Rozhovory

„Nové pravidlo pomůže obráncům při střelbě,“ věří Jakub Stehlík

Napsal 23.07.2014 Michal Luxa
C h o m u t o v - Letní příprava na novou sezónu je v plném proudu a Piráti mají za sebou první tréninkové dávky na ledové ploše. Nová hokejová pravidla a první kontakty s novými spoluhráči popisuje Jakub Stehlík, který bude v chomutovském dresu nastupovat už třetí sezónu.

V českých klubech se letní příprava pojímá týmovým způsobem. Ovšem vedení Pirátů se rozhodlo pro změnu a hráči se připravovali na další sezónu individuálně. „Byl to trošku nezvyk, ale myslím si, že jsme to zvládli,“ prohlašuje Jakub Stehlík. „Celou letní přípravu jsem strávil v menší skupině pod vedením Petra Švehly,“ líčí spolehlivý obránce.

Před novou sezónou prošel chomutovský kádr velkou obměnou. „Z nových hráčů znám jen Martina Rýgla, který zde už nastupoval. Jinak jsem se zatím seznámil s kluky, kteří sedí kolem mě. Déle nikoho z nich neznám,“ prozrazuje znojemský rodák.

Jakub Stehlík nasbíral v baráži o Tipsport extraligu sedm kanadských bodů, za dvě branky a pět přesných nahrávek. Chomutovský obránce se stal druhým nejproduktivnějším obráncem celé baráže.

V následujícím ročníku Tipsport extraligy i první ligy došlo ke změně pravidel. Jednou z nich je rozšíření obou koncových pásem o metr a půl, což by mělo nahrávat ofenzivnějším týmům. „Bude to hodně velký nezvyk, ale obránci budou mít větší prostor ke střelbě od modré čáry,“ soudí třiadvacetiletý bek. „Úplně největší rozdíl by měl být při přesilovkách a oslabeních,“ doplňuje jedním dechem.

Další velkou změnou je hybridní zakázané uvolnění, v němž jde o to, kdo bude dříve na hranici bodu pro vhazování v útočné třetině. Bude-li první obránce, píská se zakázané uvolnění. Pokud bude na hranici pro vhazování dříve útočník, hra plyne dále. „S tímto pravidlem by mohl být velký problém. Ve hře bude hodně situací, které budou sporné. Uvidíme, jak pravidlo bude vypadat při hře,“ popisuje muž s osmaosmdesátkou na zádech.

V následujícím ročníku první ligy by měli být Chomutovští hlavním favoritem. „Bude to hodně těžké. Na každé utkání se musíme připravit, protože každý se na nás bude chtít vytáhnout. Nesmíme žádného soupeře podcenit a zároveň musíme hrát na maximum,“ říká odhodlaně.

Nejen Piráti budou chtít celou soutěž vyhrát a přes nadstavbovou část se probojovat do baráže o Tipsport extraligu. „Jedním z největších konkurentů bude Dukla Jihlava, která hraje velmi dobrý hokej. Dalším soupeřem by mohl být Havlíčkův Brod. Ten měl v loňské sezóně dost hráčů na hostování, tak uvidíme, s jakým kádrem přijdou letos. Nesmíme zapomínat ani na Kladno, které patří mezi tuzemskou elitu,“ dodává na závěr Jakub Stehlík, jenž odehrál v minulé sezóně devětatřicet utkání za partnerskou Kadaň.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov