Aktuální zprávy

Ve středu bude jasno, dohodu zatím blokuje menšina

21.07.2020 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Na začátku července vedení zapsaného spolku oznámilo, že jasno o osudu seniorského hokeje v Chomutově bude o něco později, než bylo původně deklarováno, neboť se objevila možnost vstupu nového investora. Rozběhla se jednání, která se nyní chýlí ke konci. Definitivní verdikt padne ve středu 22. července.

Na startu prvního prázdninového měsíce oslovila nové vedení zapsaného spolku skupina investorů z hokejového prostředí v čele s Martinem Altrichterem, který v letech 2000 až 2002 odchytal v chomutovském dresu 35 utkání a jehož syn působil v A-týmu Pirátů během předcházejícího ročníku 2019/2020.

Tato skupina nabídla, že pomůže s vyrovnáním závazků vůči hráčům ve výši třiceti procent. Nový výbor zapsaného spolku tedy začal řešit převzetí závazků vůči hokejovým subjektům od akciové společnosti a rozjela se jednání s hráči, zda na zmíněnou nabídku přistoupí.

Oslovením hokejistů byl pověřen šéf hráčské asociace Libor Zbořil, který má v tuto chvíli souhlas devadesáti procent hráčů. Vše nyní závisí na postoji skupiny kolem agentury Unlimited Sport Management zastupované Ing. Tomášem Krejčím. Právě ta blokuje dohodu, která by znamenala setrvání dospělého týmu v Chance lize.

Libor Zbořil s Ivanem Humlem ještě jednou komunikují s agenturou i hráči, aby k dohodě došlo. Nicméně výkonný výbor zapsaného spolku si jako datum vydání konečného stanoviska určil již zmíněnou středu 22. července. Pokud do té doby všichni hráči nebudou souhlasit, pohledávky všech skončí v insolvenci.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov