DOROST - článek

Dorost slaví první úspěch, v Českých Budějovicích vyhrál pohár primátora

Napsal 14.08.2018 David Panuška
C h o m u t o v - Dorostenci se v rámci letní přípravy zúčastnili turnaje o pohár primátora města České Budějovice. Piráti nakonec bez zaváhání prošli turnajem a radovali se z prvního triumfu v ročníku 2018/19. Marcel Štefančík se stal nejužitečnějším hráčem, Štěpán Němec zase nejlepším bekem.

Druhý srpnový víkend patřil v českobudějovické Budvar aréně dorosteneckému hokeji. Pět týmů soupeřilo o pohár primátora Českých Budějovic. Zúčastnily se dva domácí týmy, Třemošná, Znojmo a vítězný tým Pirátů Chomutov.

Dvě vysoké výhry a těsné triumfy nad Motorem

V sobotu se chomutovští hokejisté utkali s Třemošnou, kterou porazili vysoko 8:1 a zvládli i následné nastavení. V prodloužení branka nepadla, nájezdy ovšem zvládli svěřenci Petra Jíry a Kamila Koláčka. V duelu se prosadilo hned osm různých střelců. Druhý duel s jedním z domácích týmů pak po remíze 3:3 rozhodl střelec a nejužitečnější Marcel Štefančík v prodloužení.

Druhý den začal pořádnou kanonádou! Piráti převálcovali Znojmo 19:1. „Na vyšší úrovni jsem takový výsledek nikdy nezažil, naposledy v šesté třídě,“ komentoval Marcel Štefančík debakl Jihomoravanů. Neděle pak vyvrcholila duelem s druhým celkem Motoru, který Piráti vyhráli brankou v poslední minutě, a slavili tak první triumf v sezóně.

Piráti přebrali nejen pohár za první místo, oceněni byli také jednotlivci. Štěpán Němec se stal nejlepším bekem celého turnaje, Marcel Štefančík zase nejužitečnějším borcem. „Popravdě jsem to nečekal, ale jsem za to rád. Měl jsem u sebe dobré spoluhráče, tak to šlo dobře,“ hodnotil svůj počin rodák ze slovenského Brezna.

Petr Jíra: Zápasy s Motorem nás prověřily...

Petře, máte za sebou turnaj v Českých Budějovicích. Jak ho hodnotíte?

„Byly tam dva těžší zápasy s Českými Budějovicemi. Jejich první výběr jsme přehrávali a měli dost šancí, ale nedařilo se nám dávat góly. Nakonec se nám to povedlo vyrovnat a v prodloužení vyhrát. S druhým celkem šlo o vyrovnaný duel, který jsme nakonec vyhráli, stejně jako celý turnaj. S Třemošnou a Znojmem jsme si poradili celkem hladce.“

Co vám všechny zápasy ukázaly?

„Zápasy s Motorem nás prověřily. Dostávali jsme se do velkého množství šancí, ale neproměňovali jsme je. Je potřeba tam udělat nějaké změny v rozestavení, aby se všichni nehnali do brankoviště, kde to bylo dost přehuštěné a nedařilo se nám dávat góly.“

Je i něco, co se vám líbilo a co vás potěšilo?

„Potěšily mě nasazení a pohyb. Kluci to odmakali. Pro nás to bylo takové malé soustředění, hráči byli pospolu a bydleli jsme na kolejích. Trošku se dá mluvit i o dalším tmelení kolektivu.“

Turnaj o pohár primátora ve výsledcích

Piráti Chomutov 8:1 HC Meteor Třemošná
3. Štefančík, 6. Jiří Kulich (Štefančík, Němec), 7. Martínek (Štefančík, Iljuk), 10. Iljuk (Vostiňák), 10. Vostiňák (Iljuk, Štefančík), 14. Döring (Jiří Kulich, T. Svoboda), 18. Príhoda (Kalčík), 23. T. Svoboda, rozhodující nájezd M. Pöschl

HC Motor České Budějovice 3:4p Piráti Chomutov
29. Spudich (T. Šilar), 30. Príhoda (L. Koblížek), 31. Štefančík, 44. Štefančík

Piráti Chomutov 19:1 HC Orli Znojmo
3. Štefančík (Němec), 4. Martínek, 5. T. Svoboda (Štefančík, Jiří Kulich), 8. T. Svoboda (Jiří Kulich), 9. T. Šilar (Martínek), 14. T. Svoboda (Jiří Kulich, Döring), 17. Ekrt (T. Šilar, Martínek), 19. M. Pöschl (Štefančík), 19. Vostiňák (Spudich, N. Pöschl), 22. Štefančík, 22. Iljuk (Spudich), 25. Döring (Němec, Jiří Kulich), 28. Perný (Štefančík), 28. Štefančík (Němec), 30. Jiří Kulich, 32. Vostiňák (M. Pöschl), 38. M. Pöschl, 38. Perný, 40. Štefančík, 45. Štefančík (Jiří Kulich)

HC Motor České Budějovice 1:2 Piráti Chomutov
17. Perný (Němec), 40. Kalčík (Martínek)

Sestava Chomutova na turnaji: Šatný, Malant – Döring, Němec, M. Pöschl, Frollo, Martínek, Jenček, Perný – Jiří Kulich, T. Svoboda, Štefančík, Kalčík, Príhoda, Čech, Iljuk, Vostiňák, L. Koblížek, Jan Rindoš, Ekrt, Spudich, T. Šilar.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej
×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov