Aktuální zprávy

Ondřej Kaše sebral další metu, tentokrát získal v anketě Zlatá hokejka osmou pozici

Napsala 19.06.2018 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - V úterý 19. června proběhlo ve FORU Karlín předávání cen za sezónu 2017/2018 v anketě Zlatá hokejka, která oslavila padesáté výročí. Mezi hvězdami NHL, jako jsou David Pastrňák nebo Jakub Voráček, se ukázal i mladíček z Anaheimu a bývalý hráč Chomutova Ondřej Kaše, jenž nakonec odešel jako osmý nejlepší hokejista pro uplynulý ročník.

Závěrečná desítka finalistů vzešla ze dvou kol hlasování, která proběhla po olympijských hrách a krátce po mistrovství světa. V TOP 10 se po prvním kole neudrželi dva bývalí chomutovští hráči – Jan Rutta a Roman Červenka. Piráty z NHL respektive švýcarské ligy nahradili útočníci z extraligy Martinové Erat s Nečasem.

V posledním hlasování pouze v rámci deseti nejlepších Ondřej Kaše nasbíral 234 bodů, s kterými předčil extraligové hráče Martina Erata a Milana Gulaše. S konečným osmým místem zaostal o jednu pozici za útočníkem Petrem Klímou, chomutovský rodák a mládežnický hráč Kadaně obsadil v roce 1985 sedmou pozici za tehdy šestým oceněným Vladimírem Růžičkou.

Rodina Kašových je známá v hokejovém světě, jelikož oba bratři Ondřej i David kráčí ve stopách svého otce Roberta Kašeho. Právě nejbližším věnoval pátý nejproduktivnější Čech v loňské NHL své díky. „Je mi obrovskou ctí tady být. Chtěl bych moc poděkovat rodičům, celé rodině a blízkým přátelům,“ řekl Ondřej Kaše ve své minutě.

V loňském roce skončil kadaňský odchovanec na 24. místě, letos se posunul do desítky i díky skvělé produktivitě v nejslavnější hokejové soutěži. Sympatický blonďák nasbíral za mořem v 66 zápasech 38 kanadských bodů za dvacet gólů s osmnácti přesnými přihrávkami a ve statistice účasti na ledě skončil s osmnácti kladnými body. „Začal jsem se více tlačit do brány a získal sebevědomí. To byly hlavní faktory, které mi pomohly,“ vysvětlil moderátorce Daniele Písařovicové.

Kromě vyhlášení hlavní kategorie se také oceňovali junioři, sledge hokejisté nebo ženy. Mezi něžným pohlavím se na prvním místě umístila Alena Polenská, která nastupuje za Dynamo Petrohrad v nejvyšší ruské lize. Nejlepším hráčem do dvaceti let byl vyhlášen Martin Nečas, jenž se vrátil z NHL na hostování do Komety a zahrál si na mistrovství světa dvacítek i dospělých. Mezi paralympijskými hokejisty byl oceněn Pavel Doležal za působení v Pardubicích a olympijském výběru.

    TOP 10 HOKEJISTŮ V OCENĚNÍ ZLATÉ HOKEJKY PRO SEZÓNU 2017/2018

    1. David Pastrňák (NHL, Boston Bruins), 2. Jakub Voráček (NHL, Philadelphia Flyers), 3. David Krejčí (NHL, Boston Bruins), 4. Tomáš Hertl (NHL, San José Sharks), 5. Ondřej Palát (NHL, Tampa Bay Lightning), 6. Pavel Francouz (KHL, Traktor Čeljabinsk), 7. Martin Nečas (ELH, HC Kometa Brno), 8. Ondřej Kaše (NHL, Anaheim Ducks), 9. Martin Erat (ELH, HC Kometa Brno), 10. Milan Gulaš (ELH, HC Škoda Plzeň).

    Další pořadí bývalých Pirátů po 2. kole: 11. Jan Rutta (NHL, Chicago Blackhawks), 12. Roman Červenka (HC Fribourg-Gottéron/ZSC Lions), 40.-42. Libor Šulák (AHL, Pelicans Lahti/Grand Rapids Griffins), 49.-52. Michal Vondrka (ELH, Piráti Chomutov).

FOTO: Barbora Reichová/Sport.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov