DOROST - článek

Dorost je na ledě! „Parádní, klukům to prospěje,“ hlásí Kamil Koláček

Napsala 09.06.2020 Redakce
C h o m u t o v - Dorostenci v pondělí 8. června vyrazili pod vedením trenérů Kamila Koláčka a Angela Krsteva poprvé na led, kde se sešla téměř třicítka hráčů převážně z nejbližšího okolí. Jaký je a bude tréninkový plán? Co disciplína a nová spolupráce?

Kvůli předčasnému ukončení tuzemských soutěží se všechno posouvá, takže dorostenci už v pondělí od osmi ráno vyrazili na led malé haly. „Vzhledem k tomu, že sezóna skončila hodně brzo, je parádní věc, že můžeme už teď na led. Věřím, že to klukům prospěje,“ říká Kamil Koláček.

Piráti ročníků 2004 a 2005 mají kolem tréninků nabitý program, už po úvodním ledu je čekala fáze v posilovně. A to není všechno. „Do 3. července pojedeme stejným systémem, jaký máme nastavený teď. Třikrát ráno na ledě, pětkrát odpoledne někde venku, chodíme na gympl a hřiště, pátek by měl zůstat Bezručák anebo podobný běh,“ popisuje hlavní kouč. „Potom bychom se měli sejít 20. července a už začít normálně na ledě.“

V nouzovém stavu se akademie i mladší kategorie připravovaly podle instrukcí kondičního kouče Jiřího Matýska a svých kmenových trenérů. V takovém režimu jely přibližně od poloviny března, až do prvních společných tréninků, které umožnilo postupné uvolňování vládních nařízení.

Dorost nově složený z ročníků 2004 a 2005 má za sebou první trénink na ledě. Kouč Kamil Koláček po něm zhodnotil dosavadní přípravu včetně té, kdy se hráči připravovali individálně doma.

Zveřejnil(a) Pirátské naděje dne Úterý 9. června 2020

„Na každém tréninku je vidět únava už po deseti minutách, ale jsou to jenom herci,“ směje se dlouholetý Pirát. „Myslím, že to zvládají bez problému. Mají věk, jaký mají, takže je potřeba občas zakřičet a šlápnout po nich, ale teď určitě nejsme ve stádiu, že bychom museli řvát,“ upozorňuje trenér, jenž nově spolupracuje s Angelem Krstevem.

Bývalý řízný obránce tímto angažmá začíná trenérskou kariéru, a vhodně tak doplnil bývalého střelce. „Sedli jsme si dobře, ale až čas ukáže, jaké to bude spojení. Směrem k dovednostem Angel bude mít na starosti obránce a já útočníky. Plus určitě bude mít prostor i do normálního tréninku, aby ho vedl,“ přibližuje rozdělení v tréninku.

Asistent kouče už herní stránku věci nastínil v dřívějším rozhovoru, od kterého se názor Kamila Koláčka neliší. „Co jsme se bavili o hře, stylově máme stejný názor. I když je strašák nějaké spadnutí, nechceme, aby nám hráči puky od sebe odpalovali a zbavovali se jich jenom za cenu toho, že se dostaneme za modrou čáru,“ shrnuje.

Kromě trenérské práce jako takové, je pro Angela Krsteva nový i celý tým. „Myslím, že ke klukům zapadl dobře. Umí udělat legraci, ale zvládne i zařvat. Spoustu jmen už si pamatuje, a to jsem měl u některých problém i já, jak byli všichni na ledě zase stejní. Venku už bych řekl, že neví jenom ojediněle. Normálně mi hlásí kluky, kteří třeba dobíhají,“ vypráví s úsměvem.

Trenérské duo aktuálně pracuje s šestadvaceti hráči do pole a třemi gólmani, ke kterým se ještě jeden maskovaný muž brzy přidá. „Další doplnění neplánujeme, pokud by se však něco naskytlo, nebráníme se tomu. Naším cílem je, abychom tým poskládali z místních kluků – z Chomutova a nejbližšího okolí. Někdo odjinud může přijít, ale už to sem nebudeme tahat v takovém množství, jako to bývalo,“ uzavírá Kamil Koláček.

AKTUÁLNÍ SESTAVA DOROSTU

    Brankáři: Daniel Ciple, Alexandr Perůtka a Matyáš Hrůza.

    Obránci: Adam Frollo, Dominik Perný, Šimon Rusín, Tomáš Vozár, Dominik Badinka, Vojtěch Husinecký, František Hynek, Dominik Svoboda a Adam Žižka.

    Útočníci: Tomáš Šilar, Jan Ekrt, Jan Vostiňák, Lukáš Novotný, Jan Rindoš, Miroslav Czingel, Martin Starý, Lukáš Machek, Tomáš Skrutek, Dominik Mišovic, Tarik Mahmutovič, Daniel Badinka, Dominik Husa, Nick Zeman, Tobias Kubánek, Moisej Vasilevskij, Daniel Ševčík a Adam Titlbach.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov