ST. DOROST - reportáž

Starší dorost v malém derby nestačil na Karlovy Vary, o utkání rozhodla třetí dvacetiminutovka

Napsal 06.10.2017 Michal Luxa
K a r l o v y V a r y / C h o m u t o v - V devátém kole extraligy staršího dorostu zajížděli Piráti na led západočeských Karlových Varů, kde prohráli 1:3. Energie se ujala vedení, které v pětačtyřicáté minutě smazal Kryštof Ouřada, jenž zaznamenal gól v oslabení. Jenže po vypršení stejného trestu udeřili Západočeši, kteří rozhodli vyrovnaný duel.
9.kolo pá 6.10.2017
KVA
3:1(0:0, 1:0, 2:1)
CHM
Karlovy Vary
Kašpar – Bernáth, Cankov, Zavřel, Kořán, Tureček, Záruba, Novák – Holub, Novotný, Černý, Šťastný, Maydl, Křemen, Hudečka, Prošek, Rozhon, Šik, Jiskra, Jílek
Chomutov
Běhula – Rudy, Ferbas, Seemann, Zeman, Kleiner, Viktorin, Štochl – Černý, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Hradecký, Gut, Pech, Ouřada, Brandner

Branky a nahrávky

Karlovy Vary
22. Šťastný (Zavřel), 46. Jiskra (Křemen, Zavřel), 56. Novotný
Chomutov
45. Ouřada

Statistiky

Vyloučení
6:5
Využití
1:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
28:28
Diváci
101

Shrnutí

Již od začátku utkání nabrala hra vysokých obrátek, privilegium prvního útoku si vzali hostující Piráti, Energie se do útočného pásma dostala až po třech minutách hry, i přes několik zajímavých šancí však gól nepadl. Dvojici vyloučení v krátkém sledu domácí zvládli s až překvapující ofenzivní prací a nadále diktovali tempo první třetiny, od 13. minuty se však do hry vloudily nepříjemné chyby v kombinacích obou mužstev a zbytek dvacetiminutovky puk střídal majitele v krátkých intervalech.

Druhou část zahájil rychlý gól a slavit mohli domácí borci, díky skvělému postavení u branky Pirátů se z úhlu dokázal prosadit Patrik Šťastný a otevřel skóre utkání. Oproti první třetině jsme v té druhé byli svědky aktivnější a důraznější hry, která však stále postrádala jistotu v kombinacích a týmy se tak střídaly v rychlých útocích. Dění na ledě zpestřila série vyloučení na obou stranách plynoucí ze stále tvrdších soubojů, přesto žádné mužstvo nedokázalo početní výhody využít. Po dvaceti minutách strávených převážně ve středním pásmu siréna ukončila druhou třetinu a větší pohoda panovala v karlovarské šatně díky těsnému vedení.

Závěrečné dějství přineslo opět mnoho šancí a ukázalo jak tvrdým sportem hokej je. Ve 45. minutě se při hře v oslabení dokázali prosadit chomutovští Piráti. Rychlou střelu Kryštofa Ouřady neměl možnost karlovarský gólman vůbec vidět, a tak se Chomutovu podařilo vyrovnat. Netrvalo však dlouho a Karlovarští převzali své vedení zpět. O pouhou minutu později se po pěkné kombinaci v útočném pásmu před brankou uvolnil Vít Jiskra a neminul. Hrát se začalo opět velmi do těla a znovu se vylučovalo. Brankář Kašpar svůj tým v oslabení ovšem skvěle podržel. Chomutovští a domácí podávali velmi vyrovnaný výkon. V 56. minutě přinesl Energii dvoubrankové vedení forčeking Davida Novotného. Hosté se snažili do posledních chvil, ale na stavu utkání se již nic nezměnilo, a Energie zvítězila rozdílem dvou branek.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): My si dnešního vítězství ceníme, protože jsme narazili na soupeře, který hrál výborně a nám se podařilo překlopit to na naši stranu týmovým výkonem. Hráči hráli neskutečně obětavě a v případě našich problémů jsme se mohli opět spolehnout na našeho brankáře Kašpara.

David Kočí (Piráti Chomutov): Myslím si, že to byl dobrý zápas z obou stran. Rozhodly samozřejmě maličkosti a my jsme udělali víc chyb, nebo možná jich bylo stejně, ale soupeř ty chyby proměnil a my ne.