina Hartmana, Tomáše Klapky, Davida Petráska, Radima Řezníčka a Tadeáše Svobody zůstává zatím klubu. Zbývající se rozutečou vesměs do Chomutova a jeho nejbližšího okolí, Ústecký kraj opustí tři trikoty.

Podruhé v historii chomutovských aukcí bylo možné použít tlačítko Kup teď, jež využili dva dražitelé, ale na rozdíl od loňské dražby tato možnost neurčila pomyslného vítěze aukce s nejvyšší částkou. Dopoledne v den ukončení totiž nick Novas 28 přihodil pět tisíc korun na trikot Adama Nováka, jehož hodnota se tak vyšplhala na 6950 korun.

Druhou největší částku, 6000 korun, zaplatí uživatel Rendolfcv za dres Jakuba Chrpa, u něhož využil příležitosti Kup teď. Podobně jako před rokem se aukce dresu s třetí nejvyšší částkou uzavřela nejpozději ze všech. Uživatel 3dpanther získal trikot Romana Chlouby za 4550 korunv 19 hodin a 35 minut, tedy více než půl hodiny po oficiálním konci aukce v 19:00.

Na dres Romana Chlouby bylo přihozeno celkem čtyřiadvacetkrát, což je nejvíc z celé aukce. Nick 3dpanther navíc získal ještě další dva trikoty, takže stejně jako před rokem uživatel Milionař bude mít doma tři dresy z jedné sezóny. K produktivnímu útočníkovi přidal ještě brankářskou jedničku Miroslava Hanuljaka a kapitána Jaroslava Kůse.

Všichni noví majitelé si mohou dres s certifikátem pravosti vyzvednout po předchozí telefonické dohodě v kancelářích Pirátů, nebo si jej po dohodě mohou nechat zaslat na dobírku. To vše od úterý 14. června 2022. Všechny potřebné údaje a kontakty obdrží v následujících dnech prostřednictvím e-mailových schránek, které uvedli při registraci na webu sportovniaukce.cz.