Aktuální zprávy

Piráti v sezóně: Vytrvalci, milníky, ale i bodová zklamání

Napsal 22.03.2020 David Panuška
C h o m u t o v - Někteří zažili nejlepší sezónu, další vyrovnávali svá maxima a jiní od sebe nejspíše očekávali více. V souhrnném článku vám nabízíme statistické okénko na všechny hráče, kteří v pirátském dresu zakončili sezónu.

Dominik Pavlát (brankář, 20 let)

Táborského odchovance čekala premiérová sezóna, ve které nemohl nastupovat za juniorský celek. Nakonec byl nejvytěžovanějším brankářem celé Chance ligy, více zápasů či minut žádný z brankářů neodehrál. Trenéři Štrba a později také Buchal jej nasadili celkem do dvaapadesáti duelů, což znamená, že nejlepší junior sezóny 2018/2019 nenaskočil pouze do šesti duelů! 

Celková minutová stopáž Dominika Pavláta se zastavila před hranicí tří tisíc (přesně 2990) minut. Průměr branek na zápas činil 2,53 a úspěšnost zákroků se dostala na 92,26 %. V celém ročníku navíc zapsal čtyři čistá konta proti Benátkám nad Jizerou, Třebíči, Slavii a Kadani. Tři z nich na domácím ledě. V procentuální úspěšnosti celé ligy se umístil na čtvrtém místě, ale například první Lukáš Klimeš odchytal o 24 utkání méně.
Statistiky v sezóně 2019/20: 52 utkání, 92,26% úspěšnost zákroků, 2,53 průměr branek na zápas, 4 čistá konta.

Richard Běhula (brankář, 19 let)

Nejvíce startů si připsal odchovanec zlínského hokeje v juniorech či v dresu druholigové Bíliny. V dresu pirátského áčka zapsal celkem pět startů a dvakrát se radoval z výhry. Nejvíce si bude pamatovat domácí duel s Porubou, ve kterém inkasoval pouze jednou a výrazně pomohl ke třem bodům. 
Statistiky v sezóně 2019/20: 5 utkání, 91,53% úspěšnost zákroků, 2,49 průměr branek na zápas.

Martin Altrichter (brankář, 19 let)

Syn bývalého skvělého brankáře, který kdysi zanechal stopu i v KLH Chomutov, působil především jako dvojka za Dominika Pavláta. Celkem nakoukl do šesti duelů, ale pouze jednou odchytal celé utkání. Desetkrát si zachytal také za juniory, kde se mu velice dobře dařilo. 
Statistiky v sezóně 2019/20: 6 utkání, 88,67% úspěšnost zákroků, 3,67 průměr branek na zápas


Dušan Žovinec (obránce, 27 let)

Z chomutovských obránců zažil bodově nejpovedenější ročník. Se ziskem dvaadvaceti kanadských bodů se dokonce umístil na šestém místě klubové produktivity a překonal bodový rekord v celé kariéře, ani v mládežnických mužstvech na tolik bodů nedosáhl. Obránce s patnáctkou na zádech nechyběl v ani jednom utkání, na čtvrtém místě po základní části se podílel pěti góly a sedmnácti asistencemi. Ze všech hráčů navíc odehrál nejvyšší čas na ledě (1028:49).
Statistiky v sezóně 2019/20: 58 utkání, 22 bodů (5+17), +9.

Viktor Lang (obránce, 24 let)

Jako první švédský hráč v historii chomutovského klubu určitě nezklamal. Stal se druhým nejproduktivnějším bekem mužstva a zažil kariérní maximum v bodech, gólech i asistencích. V kariéře nikdy nepřekonal hranici deseti kanadských bodů, letos v první sezóně mimo rodnou vlast se dočkal celkem sedmnácti bodů. Rodák z Linköpingu byl pátým nejlepším hráčem Pirátů v tabulce účasti na ledě.
Statistiky v sezóně 2019/20: 54 utkání, 17 bodů (5+12), +8.

Vít Seemann (obránce, 19 let)

Mladý obránce zažil velice povedenou sezónu. Věkem ještě junior odehrál v hlavním týmu téměř čtyřicet duelů, ve kterých si připsal jedenáct kanadských bodů. Trenéři se mohli spolehnout na vyspělost, tvrdou hru, ale i značnou podporu ofenzivy. Rodák z Mostu vstřelil tři branky a příjemně potěšil.
Statistiky v sezóně 2019/20: 38 utkání, 11 bodů (3+8), +6.

Martin Rýgl (obránce, 33 let)

Zkušený obránce, který bude už vždycky zapsán v historii chomutovského hokeje jako střelec postupového gólu na jaře 2015, zaznamenal stejnou bodovou statistiku jako Vít Seemann, jen odehrál o šest utkání více. Odchovanec libereckého hokeje měl nejhorší statistiku na ledě ze všech obránců, jeho číslo se zastavilo na -9. 
Statistiky v sezóně 2019/20: 44 utkání, 11 bodů (3+8), -9.

Lukáš Blaha (obránce, 23 let)

Měl naprosto famózní start do sezóny, ve čtyřech úvodních duelech totiž zapsal šest kanadských bodů a dal obě své branky. Poté šla ale bodová forma mladého obránce dolů, a to i vinou zranění. Nakonec vynechal jednadvacet utkání a odehrál jich jen 37. Kdo ví, kolik bodů by přišlo, pokud by se povedlo vyhnout se zraněním.
Statistiky v sezóně 2019/20: 37 utkání, 11 bodů (2+9), -1.

Jakub Štochl (obránce, 19 let)

Dlouholetý chomutovský mládežník se letos usadil v hlavním týmu, i když byl ještě věkem junior. Odehrál celkem padesát utkání a nasbíral devět bodů, ve dvou domácích utkáních proti Českým Budějovicím a Litoměřicím se dokonce gólově prosadil. Na konci základní části navíc vládl statistice všech obránců Chance ligy: V rovnovážném počtu hráčů v přepočtu na 60 minut strávených na ledě inkasovali Piráti nejméně právě při přítomnosti ústeckého rodáka. Hodnota se zastavila na 1,52 gólu a z hráčů, kteří odehráli alespoň tři sta minut, se jednalo o nejnižší hodnotu.
Statistiky v sezóně 2019/20: 50 utkání, 9 bodů (2+7), +6.

Radek Havel (obránce, 25 let)

Byl velkou postavou chomutovské obrany, kterou během sezóny jednou opustil, ale k radosti všech se brzy vrátil. Důrazný vousáč opanoval statistiku účasti na ledě z celého mužstva (+13) a zablokoval třetí největší počet střel (49). Dominik Pavlát se pokaždé mohl cítit bezpečně, když byl obránce s číslem 4 na ledové ploše.
Statistiky v sezóně 2019/20: 44 utkání, 9 bodů (1+8), +13.

Nicolas Schaus (obránce, 33 let)

Zámořský obránce přišel do týmu před play-off a výrazně pomohl svou produktivitou k bodům. I díky trestu na dva duely odehrál jen osm utkání a nasbíral sedm kanadských bodů. Důraz mu nebyl cizí, nasbíral třiačtyřicet trestných minut, což je přes pět minut na každý zápas.
Statistiky v sezóně 2019/20: 8 utkání, 7 bodů (2+5), -7.

Dominik Tejnor (obránce, 26 let)

Návrat juniorského mistra s Piráty potěšil nejednoho fanouška severočeského celku. Šestnáctinásobný mládežnický reprezentant ale měl opět smůlu na zranění, odehrál jen dvacet duelů, ve kterých si připsal šest kanadských bodů za jednu branku a pět asistencí. 
Statistiky v sezóně 2019/20: 20 utkání, 6 bodů (1+5), +5.

Petr Stloukal (útočník, 26 let)

Nejproduktivnější Pirát ročníku, kterého si oblíbilo severočeské publikum velice rychle. Začátek angažmá ale nebyl nejlehčí, v osmizápasové přípravě se brněnský rodák prosadil pouhou jednou asistencí i přes velký počet asistencí. Začátkem Chance ligy se ale zařadil mezi nejlepší Piráty a tahouny týmu. 

Šestadvacetileté křídlo hned od prvních duelů začalo sbírat branky i asistence jako na běžícím páse. V prvních utkáních se ale bývalému hráči karlovarské Energie dařilo spíše na domácím ledě, branky venku začaly přicházet až v pozdější době. Nakonec Petr Stloukal zažil nejlepší sezónu, co se týče branek, asistencí a logicky také bodů.
Statistiky v sezóně 2019/20: 54 utkání, 51 bodů (23+28), +1.

Nicolas Hlava (útočník, 25 let)

Miláček chomutovského hokeje a jeden z odchovanců v mužstvu. Důrazný útočník se do týmu nejdříve dostal za cenu střídavých startů z extraligových Karlových Varů, kde se mu bodově tolik nedařilo. Jeho působení se brzy přeměnilo v hostování do konce ročníku. Nakonec Hlava vynechal pouhých deset duelů v celém ročníku.

Často člen první formace, která ve složení Hlava-Pitule-Stloukal fungovala velice dobře a parádně se na ní koukalo. Nakonec se juniorský mistr s Chomutovem dočkal gólově nejlepší sezóny v dospělé kariéře. Více tref zaznamenal pouze ve starším dorostu, kde kdysi dosáhl na metu třiceti zářezů. Z celého týmu měl i druhé nejlepší hodnocení účasti na ledě.
Statistiky v sezóně 2019/20: 48 utkání, 45 bodů (18+27), +12.

Filip Suchý (útočník, 22 let)

Do pirátského angažmá naskočil velice dobře, hned třikrát se prosadil v přípravě. Odchovance plzeňského hokeje si hned fanoušci oblíbili, jeho hlavní předností byla parádní práce s pukem. Osmkrát si v rámci střídavých startů zahrál za rodnou Plzeň, v osmi extraligových duelech si připsal jednu asistenci. Nakonec nasbíral sedmatřicet bodů a vstřelil patnáct branek, velice solidní vzpruha po dvougólovém angažmá ve švédském Västerviksu.
Statistiky v sezóně 2019/20: 56 utkání, 37 bodů (15+22), -11.

Tomáš Pitule (útočník, 30 let)

Do Chomutova přišel ze Vsetína, kde se mu bodově nedařilo úplně nejlépe. Na severozápadě Čech se zařadil do TOP lajn, kde plnil funkci centra s výbornou úspěšností na vhazováních. V ročníku se mu povedlo nasbírat sedmatřicet bodů, čímž se umístil na čtvrtém místě klubové produktivity. V celé Chance lize byl na druhém místě v počtu vyhraných vhazování (679). Jedenácti góly si vytvořil osobní maximum ve druhé nejvyšší soutěži.
Statistiky v sezóně 2019/20: 51 utkání, 37 bodů (11+26), +2.

Darby Llewellyn (útočník, 23 let)

Lidé si jej oblíbili již v prvním duelu přípravy, kdy se nebál shodit rukavice v utkání s ruským Jekatěrinburgem. V sestavě mu po většinu sezóny patřila třetí lajna, v celé soutěži se uvedl dvaatřiceti body. S Nicolasem Hlavou si v jeho první sezóně mimo zámoří připsal druhý největší počet branek celého týmu (18). Rukavice párkrát shodil také v ligovém ročníku, pěstmi usměrnil rebela Foltýna. Parádně mu vyšla také statistika účasti na ledě.
Statistiky v sezóně 2019/20: 54 utkání, 32 bodů (18+14), +11.

Jan Svoboda (útočník, 20 let)

Asi největší překvapení našli Piráti v odchovanci Janu Svobodovi, který se blýskl dvaceti kanadskými body. O tři tak překonal osobní rekord z minulé sezóny, kdy nastupoval v dresu sousední Kadaně. Chomutovský rodák se ukázal rychlou hrou a občas také lehkými provokacemi směrem k soupeři. Místo v áčku si vysloužil hlavně díky povedené přípravě, kde byl třetím nejproduktivnějším hráčem.
Statistiky v sezóně 2019/20: 52 utkání, 20 bodů (6+14), +6.

Jan Rudovský (útočník, 33 let)

Zkušený útočník v Chomutově odehrál pouze třiatřicet utkání a fanoušci od něj nejspíše čekal větší bodový příděl. Ve zrušeném ročníku Chance ligy nasbíral sedmnáct bodů za devět branek a osm asistencí. Ve statistice účasti na ledě skončil na mínus jedenácti.
Statistiky v sezóně 2019/20: 33 utkání, 17 bodů (9+8), -11.

Lukáš Klíma (útočník, 29 let)

Slovenský útočník, který má české kořeny, přišel na začátku sezóny ze sousední Kadaně a jeho úvod v týmu byl famózní. Rozjezd ale zastavilo zranění, které jej nepustilo už do dalších utkání. Do soutěžního duelu nastoupil naposledy pět dní před Vánocemi ve Vsetíně. V sezóně zaznamenal jedenáct branek a přidal pět asistencí, všechno v pouhých dvaadvaceti duelech.
Statistiky v sezóně 2019/20: 22 utkání, 16 bodů (11+5), +2.

Jakub Sklenář (útočník, 32 let)

Dlouholetý chomutovský útočník zůstal věrný mužstvu i po jeho sestupu do nižší soutěže, ale ani on toho neodehrál moc a bodovým lídrem se nestal. Ve dvaatřiceti zápasech si připsal šest branek a přidal deset asistencí. V klubové produktivitě mu tak patřilo až jedenácté místo.
Statistiky v sezóně 2019/20: 32 utkání, 16 bodů (6+10), -3.

Marek Tomica (útočník, 39 let)

Kapitán a velký srdcař. Také Marek Tomica zůstal Chomutově věrný po sestupu a v devětatřiceti letech nevypustil jediný souboj. V celém ročníku vynechal pouhé dva duely, zaznamenal čtrnáct kanadských bodů a byl jen osmkrát na trestné lavici! Jeho podíl nemůže nikdo zpochybnit.
Statistiky v sezóně 2019/20: 56 utkání, 14 bodů (5+9), +2.

Jakub Chrpa (útočník, 26 let)

Byl úplně prvním hráčem, který dal v premiérovém ročníku Chance ligy branku Pirátů. V celé sezóně chyběl ve dvou duelech a ve spodních lajnách nasbíral deset kanadských bodů, což je o sedm méně než v padesáti utkáních minulého ročníku. Svou obětavostí a srdcem ale odvedl své.
Statistiky v sezóně 2019/20: 50 utkání, 10 bodů (4+6), +7.

Stanislav Vrhel (útočník, 17 let)

Deset utkání, deset bodů. To byla naprosto skvělá statistika mladého Stanislava Vrhela v letní přípravě, která jej katapultovala do prvních dvou lajn pro Chance ligu. Začátek mu vyšel a hned v úvodním utkání dal první branku, postupně se ale začal sestavou propadat a pomáhal také juniorům. Po únorové reprezentační přestávce zvolil odchod do finského Lahti.
Statistiky v sezóně 2019/20: 23 utkání, 8 bodů (4+4), +1.

Roman Chlouba (útočník, 29 let)

Člen prvního mistrovského juniorského týmu Pirátů se do Chomutova vrátil až ke konci základní části, když přišel z Kadaně. Stihl odehrát jedenáct utkání, ve kterých si připsal osm bodů. Určitě by byl velkou postavou celku Miroslava Buchala v play-off. 
Statistiky v sezóně 2019/20: 11 utkání, 8 bodů (2+6), -5.

Martin Šagát (útočník, 35 let)

Zkušený útočník se do Chomutova vrátil v průběhu ročníku. Celkem stihl naskočit ze spodních lajn do třinácti duelů, ve kterých nastřílel tři branky a přidal jednu asistenci. Sympatický vytáhlý útočník nastupoval za Piráty naposledy v postupové sezóně 2014/15.
Statistiky v sezóně 2019/20: 13 utkání, 4 body (3+1), -2.

Josef Koláček (útočník, 17 let)

Převážnou část sezóny byl tahounem juniorského týmu a pravidelně reprezentoval také českou osmnáctku. V Chance lize naskočil do jedenácti duelů, gólově se prosadil jednou, a to proti Vsetínu na slavném Lapači.
Statistiky v sezóně 2019/20: 11 utkání, 1 bod (1+0), -2.

Jaromír Kverka (útočník, 28 let)

Přišel s Romanem Chloubou před uzavírkou přestupů. Bývalý hráč Slavie, Energie či Sokolova na ledě vypadal velice dobře, ale v devíti duelech zaznamenal pouze jednu asistenci.
Statistiky v sezóně 2019/20: 9 utkání, 1 bod (0+1), 0.

Matyáš Svoboda (útočník, 21 let)

Chomutovskému odchovanci ročník moc nevyšel, alespoň tedy ne v pirátském dresu, ve kterém během třiatřiceti utkání nasbíral pouze jednu asistenci. Šest bodů v deseti duelech si připsal v dresu druholigové Příbrami, pětkrát bodoval také v dresu Ústí nad Labem, kde hostoval.
Statistiky v sezóně 2019/20: 33 utkání, 1 bod (0+1), -5.

DALŠÍ HRÁČI, KTEŘÍ ZA PIRÁTY NASTOUPILI

Štěpán Lukeš: 1 utkání, 94,2% úspěšnost zákroků
Sébastien Piché: 15 utkání, 9 bodů (4+5), -1
Denis Zeman: 5 utkání, 2 body (1+1), -2
David Štich: 2 utkání, 1 bod (0+1), +1
Tomáš Pařítek: 17 utkání, 1 bod (0+1), +2
Marcel Hlaváček: 6 utkání, 0 bodů, -2
Jiří Kurka: 3 utkání, 0 bodů, -4
Dominik Vaněk: 1 utkání, 0 bodů, 0
Jakub Černý: 14 utkání, 8 bodů (0+8), -7
Jakub Doktor: 16 utkání, 6 bodů (1+5), +1
Kryštof Hrala: 11 utkání, 3 body (1+2), +4
Tayler Thompson: 4 utkání, 1 bod (1+0), -2
Jakub Veselý: 8 utkání, 1 bod (1+0), +1
Jiří Tupý: 14 utkání, 1 bod (0+1), +2
Miroslav Dani, Luboš Dospěl a Jakub Jaroš: všichni 1 utkání, 0 bodů

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov