online přenos."> Piráti Chomutov » 19. kolo: Přistřihne Chomutov znojemským Orlům křídla?
Preview k zápasu

19. kolo: Přistřihne Chomutov znojemským Orlům křídla?

Napsal 16.11.2010 Lucie Štěrbová
C h o m u t o v - V prvním vzájemném duelu Chomutov Znojmo přestřílel 6:4, loni Orly zničil ve čtyřech duelech v rámci čtvrtfinále. Na výkony z posledních vzájemných duelů budou chtít hráči navázat i ve středu na znojemském ledě. Utkání startuje v 17.30 a připraven bude i tradiční online přenos.
19.kolo
Hostan aréna Znojmo
17. 11. 2009, 17.30
Orli Znojmo - KLH Chomutov
Umístění 10.(25b)
Celková bilance 6-2-0-3-7
Skóre 46:44
Umístění doma 9.(15b.)
Bilance doma 4-1-0-1-2
Skóre doma 27:21
Nejproduktivnější hráč Vladimír Říha (7+4)
Nejlepší střelec Vladimír Říha - 7 gólů
Nejproduktivnější obránce Lubomír Štach (1+6)
Vzájemná bilance – venkovní utkání (z pohledu Chomutova) 3-0-0-0 -4
Skóre – venkovní utkání (z pohledu Chomutova) 25:28
Vzájemná bilance – celková (z pohledu Chomutova) 7-0-0-0-7
Skóre – celkové (z pohledu Chomutova) 64:52

Orlům se na nás v poslední době vůbec nedaří. Posledním důkazem je zápas ze čtvrtého kola, který Chomutov vyhrál 6:4. Chomutov tehdy vedl 2:0, Znojmo sice dokázalo vyrovnat na 2:2, ale domácí tým odskočil na 4:2 a otěže zápasu už nepustil.

Tři body si v tomto zápase připsal bývalý hráč Znojma Milan Procházka (0+3), dvoubodoví byli Davídek (2+0), Seman (2+0) a Pulpán (1+1). Za Znojmo se dvakrát přesně trefil Jakub Orsava (2+0) a dva body si připsal i Radek Haman (1+1).

Znojmo v posledních pěti kolech

Stručně a jasně – Znojmu se v posledních zápasech nedaří. V posledních pěti kolech viselo ve vzduchu patnáct bodů, pro sebe ale Znojemští urvali jen tři za výhru 2:0 v Třebíči. Pak postupně prohráli s Havlíčkovým Brodem (3:4), Berounem (1:2), Hradcem Králové (2:3) a v posledním kole v Ústí (0:2). Poslední výhru si Orli připsali 27. října, od té doby bodově strádají. Povzbudivé pro znojemský útok není ani skóre 8:11. Průměr branek na zápas je pod dvougólovou hranicí.

Nejvíce se v posledních pěti duelech dařilo Tomáši Hradeckému (1+3) a Aleši Staňkovi (2+1). Úspěšnost přesilových her je zhruba 15 %: Ze sedmadvaceti využilo Znojmo čtyři. Dobrá je hra v oslabení. V něm Znojmo inkasuje jen v jednom případě z deseti.

Postavení v tabulce

Znojemští Orli mají prozatím v nohách osmnáct zápasů, v nichž vyválčili dvacet pět bodů, za což jim patří desáté místo v tabulce. V tabulce domácích zápasů jsou na tom o stupínek lépe, patří jim deváté místo, když z osmi utkání hraných doma vyválčili čtyři výhry.

Zajímavostí je, že do hry v dresu Orlů zasáhlo v tomto ročníku už pět gólmanů. Jasnou jedničkou je ale Luboš Horčička, bývalá gólmanská hvězda Chomutova. Před posledním zápasem v Ústí se úspěšnost jeho zákroků pohybovala na hranici 93 % a v průměru inkasoval 2,17 branky v zápase.

Klubovou produktivitu vede Vladimír Říha (7+4). Za sedm branek mu zároveň patří i titul klubového krále střelců. Druhý je Radek Haman (6+4), mezi obránci dominuje Lubomír Štach (1+6).

Změny v Chomutově

Radek Duda se pravděpodobně zařadí mezi chomutovské hráče, kteří v letošní sezoně okusili extraligový led. V úterý nejspíš naskočí do duelu Plzeň-Slavia, a to v dresu Plzně, za kterou už v minulosti také hrál. Duel pro něj bude o to pikantnější, že kdysi působil i v dresu pražského celku.

Do extraligového kolotoče naskočí i Milan Procházka, který bude měsíc formou střídavých startů působit v Karlových Varech, se kterými před dvěma lety získal titul. V chomutovské dresu by se potom po delší době měl objevit karlovarský Roman Prošek, který se vrací na střídavé starty po zranění.

Stejně jako při zápase s Táborem si můžete na klubovém Facebooku tipnout přesný výsledek utkání. Pokud budete úspěšní, můžete získat vstupenky na sobotní zápas s Jihlavou.