Rozhovory

„Zápas za Kadaň jsem v nohách necítil,“ ohlíží se Antonín Dušek za derby v Litvínově

Napsala 24.11.2015 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Útočník Antonín Dušek nastoupil v letošní Tipsport extralize k šestnácti zápasům. Před posledním střetnutím, které Piráti odehráli v Litvínově, vynechal na ledě karlovarské Energie a domácí zápas s Libercem. Během absence v extralize nastoupil ke dvěma zápasům partnerské Kadaně. Za prvoligový klub bojoval proti Litoměřicím. Den před derby s Litvínovem odehrál s Kadaní zápas proti Ústí nad Labem, ve kterém přihrál na gól Šimona Szathmáryho.

„Rozdíl mezi první ligou a extraligou je asi v tom, že v první lize jsou hráči o něco slabší než v extralize, samozřejmě někteří, neplatí to pro všechny. A navíc Ústí, proti kterému jsme hráli, má dobrý tým, takže to byl kvalitní zápas. Víme z loňské sezóny, když jsme s nimi hráli, že to nebyly jednoduché zápasy,“ srovnává dvě nejvyšší soutěže.

K zápasu v rámci 22. kola extraligy se k severočeskému derby Antonín Dušek vrátil do sestavy Pirátů. „Při zápase s Litvínovem jsem se cítil dobře, ani jsem na sobě nepociťoval, že bych den před tím nastoupil za Kadaň. Byl jsem rád, že jsem se vrátil do sestavy,“ přibližuje fyzický a pocitový stav při derby. „Bylo pro mě psychicky jednoduší vrátit se do extraligy, než jít hrát za Kadaň. Nahoru se jde vždycky snáze než dolu,“ potvrzuje nepsané pravidlo o přechodech z různých soutěží v průběhu sezóny.

Piráti vybojovali v Litvínově bod, jelikož v nájezdech byli úspěšnější domácí. „Verva velmi dobře začala, využila hned první přesilovku a to je asi nakoplo. Ve třetí třetině jsme byli jasně lepší my, podařilo se nám se štěstím vyrovnat a tím jsme získali alespoň bod. V prodloužení jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili. Mohli jsme brát body dva, takhle máme jeden, škoda. Bylo to hodně vyrovnané utkání,“ říká směrem k jednobodovému zisku devětadvacetiletý útočník Antonín Dušek.

Během derby na litvínovském ledě sudí rozdali 36 trestných minut. Deset menších trestů na straně domácích a osm odseděli Chomutovští. Dvě z nich ale ukončil vstřelený gól Karla Kubáta a v desáté minutě Filipa Pavlíka. Piráti využili přesilovku ve 22. minutě, kdy měli dvojnásobnou početní převahu a snížili na 1:2. „První dvě třetiny jsem hrál hlavně oslabení, v pěti jsem se na led moc nedostal. Ve třetí třetině už jsem hrál i v klasickém počtu, a škoda, že tam nespadl nějaký gól,“ dodává ke své hře.

Litvínov měl před vzájemným střetnutím v zádech sedm porážek. Vedení i s trenérem zakročili. „My jsme věděli, že do toho půjdou. Hodně jim pomohl první gól a hned vzápětí druhý. To je nakoplo. Ve druhé třetině si myslím, že se báli o výsledek a byli víc a víc nervóznější. Kdyby se jim nepodařilo navýšit na rozdíl dvou branek, myslím, že by ten zápas vypadal úplně jinak,“ vrací se k zápasu proti Litvínovu.

Nyní záleží na trenérech, zda bude rodák z Ledče nad Sázavou naskakovat jen v sestavě Pirátů, pomáhat pouze Kadani nebo pendlovat mezi oběma zmíněnými mužstvy. „Dál se budu snažit dělat maximum, abych zůstal v sestavě v Chomutově, ale je to hlavně na trenérech,“ uzavírá Antonín Dušek.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov