JUNIOŘI - článek

Juniorka s osmi nováčky na ledě. „V obraně je velká konkurence,“ říká Petr Jíra

Napsala 11.06.2020 Redakce
C h o m u t o v - Na ledě malé haly v ROCKNET ARÉNĚ se představili i hráči do dvaceti let, kteří se můžou už s jistotou chystat na juniorskou ligu akademií. Trenér Petr Jíra, jenž u této kategorie ve své pozici pravděpodobně zůstane, aktuálně pracuje s více než třiceti hokejisty.

Ve čtvrtek 11. června Český hokej na svých webových zprávách vydal tiskovou zprávu, ve které informuje, že se s kluby – AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV, HC ZUBR PŘEROV a VHK ROBE VSETÍN – dohodl na zastavení všech soudních a právních sporů, které se týkaly nezařazení těchto týmů do juniorské ligy akademií. Tím pádem se už pozastavení nejvyšší soutěže juniorů nezopakuje.


Junioři se společně připravovali už několik týdnů, ale bez přespolních hráčů a nových posil. Aktuálně jsou na ledě čtyři brankáři, dvanáct obránců, kde vznikla velká konkurence, a sedmnáct útočníků, které chce trenérský štáb ještě doplnit nejlépe o centry.

V brankářském týmu přibyl Denis Pecháček, který už chomutovský dres dříve oblékal. Úplně novou akvizicí je Matěj Kmec z Mladé Boleslavi. Gólman ročníku narození 2002 v minulé sezóně pendloval mezi juniorkami ve městě automobilů a Kralupech nad Vltavou.

Defenzivu aktuálně tvoří deset obránců, kteří už hráli za Piráty minulou sezonu, a dva navrátilci narození v roce 2002. Po roce ve slávistické juniorce se vrací pod Krušné hory Jan Matějka a z nedaleké Kadaně Alexandr Machyňa.

🙌 Také junioři vyrazili pod vedením Petra Jíry na led a už se pečlivě chystají na Juniorskou ligu akademií, kolem které skončily soudní spory.

Zveřejnil(a) Pirátské naděje dne Pátek 12. června 2020

Nejvíce nových jmen přináší ofenzivní řady. Už dříve se v Chomutově představil osmnáctiletý Filip Králíček, který se vrací po dvou sezónách. Dále trenéři přivedli Lukáše Landu z Litoměřic a dva útočníky, pro které půjde o první regulérní sezonu v juniorce.

Z dorostu Komety přichází Tomáš Vyroubal, jenž v minulém ročníku za šestnáct duelů nasbíral dva góly, šest asistencí a šest bodů do plusu v hodnocení účasti na ledě. Velmi dobré ofenzivní předpoklady má slovinský Alen Jurak, který táhl dorost pražské Hvězdy. S dvaatřiceti body za osmnáct gólů a čtrnáct asistencí byl nejproduktivnějším hráčem svého celku.

AKTUÁLNÍ SESTAVA JUNIORŮ

    Brankáři: Hynek Petržílka, Matyáš Bajgar, Denis Pecháček a Matěj Kmec.
    Obránci: Jakub Šuráň, Martin Pöschl, Dominik Ferbas, Dominik Houdek, Dominik Vaněk, Jakub Ludvík, David Petrásek, Josef Poch, Jakub Kovár, Josef Rykl, Jan Matějka a Alexandr Machyňa.
    Útočníci: Jan Spudich, Jiří Kulich, Luboš Dospěl, Libor Švec, Josef Pöschl, Lukáš Benda, Dominik Pavlák, Tobiáš Holka, Tadeáš Svoboda, Filip Döring, Pavel Šugár, Peter Lobodowski, Josef Koláček, Filip Králíček, Tomáš Vyroubal, Alen Jurak a Lukáš Landa.

Do juniorky postoupili jako prvoročáci hráči narození v roce 2003, z nichž mají v chomutovském dresu největší zkušenosti s vyšší kategorií obránce Martin Pöschl a útočník Tadeáš Svoboda. Pevnou součásti je šestnáctiletý Jiří Kulich, který by ještě stále mohl hrát za dorost.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov