Ml. Dorost - reportáž

Piráti proti Liberci rozhodli utkání dvě minuty před koncem

Napsal 10.12.2017 Sabina Nováková
L i b e r e c / C h o m u t o v - Mladší dorost vyjel k druhému kolu nadstavbové skupiny ELIOD extraligy do Liberce, kde rozhodla až poslední třetina. Po dvou odehraných periodách byl stav vyrovnaný – na obou stranách po jedné brance. Ve třetí části se už zdálo, že dvoubrankový náskok bude Chomutovským stačit, ale Tygři během dvou minut vyrovnali. Vypadalo to, že zápas půjde do prodloužení, to však odmítl Marcel Štefančík, a rozhodl tak o bodovém zisku Pirátů.
N2 ne 10.12.2017
LIB
3:4(1:0, 0:1, 2:3)
CHM
Liberec
Čajan – Duschka, Kovář, Hladík, Culek, Starý, Kollert – Trunda, Jakubec, Jiruš, Měchura, Folda, Strnad, Nezbeda, Chmelař, Vodlan
Chomutov
Stuchlík – Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Rindoš, Príhoda, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Vrhel

Branky a nahrávky

Liberec
20. Jiruš (Starý, Nezbeda), 57. Jiruš (Strnad, Kovář), 58. Chmelař (Jakubec)
Chomutov
21. Stefančík (Vrhel, Koláček), 47. Vrhel (Klika, Petrásek), 56. Vrhel (Petrásek, Koláček), 59. Štefančík (Koláček)

Statistiky

Vyloučení
6:3
Využití
0:2
V oslabení
1:0
Střely na branku
28:23
Diváci
68
Rozhodčí
Wagner – Michajličenko, Holada
Vyšší tresty
Petrásek (Chomutov) 10 minut

Shrnutí

Do utkání lépe vstoupili Liberečtí. Nejprve dokázali ubránit oslabení ve dvanácté minutě a v minutě dvacáté potrestali Piráty gólem na 1:0. Do vedení pár vteřin před koncem první periody svůj tým poslal Vojtěch Jiruš ve spolupráci s Adamem Starým a Lukášem Nezbedou.

Naopak do druhé třetiny vstoupili lépe Chomutovští, když v jednadvacáté minutě Marcel Stefančík zužitkoval akci od Stanislava Vrhela a Josefa Koláčka a vyrovnal stav zápasu na 1:1. Po dobu zbylých devatenácti minut se neodehrálo nic jiného než tři vyloučení na straně Pirátů a jedno na straně domácích Bílých Tygrů. Žádnému z týmů se tudíž nepodařilo využít ani jednu přesilovou hru.

Do poslední části utkání vlétly oba týmy s plnou vervou. O tři body se rozhodl zabojovat v sedmačtyřicáté minutě Pirát Stanislav Vrhel, který neotálel a v sedmapadesáté minutě přidal hned druhou branku, díky němuž Chomutov rázem vedl 3:1. Tři minuty do konce se to zdálo jako vítězný gól pro pirátský dorost, to však vyvrátil Liberec neuvěřitelně rychlým srovnáním. V sedmapadesáté minutě se prosadil již podruhé Vojtěch Jiruš a minut nato srovnal stav zápasu na 3:3 Vojtěch Strnad. Necelé dvě minuty do konce poslal Marcel Stefančík Chomutovské do vedení 4:3, a rozhodl tak o definitivní výhře hostujícího celku.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (HC Bílí Tygři Liberec): "Zápas od začátku probíhal ve vysokém tempu na obou stranách. Bylo to velmi vyrovnané utkání. Opět jsme bohužel neproměnili vyložené šance, s čímž se poslední tři zápasy potýkáme. Kluci předvedli velký výkon, když za stavu 1:3 nesložili zbraně a dotáhli výsledek na 3:3. Bohužel nás soupeř ještě jednou potrestal. Je vidět, že v nadstavbě se bude každý zápas odehrávat na krev do poslední minuty. Nám nezbývá nic jiného, než se dobře připravit na další zápasy a napravit bodově nepovedený vstup do této části soutěže."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov