JUNIOŘI - článek

„Škoda že jsme s bráchou nehráli v lajně,” mrzí Josefa Pöschla po celorepublikové premiéře

Napsal 19.01.2020 David Panuška, Jan Thöma
C h o m u t o v - Piráti prohráli s rakouským Salcburkem 3:4, ale do nového působení u pirátské juniorky vstoupil Josef Pöschl úspěšně, když ve 39. minutě srovnal stav utkání na 3:3. „Stálo při mně štěstí. Puk mi pouze škrtnul hokejku. Spíš šlo o dobrou střelu Tomáše Jungvirta a mně pomohlo štěstí. Jinak bych situaci asi nepopsal,” usmívá se.
Přestup mladého útočníka do chomutovského dresu se administrativně potvrdil jen pár minut před začátkem utkání, přestože se s týmem připravoval už čtrnáct dní. „Byl jsem na brigádě a zavolal mi brácha, že se mám ozvat panu trenéru Beckovi, protože se mnou chce mluvit. Když jsem mu volal, řekl mi, jestli bych to nechtěl zkusit u Pirátů, a tak jsem tady,” popisuje situaci, jak se dozvěděl o možnosti návratu k Pirátům Chomutov, jichž je odchovanec.

Svůj přestup konzultoval s bráchou Martinem, který hraje v obranných řadách Chomutova, takže veškeré informace o týmu měl z první ruky: „Ještě než jsem přišel, měl jsem dobré informace od bráchy. Dával mi echo, jaké tu jsou tréninky, o soutěži a sestavě, takže jsem podrobnosti věděl.” Vzápětí promluvil o obnovené bratrské spolupráci v týmu. „Je hezký pocit být v týmu s bráchou, už jsme spolu dlouho nehráli. Jen mě trochu mrzí, že nejsme ve stejné formaci, ale na druhou stranu to chápu,” připojuje.

Úvod utkání patřil Pirátům, kteří se dostali dvakrát do vedení, ale hostující Salcburk pokaždé odpověděl a průběh zápasu otočil. O vítězství rozhodl rakouský celek až pět minut před koncem utkání. „Chybělo nám štěstí. Měli jsme hodně šancí. Jirka Kulich jel dvakrát na brankáře a nedal. Stejné jako Patrick Pech, ten měl před sebou prázdnou branku, ale bohužel nám to tam tentokrát nepadalo,” zmiňuje neproměnné šance. „Salcburk byl hodně nepříjemný v bruslení a houževnatosti. Jedná se o velice komplexní tým. Jinak bych to asi nepopsal,” zamýšlí se nad přednostmi rakouského EC Red Bull Salcburk.

Pro Josefa Pöschla šlo o první utkání v nejvyšší juniorské soutěži. Dříve působil u seniorského týmu v Klášterci nad Ohří. „Musím se přiznat, že kvalita je o hodně vyšší. Ještě jsem si tolik nevěřil. Když jsem dostal puk, tak jsem se rozklepal a nevěděl jsem, jestli nahodit nebo udělat něco jiného,” přibližuje pocity ze svého prvního utkání a srovnává kvalitu soutěží.

Na závěr rozhovoru promluvil o tom, co musí do další zápasů zlepšit, aby se udržel v týmu. „Musím víc bruslit, ani puk mi nelepil. Asi budu muset zlepšit rozcvičku,” zakončuje novic v juniorské sestavě.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov