DOROST - článek

„Střelecky se trápíme celou sezónu. Musíme to zlepšit,“ věděl po další prohře Ondřej Čech

Napsal 19.01.2020 David Panuška
C h o m u t o v - Potřetí v řadě to doma nevyšlo. Ondřej Čech vedl tým jako kapitán do dalšího utkání dorostenecké ELIOD extraligy, ale střelecká krize trvá nadále. Proti Zlínu byli Piráti aktivnější, ale své šance v góly nakonec nepřetavili.

Pirátský dorost po dvou domácích nezdarech chtěl napravit dojem proti oslabenému Zlínu, který na sever Čech přijel pouze se sedmi útočníky a pěti obránci. „Před zápasem jsme si říkali, že jich je málo a ke konci utkání bychom měli mít větší převahu, což se nakonec potvrdilo,“ pronášel po utkání plány chomutovské kategorie kapitán Ondřej Čech.

Dalo se tak počítat, že se Berani budou chtít dostat co nejdříve do vedení, což se nakonec potvrdilo. Hosté vedli v osmé minutě o dvě branky a toto vedení se jim povedlo ubránit i přes aktivitu domácích až do konce utkání. „Začátek byl vlažný. My jsme udělali dvě chyby a dostali dva góly. Poté jsme se herně zvedali, ale nešlo nám to střelecky,“ věděl po utkání smutný mladík.

„Nejen proti Zlínu rozhodla střelecká produktivita. Střelecky se trápíme vlastně celou sezónu a musíme to zlepšit,“ doplnil mladý útočník, který na dresu mimo kapitánského céčka má ještě číslo 22. „Zlín hrál obětavě, ale naše střely nebyly nijak extrémně přesné či extra kvalitní. Šance tam sice byly, ale nic stoprocentního,“ hledal další příčiny nezdaru šestnáctiletý útočník, který je v pirátské akademii již čtvrtým rokem.

Na herním projevu byla opět vidět absence nejproduktivnějších hráčů týmu, kteří nastupují za juniorku. Jde o Jiřího Kulicha a Tadeáše Svobodu. „Kluci jsou o třídu výše, ale my se musíme naučit dávat branky i bez nich. Špatně nehrajeme, ale nepadá nám to tam,“ podržel kapitán svůj tým. „Musíme hrát více do těla, více si nahrávat a hrát taktičtější hokej. O něco více kombinovat,“ vyhlížel zlepšení do dalších utkání autor čtrnácti kanadských bodů z letošního ročníku ELIOD extraligy.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov