Aktuální zprávy

Piráti mají nového šéfa, generálním ředitelem klubu se stává Karel Adamík

16.06.2017 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Když došlo na sklonku loňského kalendářního roku ke změnám na chomutovské radnici, dostal se na pozici prvního náměstka primátora David Dinda, který tak musel skončit ve funkci výkonného ředitele Pirátů. Vedení klubu dočasně přebral statutární ředitel Jaroslav Veverka, který nyní vybral nového generálního ředitele klubu. Stává se jím Karel Adamík, jenž donedávna působil ve Zlíně.

„Se změnami na konci roku jsme nepočítali, protože jsme se s Davidem dohodli na dlouhodobé spolupráci. Nicméně chápeme, že chtěl využít možnost ovlivňovat a posunovat život v rodném městě. Tímto bychom mu chtěli poděkovat za kvalitní práci, kterou v klubu odvedl,“ vrací se Jaroslav Veverka o několik měsíců zpět.

„Pak nastalo určité vakuum, které už jsme nechtěli prodlužovat, přestože lidé na klubu zvládli zbytek sezóny více než dobře, za což bych jim touto cestou také rád poděkoval. Postavili se k tomu opravdu dobře,“ pokračuje statutární ředitel, který nyní vybral nového výkonného šéfa, který bude mít denní přímý kontakt s klubovými záležitostmi.

Téměř přesně na den po roce tak nastupuje na pozici generálního ředitele nový člověk a po dlouhých letech bude klub řídit muž, který není spjatý s místním regionem. Karel Adamík však není v hokejovém prostředí neznámou osobou.

Až do juniorského věku hrál za Vítkovice a Zlín tuzemskou nejvyšší soutěž, posledních šest let řídil Zlín, který také pod jeho vedením získal na jaře 2013 stříbro a o rok později dobyl druhý titul v historii valašského klubu. „Známe se dlouho, protože jsme spolu pracovali v představenstvu APK a později jsme se potkávali v rámci extraligy. Naše názory na vedení klubu i legislativní a sportovní problematiku jsou podobné, proto jsme se dohodli na dlouhodobé spolupráci,“ uvádí Jaroslav Veverka.

„K prvním kontaktům došlo ve chvíli, kdy se začalo hovořit o tom, že Karel skončí ve Zlíně. Jakmile tam všechny věci dořešil, dohodli jsme se rychle,“ popisuje průběh jednání a jedním dechem hovoří o kompetencích nového člena managementu. „Karel bude nejvyšším bossem, který bude řídit klub a jeho ekonomiku. Je stále komplikovanější získávat finance, což bude jeden z jeho hlavních úkolů,“ popisuje.

„Jeho příchod zapadá do naší snahy vybudovat silný manažerský tým, který se bude vzájemně doplňovat. Věříme, že jsme po Vladimíru Růžičkovi, který má na starost sportovní stránku, získali dalšího velmi schopného člověka,“ doplňuje ještě Jaroslav Veverka.

Karel Adamík přiznává, že po konci ve Zlíně se chystal pracovat mimo nejrychlejší kolektivní sport světa, u něhož ale nakonec zůstává, i když má zkušenosti také s podnikáním a působením v ryze obchodním sektoru. „Mířil jsem mimo hokej, ale nabídka Jardy Veverky mě oslovila,“ přibližuje. „Jakmile jsem dořešil všechny záležitosti ve Zlíně, vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou,“ připojuje.

Jak se rozhodl, je nabíledni, neboť přebírá velení nad Piráty. „Je pro mě výzvou a ctí pracovat v dobře zavedeném klubu s perspektivou,“ uzavírá Karel Adamík, jenž tak i nadále bude prožívat extraligové zápasy z pozice klubového bosse.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov